Endodontoloog/Kroon

Author:
Jbr
Posted:
za, 03/14/2009 - 16:06
Hallo,

Afgelopen vrijdag is bij een kies (met een grote vulling) een stukje afgebroken. Ook sluit de vulling niet meer mooi aan met de kies. Zie de bijgevoegde foto.

De tandarts heeft een foto gemaakt en aangegeven dat er een wortelkanaalbehandeling dient plaats te vinden en daarna een kroon. Aangezien ik slechte ervaringen heb met wortelkanaalbehandelingen maar een goede met een endodontoloog, heb ik beslotenom de endodontoloog de kanaalbehandeling te laten doen en mijn tandarts de kroon te laten maken/zetten. Mijn tandarts had daar verder geen problemen mee.

Is dat een verstandige keuze? Kan de endodontoloog de kies, na de behandeling, weer met een vulling sluiten? De kroon zal er namelijk pas later opkomen. Nadeel van de endodontoloog is wel de lange wachtlijst (paar maanden waarschijnlijk).
Ik verneem een en ander graag...
Attach
Jbr

De vulling sloot al een tijdje niet goed aan. De tandarts gaf toen ook al aan dat hier op termijn een kroon moest komen.

Echter, gezien allerlei problemen aan de andere kant in mijn mond, leek het niet verstandig om hier gelijk actie op te ondernemen. Dat was wat de tandarts aangaf. Hij heeft trouwens afgelopen vrijdag ook aangegeven dat de situatie niet urgent is en dat er geen noodzaak is om dit "a la minute" te gaan behandelen. Bel morgen de endodontoloog en hoor dan wel hoe lang ik op de wachtlijst moet....
ma, 03/16/2009 - 13:34 Permalink
de digitale tandarts

Bescherm de kies ook tegen breuk, mocht de wachtlijst bij de endodontoloog lang zijn, dan zou er bijvoorbeeld al een nieuwe restauratie gemaakt kunnen worden die beter afsluit en waarbij de knobbels ook verlaagd zijn (minder kans op breuk)
ma, 03/16/2009 - 14:28 Permalink
Jbr

Mijn tandarts heeft de vorige keer gezegd dat het niet zo urgent is. Ik heb eind mei dus de afspraak bij een endodontoloog (daar heb ik namelijk goede ervaringen mee). Ik heb echter wel het gevoel dat er meer afbreekt/afkomt van de tand. Ik heb vandaag wederom een foto gemaakt en deze bijgevoegd. Zoals ik constateer lijkt het wel of er een groter 'gat' zit (vergelijk maar eens met de andere eerdere foto). Wat kan ik het beste doen?
Attach
za, 03/21/2009 - 09:35 Permalink
Jbr

Vandaag toch maar even terug geweest naar de tandarts. Er is namelijk weer een stukje kies afgebrokkeld. De tandarts zegt dat hij verder niets kan doen....eerst zal de endo uitgevoerd dienen te worden. Hij kan er gaan vulling bijplakken of zoiets. Hij geeft aan dat het glazuur aan het afbrokkelen is. Ik ben er zelf niet helemaal gerust op....
do, 03/26/2009 - 08:40 Permalink
Jbr

Zo niet blijven doorlopen?.......dat is dus wel wat mijn tandarts aangeeft.....hij kan pas verder als de endodontoloog de wortelkanaalbehandeling heeft gedaan. Tot die tijd (dus eind mei) is hij niet van plan al iets te doen.

In mijn mond heb ik er niet veel last van....het is natuurlijk wel een ruwe plek. Zijn er bepaalde risico's die ik nu loop?
za, 03/28/2009 - 16:20 Permalink