Gaan we weer

Author:
bemmen
Posted:
wo, 03/12/2003 - 10:31
Hoi,

Ik heb een vraagje, ik heb nu een kies rechtsonder die nu tot 3 keer toe opnieuw is gevuld doordat ik er niet op kon eten.
Nu blijkt dat ook de derde keer niet geholpen heeft. Mijn tandarts heeft niks kunnen vinden aan de hand van de foto's. Morgen mag ik weer naar hem toe, wat moet er nu nog aan gedaan worden?
Moon

Misschien een kanaalbehandeling??? Erg vervelend dat je er niet op kan eten! Ik hoop dat je tandarts er iets aan kan doen!
Sterkte

Groetjes Monique
wo, 03/12/2003 - 14:50 Permalink
Moon

Sorry... kan het niet leuker maken... aan die kies heb je al een kanaalbehandeling gehad???? Misschien heb je je wortelpounten ontstoken.... MOet je naar de kaakmeneer of naar een endoloog (zo heet dat geloof ik!) die is in elk geval helemaal gespecialiseerd in kanalen!!! De behandweling is neit zo erg. Beetje verbelend... maar als een kanaalbehandeling niet werkt en je hebt 3 uur in de stoel gezeten.... Dan wordt je niet blij...

Groetjes monique
wo, 03/12/2003 - 18:05 Permalink
bemmen

Nee wortelkanaal behandeling aan kies rechtsboven.
Deze kies zit rechtsonder.

Groetjes ACVE

Het voor verhaal is dat mijn vorige tandarts tot 2 keer toe gevuld heeft. Ik naar een andere tandarts ben gegaan, nieuwe tandarts ontdekte rechtsboven in een fikse ontsteking. Mijn vorige tandarts heeft nooit foto's gemaakt ook niet nadat het de eerste keer niet bleek geholpen te hebben. Maar nu moet ik dus ook voor de 2de keer morgen terugkomen bij mijn nieuwe tandarts voor de kies rechtsonder die waarschijnlijk een wortelkanaal behandeling dan nodig heeft. Die kies rechtsboven heeft hij behandeld en dat is perfect gegaan.

Groetjes
ACVE
wo, 03/12/2003 - 18:09 Permalink
Moon

nou... ga dan maar uit van een kanaalbehandeling. Die zijn meestal heel effectief!
Nogmaals.. ik wens je veel sterkte!!! :sad:
wo, 03/12/2003 - 18:12 Permalink
bemmen

Nou ik kom bij de tandarts vandaan, en er is een barst in mijn kies geconstateerd. De enige oplossing is volgens mijn tandarts een kroon. Maar aangezien ik na de laatste keer vullen er wel gewoon op kan eten wil hij daar mee wachten. Alleen als ik iets hards kauw zoals een snoepje doet het pijn als de kiezen weer van elkaar gaan.
Hij vertelde mij ook dat het ook voor gezonde kiezen niet goed is om er harde snoepjes op te kauwen, dat je nogal wat druk kunt uitoefenen op je kiezen meer dan goed voor je is. Hij vertelde dat hij 2 gevallen heeft mee gemaakt van mensen die hun kiezen hadden door gebeten!!

Zijn advies wachten als het niet erger wordt zo laten omdat ik een vrij goed gebit heb verder. Als het erger wordt wel melden en als nog een kroon er in.
do, 03/13/2003 - 13:56 Permalink
bemmen

Heeft er iemand ervaring met een kroon laten zetten, is dat pijnlijk? En zou er alsjeblieft iemand willen zeggen wat ik moet doen. Het voelt gewoon niet lekker op dit moment die kies. Maar zo'n kroon is ook zo verschrikkelijk duur en heb net een fikse rekening gehad van 1 keer gaatje vullen en wortelkanaal behandeling.
do, 03/13/2003 - 14:59 Permalink
Moon

ik kan je geen advies geven. Heb geen kroon. Maar zit zie kies op een zichbare plaats in je mond???? Anders kan je hem altijd laten trekken en er even niets aan laten doen verder.....

Kronen zijn inderdaad druer grapjes... maar het is even doorbijten. Ik hoor een hoop positieve verhalen over kronen, dat als ze eenmaal goed zitten, dat je er weinig last van hebt

Sterkte met je beslissing!
Groetjes Monique
do, 03/13/2003 - 21:22 Permalink
Lenie

Hoi,

Kronen zetten is geheel pijnloos.
Ik heb er al een stuk of 12...
Ik vind het een goede oplossing, alles liever dan een prothese. Je wordt verdoofd dus voelt echt helemaal niets. Gewoon een kwestie van je tijd uitzitten.
Alleen jammer dat je ondanks een kroon toch nog een ontsteking kunt krijgen aan je wortelpunt. Heb ik dus net gehad, dan moeten ze een wortelkanaalbehandeling doen en door je kroon heen boren. Is wel zonde. Het is wel natuurlijk want dan heb je net als bij een echte kies een vulling in je kroon...

Groetjes, Lenie
vr, 03/14/2003 - 16:41 Permalink