Eerste bezoek sinds jaren

Author:
Smokey
Posted:
ma, 12/17/2001 - 23:10
Ik ben een aantal jaren al niet meer naar de tandarts geweest en zit nu toch wel veel na te denken om weer te gaan. De slechte tanden spelen in één keer een grotere rol dan de angst voor de tandarts.

Vandaag heb ik voor het eerst wat gezocht op het internet en ben er toch achter gekomen dat veel meer mensen dan ik dacht hier last van hebben. wat de drempel om te gaan toch iets verlaags.

Ik heb toch eerst een aantal vragen voordat ik weer naar een tandarts stap.

Wat wordt er bij een eerste bezoek na een aantal jaren allemaal vergoed? ik bedoel een aantal gaatjes en zwarte stukken heb ik op mijn tanden. en ze zijn gewoon zo geel dat dit met poetsen niet meer weggaat, dit zal dus ook moeten gebeuren.

Kan ik zomaar naar een tandarts? na de laatste controle heb ik niets meer van mij laten horen en ik was echt superontevreden over die man. wordt je op een gegeven moment gewoon uitgeschreven?
Ik heb goede berichten gehoord van een tandarts van mijn tante. haar tanden zijn ook niet echt goed en zijn voelt zich bij hem op haar gemak. Kan ik zo'n tandarts gewoon opbellen en een afspraak maken?

Moet ik bij zo'n telefoontje gelijk dit verhaal vertellen of doe je dit meestal op een eerste gesprek?

Hoe reageert een tandarts over het algemeen op dit soort verhalen? mijn oude tandarts werd altijd bijna boos als ik gaatjes had of slecht gepoetst had..

Ik weet het het is een lang verhaal maar ik moet dit eerst even kwijt en ik hoop dat iemand mij antwoorden kan geven op mijn vragen..

Alvast bedankt.
de digitale tandarts

1) De standaard vergoeding van het ziekenfonds bestaat in 2001 uit de controle, consulten en gebitsreiniging. Mocht je langer dan een jaar niet geweest zijn, dan vervalt je recht hierop.
Ik denk dat de hierboven genoemde verrichtingen slechts een klein deel uitmaken van de noodzakelijke behandelingen, dat het relatief weinig uitmaakt in de totale kosten. Mocht je een aanvullende verzekering hebben en dus meer vergoed krijgen, lees dan de polisvoorwaarden goed. Mogelijk is een regelmatig tandartsbezoek ook vereist.

2) Mocht je een lange periode niet bij de eigen tandarts geweest zijn, dan is het goed mogelijk dat je bent uitgeschreven.
De tandarts van je tante klinkt als een geschikte tandarts voor jou. Bel hem op om een afspraak te maken. Hopenlijk neemt deze nog patienten aan. Misschien helpt het dat je familie bent van een bestaande patient.

3) Je hoeft over de telefoon niet alles te vertellen. Vat het kort en bondig samen en tijdens het eerste consult kan dan dieper op de mondgezondheid en jouw persoonlijke situatie worden ingegaan.

4) Het is de taak van de tandarts (en personeel) om mensen te wijzen op slecht poetsen en deze mensen te motiveren om het beter te doen. Boos worden is geen oplossing, ik denk niet dat dit nog veel gebeurd.

Samenvattend: zoek een nieuwe tandarts waarbij je een goed gevoel hebt. Werk samen naar een bevredigende oplossing voor je gebit.
Een slechte ervaring met een tandarts kan helaas vaak de reden zijn dat mensen lang wegblijven. Hopenlijk lukt het je om de draad weer op te pakken en een nieuwe start te maken!

Succes




[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2001-12-21 11:16 ]
vr, 12/21/2001 - 11:14 Permalink