even mijn verhaal kwijd

Author:
remco21
Posted:
wo, 03/19/2008 - 20:26
hallo

na een half jaar pijn vrij geweest te zijn heb ik sins een week of 5 weer pijn in mijn gebit helaas. eerst in februari netjes naar de tandarts geweest voor controlle natuurlijk weer een klein gaatje is te (verklaren omdat ik veel medicijne gebruik tegen de ziekte van crohn waar door ik snachts bijna altijd met een droge mond ligt dat was haar verklaring voor dat er snel gaatjes komen) ongeveer acht maanden terug heb ik een wkb gehad in me kies zelf vondt ze het niet echt nodig maar omdat ik veel last had heeft ze het gedaan maar daar heb ik weer last van plus dat ik nu aan twee kiezen last heb die van de wkb en een nieuwe nu zullen jullie wel denken wat een gaosh moet het in die mond zijn. nou dat valt echt mee heb echt een mooi gebit ben er ook best wel trots op alleen de pijn die ik heb ben ik niet erg trots op.

vandaag weer naar de ta geweest ze heeft foto's gemaakt en ja weer niks te zien nartuurlijk even wat gepraat met de ta en toen zei ze we gaan die andere kies een wkb doen het zou kunen dat de vulling op de zenuw drukt ze heeft me een ab kuur mee gegeven en over twee weekjes terug 2 april de ab kuur zei ze dan weet je zeker dat je geen erge pijn krijgt dus was wel blij als er iets zit gaat het weg :lol: :lol:

ik voel me rotig eerst heb ik twee jaar met angst voor de ta gelopen nu ben ik niet meer bang en wort er niks gevonden ik weet niet wat erger is angs voor de ta of dat ze niks vinden :cry:

maar wat zou het nu kunnen zijn de pijn is best wel stekend zowel onder als boven net of er een bloedvat aan het klopen is in de kiezen ik weet het nie meer

zou dat heb ik even van me afgetypt het zal wel niet helpen maar ja
groeten remco
Danielle84

Hoi
ik wou ff reageren op je verhaal.

Ik loop ook al meer dan een jaar te klieren met mn tanden. heb in een jaar tijd 5 wkb`gehad. elke keer giga stekende pijnen en vooral snachts. ik ben vaak bij de tandarts geweest dat ze niks konden vinden e.d. elke keer ab kuurtjes mee.. je word er moe en ziek van!

Nu heeft de tandarts bedacht dat ik wel eens kon klemmen en knarsen snachts.. dus ik heb nu zo`n opbeet spalk vor snachts die moet ik in. het helpt wel iets maar heb nog steeds tandpijnen. slik weet niet hoe veel paracetamol en ibuprofen. nu zijn pas mijn verstandskiezen er allemaal uit gehaald. nu een week geleden. (nog steeds giga pijn en ik knars m`n hechtingen los.)

Nu ben ik eindelijk doorverwezen naar t ziekenhuis naar een tandarts en fysio. om samen een oplossing te zoeken. wie weet een beugel om m`n hele gebid te veranderen omdat deze niet goed aansluit op elkaar. ik weet niet hoe ver het bij jou moet komen en wat bij jou de oorzaak is.
Maar een advies: laat het niet op je kop zitten en zoek een oplossing!!! want het gaat je leven beheersen!

Hoop dat je hier wat aan hebt.

Groetjes Danielle
wo, 03/19/2008 - 22:26 Permalink
Mignon

Beste Remco,

Niets is zo frustrerend als pijn hebben zonder aanwijsbare oorzaak. Zowel voor jou als voor de tandarts is dit een heel nare situatie. Het voelen van steken kan wijzen op een beginnende zenuwontsteking. Zo'n otsteking is helaas meestal niet op de rontgenfoto te zien. Heeft de tandarts ook met een koud watje of met klopbewegingen geprobeerd te achterhalen van welke tand het probleem afkomstig is? Overbelasting van kiezen door knarsen/klemmen of door een te hoge vulling kan ook leiden tot een stekende pijn. Ik hoop dat de oorzaak alsnog snel duidelijk wordt.

Grts, Mignon
do, 03/20/2008 - 00:06 Permalink
remco21

hallo mignon

ze heeft inderdaat behoorlijk op de kiezen zitten tikken eerst zachtjes en toen apmaar harder maar er was geen pijn
wel als ik tegen die kies waar de wkb is ingedaan als ik daar tegen tik doet het wel zeer maar op de foto zag alles er rustig uit nu lijkt het wel iets beter te gaan maar ja loop nu al 6 weken ongeveer dus ga die wkb toch door zetten in die onderste kies wand volgns mij komt het daar vandaan

hoi danielle
jemig wat een ellende zeg voor jou ik leef met je mee, een geluk heb ik ik slaap goed geen nachten wakker liggen bij mij zakt het af als ik ga liggen en zodra ik opsta begint het binnen een kwartier te klooien ik wens je veel beterschap ik weet wat het is om hele dagen met tandpijn te lopen of kiespijn :D

groetjes remco
do, 03/20/2008 - 12:17 Permalink
vV

ik vind het not-done een AB kuur te geven als er geen aanwijsbare ontsteking is. En er zijn ontstekingsvormen waar AB niets doet..

ZIjn bij onderzoek ook de spieren onderzocht op pijn bij druk, en de kaakgewrichten? zijn er nog andere klachten, en dan denk ik met name aan hoofdpijnen (vooral te verwachten bij knarsen spierspanningshoofdpijn regio slapen en achterhoofd/kruin) , nek pijnen, uitstralingen naar schouders ed??
vr, 03/21/2008 - 13:13 Permalink
remco21

hallo vv

er zijn vooor de rest geen onderzoeken gedaan alleen foto van de twee kiezen en tikken.

verdere klachten hoofdpijn heb ik dagelijks al vanaf me 16e als ik gaap dan hoor ik wel een knak in me kaak aan een kant.
nu wort ik de laaste twee dagen met pijn in me nek en achterhoofd wakker eergisteren was het zo erg dak me nek niet kon bewegen toen heb ik even door gezet en me nek bewoogen dat deed echt zeer dat trok van achter in me nek helemaal naar de voorkand van me hoofd (overgens die pijn zat een een kand van me nek lings de keizen die pijn deden zitten rechts) na het douchen met een goede warme straal er over was het redelijk te doen en tegen de middag was de nekpijn weg tot vanmorgen weer het zelfde

en nog een klacht maar denk dat er los van staat omdat ik dat wel meer heb dat me oog heel veel zeer doet moet er niet op drukken of zo

en het rare is dat ik eigelijk geen last meer van me kies heb alleen die in me bovenkaak die een wkb heeft gehad is gevoelig dat is alles

mvg remco
vr, 03/21/2008 - 19:21 Permalink
remco21

bedankt voor je reactie vv

ik ga het hier zeker te weten over hebben met haar van die nek pijn kon ik woensdag nog zeggen omdat ik er donderdag morgen voor het eerst mee wakker werd dus ga dit zker de volgende keer zeggen hardstikke bedankt
vr, 03/21/2008 - 21:16 Permalink
Danielle84

hoi

Als ik dit zo lees is het precies het zelfde als ik nu heb zo herkenbaar. ook die kies pijn nekpijn e.d. de ene dag doen je kiezen wel zeer andere keer niet! en idd ook na een wkb. en als je knarst of klemt blijft dit een gevoelig punt!

ik heb nu een splint en ben eindelijk na een jaar klungelen en aandringen door verwezen naar de fysio + tandarts in t ziekenhuis. ook eerst een aantal ab`s gehad e.d. maar dit helpt niks.

ik zou er zeker op aandringen op nader onderzoek anders ben je strax nog verder van huis!!!

Succes Danielle
za, 03/22/2008 - 11:21 Permalink
remco21

hoi danielle84

ik denk ook dat het beter is dat ik verder onderzoek krijg vanmorgen ook weer met helse nekpijn opgestaan dat door trok tot in me hoofd kwam iets te snel uit bed en begon zo te dreunen dat ik even moest zitten anders draaide ik gewoon weg aleen me kiezen doen bijna geen zeer meer echt vreemd heb ze nog niet gevoeld maar ja heb al een advil me voor hoofdpijn gepakt dus ja da help ook voor kiezen hahaha

en danielle jij ook veel beterschap

groetjes remco
za, 03/22/2008 - 11:44 Permalink
Danielle84

Hoi Remco

Nou jij ook heel veel succes met je probleem. `t is niet altijd even makkelijk en kiespijn is volgens mij de ergste pijn die je kunt hebben. werk, relatie alles lijdt eronder!! echt niet leuk meer!

Groetjes Danielle
wo, 03/26/2008 - 20:41 Permalink