fistel 3 wk na wortelkanaalbehandeling

Author:
Tosca88
Posted:
ma, 10/15/2012 - 22:18
Goedendag,

Het onderwerp zegt het al. Ongeveer 3 weken geleden is mijn wortelkanaalbehandeling afgerond.
Afgestorven zenuw in de hoektand, en al langere tijd uitstralende pijn richting de neus. Wortelkanaalbehandeling in 3 keer uitgevoerd, kwam veel zooi uit en kon de tweede keer nog niet dicht gemaakt worden, want door het open maken was er een wond ontstaan vanaf de wortelpunt die vanaf de binnenkant van mijn kaak (tongkant) tot de buitenkant liep (een gat zeg maar). dit was nog niet genoeg geheeld en dus nog even niet helemaal dicht gemaakt, maar opnieuw noodvulling.
Na anderhalve week was dit wel dicht en is de laatste behandeling uitgevoerd. Ongeveer een week daarna kwam er een geel bultje op de plek boven die tand, wat open ging.

Inmiddels is het drie weken na de laatste behandeling en ik heb nog steeds een fistel, op de plaats waar eerst de holte was ontstaan. Hier komt dagelijks pus uit.
Is er dan iets niet goed gegaan? En als ik contact met de tandarts op neem, moet hij alles weer opnieuw open maken (nieuwe wkb) of wordt het eerder het opnieuw open maken van de holte boven de tand of zou antibiotica helpen?
En kan het kwaad als ik dit laat wachten (pus vloeit toch af) of kan zo'n holte dan groter worden?
En: bestaat er zoiets als garantie bij een behandeling? (snap dat er altijd complicaties kunnen op treden, maar weet niet of het wel goed genoeg schoon gemaakt is/ ik evt antibiotica had moeten krijgen oid)

Heel veel vragen in 1 bericht, maar wil graag even van tevoren weten waar ik aan toe ben.

Hartelijk dank alvast!