erg bang voor wortelkanaalbehandeling

Author:
nadekorte
Posted:
vr, 02/06/2004 - 11:58
Ik moet een wortelkanaalbehandeling ondergaan, maar ik ben zoooo verschrikkelijk bang!!!
Ga van te voren maar een kalmerend middeltje innemen (nooit eerder iets geslikt...) maar is er iemand die goeie ervaringen heeft en mij een beetje gerust kan stellen???
minique

Hoi,

Ik kan je wel geruststellen. Ik was er ook erg bang voor, maar het viel me echt alles mee. Het was heel anders dan alle indianenverhalen die ik weleens had gehoord. Het is even een hele zit (bij mij ging het in 1x, maar het kan ook zijn dat jou tandarts het in meerdere zittingen doet), maar het was heel goed te doen.

Groetjes,
minique :grin:
vr, 02/06/2004 - 16:26 Permalink
BlueDive

Hoi,

Ik ben het absoluut met minique eens. Toen ik een paar jaar terug stevige pijn had vertelde de tandarts me dat ik een zenuwbehandeling zou krijgen. Net als jij scheet ik peentjes, want ik had stevige horrorverhalen gehoord. Nadat de tandarts klaar was vroeg ik wanneer ik nou de zenuwbehandeling zou krijgen, waarop hij me mededeelde het zojuist gedaan te hebben. het viel zo erg mee dat ik niet eens door had waar de beste man precies mee bezig was :smile:.

Geloof die indianenverhalen dus niet zonder meer, het zijn eerder uitzonderingen dan de regel.

Sterkte & groetjes, BlueDive
vr, 02/06/2004 - 21:11 Permalink
nadekorte

Bedankt voor jullie reacties. Ik probeer mezelf echt niet gek te laten maken, maar op de een of andere manier beheerst de angst nu even mijn leven!! Jullie reacties helpen daarbij wel om het weer een beetje in proportie te zien.
Toch zou ik nog graag willen weten of iemand wel eens OXAZEPAN heeft geslikt om iets relaxter aan de behandeling te beginnen.
bedankt, natascha
vr, 02/06/2004 - 23:10 Permalink
witchangelica

lieve natasha,

nou ik heb net 4 uur geleden een wortelkanaal behandeling gehad, na ruim 12 jaar niet naar de tandarts te zijn geweest en dit was mijn eerste behandeling sinds die tijd.
het is me reuze en reuze meegevallen, ik had al op internet opgezocht wat ze dan gingen doen dus wist het al een beetje, alles is te verdoven echt waar ik heb niets gevoeld.
nu de verdoving nu is uitgewerkt voelt het alleen wat gek aan beetje stijf maar ik denk dat dat meer door de verdoving komt.
de tandarts heeft wel gezegt dat ik een paar dagen last kan houden en mijn een kuurtje meegegeven voor eventuele bacterien toch nog te doden.
maar echt valt reuze mee allemaal, het duurt wat langer dan een gewone behandling omdat het een secuur werkje is.
het word eerst schoongeboord en als ze dan niet verder kunnen met vijltjes met de hand schoongevijlt en dat kost tijd.
wil je meer weten hoor ik het wel van je

groetjes esther
za, 02/07/2004 - 15:25 Permalink
nadekorte

Bedankt voor je reactie Esther. voor de napijn ben ik echt totaal niet bang. Komt misschien ook omdat ik nog nooit echte kiespijn heb gehad. Ik ben dus alleen als de dood voor de behandeling zelf....Vroeger vond ik een gaatje vullen al een hel, maar nu al mijn kiezen gevuld zijn en ik dat dus al heel vaak heb meegemaakt weet ik dat boren en vullen met verdoving echt geen pijn doet. Helaas ben ik al jaren bij iedere controle (ik ga trouw hoor) doodsbang dat het woord "wortelkanaalbehandeling" valt. En vorige week was het dus zover. Ik flipte echt zowat toen ik het hoorde, echt heel aanstellerig achteraf. Maar ik ben gewoon zooooo bang!!! De tandarts wilde direct de behandeling starten maar daar heb ik niet mee ingestemd. Ik was als de dood. Ik moest me hier mentaal wel even op voorbereiden vond ik zelf. Nu heb ik dus spijt want nu zit ik met thuis alleen maar heel zenuwachtig te maken. Ik kan echt aan niets anders denken terwijl het weekend is. En hoewel de kiespijn erg meevalt op dit moment voel ik die kies wel de hele dag door, waardoor ik dus constant aan de wkb herinnerd word!
Maargoed, onwijs bedankt voor je berichtje!! Hoemeer van dit soort positieve berichtjes ik lees, hoe minder bang ik ga worden hoop ik!
Natascha
za, 02/07/2004 - 16:04 Permalink
dj

Hoi,

Er is gewoon heel veel veranderd de laatste tijd, veel mensen weten dit niet. Vroeger was het toch echt vaak een stuk naarder allemaal, veel angst is dus echt heel begrijpelijk en niet aanstellerig.

Doeg,

[ Dit Bericht is bewerkt door: dj op 2004-02-07 19:34 ]
za, 02/07/2004 - 16:25 Permalink
RobertCopier

>Toch zou ik nog graag willen weten of >iemand wel eens OXAZEPAN heeft geslikt om >iets relaxter aan de behandeling te >beginnen.

Dit werkt voor mij perfect, je wordt een stuk rustiger. Ik neem er 's avonds 1 in voor het slapen (en ik slaap dan prima) en 1 uur voordat ik naar de tandarts ga neem ik er nog 1. Je moet nu niet denken dat ik fluitend naar de tandarts ga want het is geen wonderpil, maar ik word er een stuk rustiger van en het onderdrukt ook de angst.

Heel veel sterkte,

Robert
za, 02/07/2004 - 22:49 Permalink
witchangelica

hallo robert,

ik moet zeggen gen oxasepam maar wel valeriaandruppels, ik weet niet of ze echt geholpen hebben of dat ik me er gewoon aan overgegeven heb op een gegeven moment, ik was wel nog zenuwachtig maar ook berustend.
ik had zoiets van wat moet dat moet.

groetjes esther
zo, 02/08/2004 - 06:55 Permalink
RobertCopier

Beste Esther,

Als het je maar rust geeft dat is het belangrijkste. Het enige dat zeker is van Oxazepam, is dat dit de angsten echt onderdrukt, tevens is het een zeer lichte middel en is niet snel verslavend. Het is welliswaar alleen verkrijgbaar op recept en de dokter schrijft dit niet snel voor. Wanneer je bij de dokter aangeeft dat je zeer angstig bent voor de tandarts zal hij er hooguit 2 per keer voorschrijven.

Groetjes,

Robert

P.S.

Ik heb ook pas een wortelkanaalbehandeling gehad en ik kan je geruststellen, je voelt er niets van.

[ Dit Bericht is bewerkt door: RobertCopier op 2004-02-08 16:42 ]
zo, 02/08/2004 - 16:39 Permalink
witchangelica

hallo robert,

ik denk dat ik het toch ga proberen de volgende keer robert.
hoewel ik nu na 12 jaar na ar de tandarts ga, wil niet zeggen dat ik het geweldig vind en er naar uitkijk :wink:
ik moet 12 maart weer en denk dat ik toch zoiets ga doen.
badankt
groetjes esther
zo, 02/08/2004 - 19:03 Permalink
dj

Hoi,

Als je bij "zoeken" rechtsbovenin beeld oxazepam invult (dus niet oxazepan, dan vind je niks alleen dit bericht) dan krijg je wat er op dit forum al over geschreven is.

Op http://www.hulpgids.nl is een helehoop informatie te vinden over Oxazepam en soortgelijke middelen, maar niet direct over gebruik bij de tandarts. Bijvoorbeeld onder "informatie", dan "medicijnen" en dan "anxiolytica" (anxio=angst, lytica= oplossers).

Doeg,

[ Dit Bericht is bewerkt door: dj op 2004-02-08 19:39 ]
zo, 02/08/2004 - 19:34 Permalink
nadekorte

Het deed GEEN PIJN mensen. Echt geen centje pijn gehad na drie flinke, ook pijnloze verdovingen.
Heerlijk, ik ben van mijn pijn verlost en van een wkb fobie.
Bedankt voor alle reacties, en sterkte allemaal.
Natascha
ma, 02/09/2004 - 17:49 Permalink
Sonja

Ik herken de angst. Ging in november ook met pijn in mijn buik naar de tandarts, maar het is 100% meegevallen. Achteraf wel aardige napijn gehad (vooral met eten) maar dat ging elke dag een stukje beter. Tijdens de behandeling heb ik ook niets gevoeld en al die indianenverhalen over verdovingen.... die voel je ook niet.
za, 02/14/2004 - 18:46 Permalink
Judith1978

@ Sonja,

Zou jij de napijn die je had nog eens willen omschrijven? Heb nl zelf gisteren WKB gehad en heb behoorlijk veel pijn. Alsof alles bont en blauw is en ik uren heb geknarsetand. Ben trouwens wel pijn gewend dus heb het idee dat ik meer dan gemiddelde napijn heb. Aan een hap eten oid moet ik echt niet denken. Zit nu op vloeibaar dieet en na het eten van bv pap is de pijn al flink erger. Wel goed voor de lijn :smile:
za, 02/14/2004 - 19:43 Permalink