extra bijdrage tandarts

Author:
Alfred
Posted:
zo, 05/05/2002 - 15:15
Ik ben in een andere plaats komen wonen en zodoende over gestapt naar een andere tandarts. Bij mijn oude tandarts heb ik nooit geen opmerkingen over mijn gebit gehoor. Echter mijn nieuwe tandarts melde mij dat er vreselijk veel achterstallig onderhoud aan was. Ik ben hierop diverse keren bij hem geweest voor behandelingen. Dit liep aardig in de papieren. Nu geeft hij aan omdat hij bij mij extra tijd nodig heeft voor de behandeling dat hij 115 euro extra wil hebben. Dit zou ik contant aan hem moeten betalen, terwijl normaal alles via nota verloopt. Mag hij dit doen? Ik heb tot nu toe aangegeven dat ik niet van plan ben dit te betalen, kan hij hier eenzijdig consequenties aan verbinden door mij de royeren als klant?
de digitale tandarts

Wettelijk gezien moet een tandarts zich houden aan de tarieven van het COTG (College Tarieven Gezondheidszorg).

Ik denk ook niet dat u als patient uitgeschreven kan worden, om u niet op dit voorstel in wilt gaan.
Helaas kunnen de bestaande tarieven nog wel eens beknellend werken in sommige situaties.

Kwalitatieve goede, uitgebreide en moeilijke witte vullingen t.p.v. de kiezen kosten zeer veel tijd en inspanning, wat niet altijd goed wordt gehonoreerd met de bestaande tarieven.
Zo heb ik laatst een kleine kies grotendeels, zo anatomisch precies mogelijk opgebouwd m.b.v. witte vulling in verschillende tandbeen- en glazuurkleuren.
Gezien de tarieven daarvoor kom ik dan uit op een veel lagere uuromzet dan in het geval dat er een kroon met opbouw op zou moeten.

De kroon met opbouw is ook voor de patient een meer kostbare ingreep, daarom begrijp ik dat in zulke gevallen soms een andere oplossing gezocht kan worden.

Bespreek met uw tandarts waarom en waarvoor hij dat geld extra wil hebben en bedenk of u bereid bent omdat er voor over te hebben.

Met vriendelijke groet.




[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2002-06-19 22:34 ]
di, 05/07/2002 - 00:07 Permalink