Gebit problemen zoals...

Author:
somebody
Posted:
do, 10/10/2002 - 21:42
Ik heb wat gebit problemen:

- ik heb een stukje van mijn tand afgebroken
kan dat gemaakt worden ?
- Aan mijn onderste rij tanden lijkt de bovenkant wel versleten, wat kan hier aan gebeurt worden.
- Mijn bovenste rij tanden (de voor tanden hebben dit) zijn ze wel dun (vind ik) maar mijn tandarts zei dat dat hoort.
Maar als ik in de spiegel kijk dan lijkt als of de onderkant van de tanden doorzichtig is, ik vind dit zo lelijk, wat valt hier aan te doen.
- Ik heb bij de bovenste rij tanden een tand die groter is en die zit wat hoger in de tand vlees.
Wat kan ik hier aan doen? Helpt een vaste beugel ?

Alvast erg bedankt.
de digitale tandarts

1) een verdwenen stukje tand kan over het algemeen goed met witte vulling 'aangeplakt' worden. Dit hoeft echter niet altijd te gebeuren, bijslijpen/glad maken van de randen is ook een mogelijkheid.

2) je ondersnijtanden maken over het algemeen contact met de tongzijde van de bovensnijtanden. Doordat je ondertanden in de loop van de tijd daar veel contact mee maken en ook daar langs schuren, zie je wel vaker dat de bovenkanten slijtage vertonen. Bij knarsers (ook s'nachts!) zal dit sneller gebeuren, dit geldt eveneens in situatie's waarbij mensen achterin minder kiezen hebben, hierdoor worden de voortanden zwaarder belast. <a href="http://www.tandarts.nl/phpBB/viewtopic.php?topic=19&amp;forum=4">zie ook deze vraag</a> , <a href="http://www.tandarts.nl/phpBB/viewtopic.php?topic=407&amp;forum=4"&gt; of deze... </a>

3) De dikte van tanden verschilt per persoon tot persoon. Soms kunnen ze door slijtage en/of erosie ook wat dunner worden. De onderste rand van je bovensnijtanden bestaat vaak volledig uit glazuur, er zit geen tandbeen onder. Glazuur is een glasachtig mineraal en heeft van nature een bepaalde doorzichtigheid (translucentie). Jouw glazuur is wat doorzichter zodat je op de plekken waar geen tandbeen zit en het wat dunner is er waarschijnlijk enigzins door heen kan kijken. Dit komt wel vaker voor ik vind dat persoonlijk geen lelijk gezicht.

4) Misschien lijkt je tand wat groter/langer omdat het tandvlees zich daar wat teruggetrokken heeft. Het is heel moeilijk om daar wat aan te doen. zie ook 'teruggetrokken tandvlees' bij algemene informatie.

Met vriendelijke groet.


[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2002-10-11 11:29 ]
vr, 10/11/2002 - 09:47 Permalink