ervaringen met glasionomeer vullingen en glasionomeer cement(en)

Author:
Noa42
Posted:
za, 12/26/2015 - 21:46
Hallo zijn hier meerdere mensen die evaring hebben met glasionomeer vullingen ? of glasionomeer cementen waarmee een vulling wordt vastgezet ?

Ik krijg een porseleinen zincorium inlay en het advies om deze vast te zetten met glasionomeer cement maar ik maak me zorgen over de fluoride wat erin zit.
volgens een kinelogische test zou ik 3 soorten glasionomeer cement wel kunnen verdragen maar toch maak ik me zorgen over de fluoride wat erin zit hoe schadelijk dit zou zijn. /is
Lieneke

Als antwoord op door Romy32

Fluoride is juist het voordeel van glacionomeer. Er wordt vertraagd fluoride afgegeven. Dat betekent dat er op de bodem van de restauratie over de jaren heen steeds een heel klein beetje fluoride wordt afgegeven wat preventief werkt. Voor een normale vulling is het niet zo'n fijn spul omdat het niet zoveel kracht aankan en omdat het niet zo mooi is. Het wordt wel vaak in het melkgebit gebruikt of als tijdelijke vulling.
ma, 01/04/2016 - 09:25 Permalink
Noa42

Als antwoord op door Lieneke

Ik maak me vooral zorgen om de fluoride werking op mijn lichaam

Fluoride is gif. Fluoride werkt neurotoxisch.

Ik ben al chronisch ziek (multi systeem ziekte), kan slecht ontgiften en ben bang dat de fluoride me nog meer schaadt en er nog zieker van word.
En heb al beschadigde botten(osteopenie).

De tandarts gaf aan als ik een cement zonder fluoride wilde moest ik het zelf bestellen. Maar weet helemaal niet waar ik dat kan bestellen enzo.
ma, 01/04/2016 - 23:05 Permalink
Firesuperfly88

Als antwoord op door Lieneke

Fluoride kan inderdaad giftig zijn, maar ik krijg nu zelf één keer in de zoveel tijd een fluoride lak over mijn gevoelige tanden heen, zodat het minder pijn doet. Ik ben er juist heel blij mee. Bovendien is de tandarts een professionele zorg-verlener. Hij of zij weet heus wel hij of zij doet.
zo, 01/10/2016 - 19:51 Permalink