Gebit valt uit elkaar.. doet pijn.. hellup.

Author:
Paulusje
Posted:
di, 11/13/2001 - 03:29
laatste keer dat ik naar de tandarts ben geweest is vorig jaar, heb toen een zenuwbehandeling gehad (was niet fijn) maar ik had nog meer gaatjes en ellende, dus die moesten ook nog gefixt worden, alleen was het allemaal zo ontzettend duur, het moest gebeuren want als alles weer redelijk goed zat werd ik gesaneerd. maar ik heb/had het geld er niet meer voor dus: probleem.

destijds was mijn tandvlees al ontstoken en dat is het nog, ontdanks 3 keer per dag poetsen, heb zelfs poetsles gehad van de tandarts assistente :wink: maar het helpt blijkbaar niets.

Nu is er 1 kies zo bruut afgebroken dat er bijna geen kies meer te zien is, ja een piep klein stukje, een andere kies is ook een stukje van af gebroken, 1 verstandskies is helemaal kapot de kies ernaast is stuk, verstandskies aan de andere kant is kapot. kortom grote ellende en enome pijn!!
over de mega hoeveelheid aan gaatjes maar niet te praten.

en dan heb ik ook nog maar een paar kiezen over dus kauwen gaat moeilijk.

Dus ik bellen naar de tandarts, zat inmiddels vol, wat andere tandartsen gebeld, allemaal vol, ze konden alleen de ergste pijn even wegtrekken zeiden ze en als ik een vaste tandarts nodig had moet ik maar naar Duitsland.. :sad:

Dus ik met het probleem en de pijn naar de huisarts, want zelf betalen kan ik echt niet. die heeft me nu naar de kaakchirurg doorverwezen, maar wat nu.. wat doet en kan hij allemaal. ik heb daar de 27e November een afspraak. ik hoop trouwens dat ik dat volhou want ik verga van de pijn.

het is allemaal heel snel gelopen, 2 maand geleden ging alles inneens heel snel en brak alles af.

Mijn gebit is echt een ramp nu, nooit echt stabiel geweest, wat moet ik?? alles laten trekken.. (ik hou zowiezo geen kies meer over, heb er al haast geen 1 meer)

help???

Wat zijn trouwens goede pijnstillers, want ik verga hier van de pijn..!!

bedankt.
Paulusje

Nou, vanmiddag maar weer een tandarts opgebeld, de pijn is echt niet meer te verdragen. ik komen om de ergste pijn weg te halen. dus ik wat geld pinnen en er heen, kom ik daar, tandarts kijkt in me mond naar gebit en schud wat met zijn hoofd waaruit ik al kom opmaken dat het niet best was.

de pijn kon van verschillende kiezen komen en hij durfde niet te zeggen welke het was.

Vervolgens vraagt ie aan me of ik verzekerd ben, Ja zeg ik, ziekenfonds. hij kijkt nogmaals naar mijn gebit en zegt die die die en die moeten eruit, dat moet gebeuren bij de kaakchirurg, die kies naast je verstandskies valt nog te redden. ik had dus al een afspraak bij de kaakchirurg, maar hij zei bel maar heen dat het sneller moet van hem en hij geeft me een papiertje met de nummers van me kiezen die getrokken moeten worden, papiertje moet ik meenemen naar de kaakchirurg.

dan zegt ie, maak maar een nieuwe afspraak met mij dan gaan we die andere kies een zenuwbehandeling geven en proberen we eerst je gebit weer helemaal op orde te brengen, dus de paar kiezen en natuurlijk je tanden die je nog hebt, en dan zijn er wel opties om je verloren kiezen terug te toveren. :smile: :smile:

Ik hoefde helemaal NIX te betalen, kan in februari terug komen voor de rest, ben dus gewoon in 1 keer spontaan gesaneert :smile: :smile:

WOW, dat noem ik nog es een tandarts!!!!!
helemaal toppie :smile:
er moet dus een hoop aan mijn gebit gebeuren, heb nu nog enorme pijn, hij heeft me mega sterke pijnstillers megegeven..

dus nu snel nieuwe afspraak maken met kaakchirurg en dan terug naar tandarts :smile: :smile:

ik ben geen rijk man, dus dit is wel even SUPER!!! :smile: :smile: :smile: :smile: :smile: :smile:
di, 11/13/2001 - 16:11 Permalink
de digitale tandarts

Ik ben blij te horen dat je een goede tandarts hebt gevonden. :smile:

Belangrijk is nu dat eerst alle ontstekingen en alle plekken met tandbederf worden behandeld. Gelukkig zal al een groot deel snel door de kaakchirurg opgelost worden.

Daarna kan je met je tandarts een plan voor de toekomst ontwikkelen.

Succes.


[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2001-11-14 00:35 ]
wo, 11/14/2001 - 00:34 Permalink
Paulusje

Ik had wel zo'n enorme pijn gisteravond, ik ging op bed liggen en kon weer niet slapen van de pijn, ik schreeuwde het uit ontdanks de meest zware pijnstillers van de huisarts. ik weer bellen, kon ik langskomen bij een tandarts die snachts werkte, heb ik gister nog om 24.00 mijn verstandskies laten trekken. PFEW, en geslapen daarna..

volgende stap is de kaakchirurg. :smile:
wo, 11/14/2001 - 09:52 Permalink
de digitale tandarts

Wat dat betreft weet ik uit eigen ervaring, van een aantal jaar geleden, dat kiespijn inderdaad verschrikkelijk is.

Ik hoop dat het nu weer beter gaat.

Sterkte!



[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2001-11-15 15:03 ]
do, 11/15/2001 - 15:02 Permalink