Extreem koude en warmte gevoelige tanden

Author:
marijek
Posted:
vr, 06/07/2002 - 13:31
Ik heb een flapoperatie ondergaan (2 jaar geleden en ook nog eens 6 jaar daarvoor). Bij de laatste operatie is het op 3 plaatsen zodanig behandeld dat er kaakbot zou worden aangemaakt. Na de behandeling waren mijn tanden extreem koude en warmte gevoelig, wat heel hinderlijk is omdat het ook een voortand betreft en alles bijna op lichaamtemperatuur moet zijn voordat ik het kan nuttigen. Ook moet ik er op letten als het buiten kouder is om mijn mond niet open te doen. Twee jaar geleden is mij magistrale slijm voorgeschreven en die heeft toen ook geholpen. Echter in het voorjaar ben ik verkouden geweest (verminderde weerstand = tandvleesontsteking) en nu heb ik er weer ontzettende hinder van. Opnieuw heb ik magistrale slijm voorgeschreven gekregen, maar helaas het helpt niet. Ook heeft de tandarts 2x een laagje om de tandhalzen gelegd echter zonder resultaat. Tandpasta (Sensodyne schijnt het beste te zijn) met een wattip helpt ook al niet meer. Heeft U nog een idee hoe ik dit kan oplossen?
Browneye

Beste Marijek..Ik weet hoe vreselijk het is wat jij hebt ik heb er ook heel lang last van gehad.Ik heb nu zelf een oplossing gevonden, na diverse bezoekjes aan de tandarts en kaakchirurg. Ik slik nu kalktabletten,D-calcium 200 van dagravit ze zijn ook lekker.En ik poets mijn tanden nu met Elmex sensitive, de groene met witte tube,en daarna spoel ik niet met water, maar met Elmex spoeling sensitive.Het helpt mij goed.Sensodyne hielp mij ook niet,het leek er wel erger van te worden,veel sucses,groetjes van Ellen.....
do, 06/13/2002 - 14:42 Permalink
leatitia

beste browneye
bedankt voor je reactie aan bovenstaande
forum gebruiker.
Ik ga dit nl ook meteen proberen heb ook gevoelige tanden en kiezen doordat de tandhalzen een beetje bloot liggen, en ook bij mij helpt sensodyne helemaal niets. Integendeel zelfs.
Mag ik je nog vragen of je dit zelf uitgevonden hebt of van een tandarts of zo gehoord hebt.
groetjes leatitia
do, 06/13/2002 - 18:14 Permalink
marijek

Beste Browneye,
bedankt voor je tip. Ik ga het en ieder geval proberen en zal je t.z.t. laten horen of het geholpen heeft.
Groetjes,
Marijek
vr, 06/14/2002 - 14:46 Permalink
marijek

Hallo Browneye,
ik ben een beetje wanhopig want ik ben nu al zo'n 2 weken aan het poetsen en spoelen met Elmex sensitive en ook slik ik dagelijks kalktabletten,D-calcium 200 van dagravit maar ik bespeur geen enkele verbetering. Wat ik ook zo vervelend vind is dat ik heel moeilijk vers fruit kan eten omdat de sappen dan zo bijten, wat dus erg pijnlijk is. Ook kan ik bijv. geen vruchtenyoghurts of kwark zonder pijn eten. Misschien dat er nog iemand anders is die nog 1 tip heeft?
Groetjes,
Marijke
ma, 07/01/2002 - 21:48 Permalink