Drukkende pijn in voortand na vullen

Author:
Krisrad
Posted:
vr, 01/31/2014 - 20:00
Hallo,

Afgelopen november kreeg ik plots acute kiespijn. Ik wist dat ik hier en daar een gaatje zou hebben, hier had de tandarts mij al voor gewaarschuwd bij de vorige controle. Door een verhuizing was ik nu genoodzaakt om naar een nieuwe tandarts te gaan. Ik kon gelukkig meteen terecht. Deze tandarts vertelde mij vervolgens dat ik 10 gaatjes, een afgebroken kies en een ontstoken kies had. Dit leek mij wel heel erg veel in een half jaar tijd, waar ik gewaarschuwd was voor mogelijk 2 á 3 gaatjes. Doordat ik geen specialist ben heb ik mijn nieuwe tandarts geloofd en zijn we begonnen om alles te vullen en verhelpen.

4 weken later was ik eindelijk klaar met mijn wortelkanaalbehandeling en gaatjes vullen. Met name mijn voortanden, die ook gevuld moesten worden(4 gaatjes in 2 tanden:O) waren enorm gevoelig geworden voor warm en koud water. Ik heb dit vervolgens aangegeven en werd afgewimpeld met het antwoord dat dit na 2 á 3 weken wel voorbij zou zijn. Vervolgens 3 weken door een rietje enkel lauw water kunnen drinken. Ook bleef de tand waar ik een wortelkanaalbehandeling voor had gehad vervelend doen. Ik ben toen nogmaals terug gegaan en bleek een groot deel van de vullingen niet goed afgewerkt te zijn. Ook waren er op wonderbaarlijke wijze plots 2 gaatjes bij gekomen. Dit zouden zij gaan verhelpen.

Tijdens de eerste afspraak zijn de vullingen in mijn voortanden en in een kies opnieuw gemaakt. De gevoeligheid in mijn tanden is geheel afgenomen. Wel doen zij af en toe nog pijn met kauwen. Dit moest ook langzaam minder gaan worden. Aan die tanden hoefde dus niks meer gedaan te worden. Vervolgens wilde de tandarts opnieuw beginnen aan mijn wortelkanaalbehandeling. Wat bleek: de tand naast de ontstoken kies was ineens ook gaan ontsteken en hoefde ik niet nogmaals in dezelfde kies een wortelkanaalbehandeling. Met medicatie wordt nu geprobeerd om de ontsteking te remmen en tot rust te brengen. In de hoop dat ik geen wortelkanaal behandeling nodig heb.

Ik ben nu 5 dagen bezig met de medicatie en deze lijkt in enige maten wel te helpen. Wat vervolgens minder prettig is, is dat ik vanmorgen wakker met een behoorlijke druk op mijn linker voortand. Het lijkt hierbij net of ik met mijn tand op een stoeprand ben gevallen. De tand klopt zo nu en dan ook. Ik kan hier ook niet aanzitten of mee eten. Verder is de tand niet gevoelig en kan ik wel normaal drinken.

Mijn tandarts had mij gewaarschuwd dat de napijn zou afnemen maar dat deze af en toe ook iets heftiger konden worden. Dit klonk niet geheel onlogisch, maar de pijn waar ik nu al de hele dag mee loop vind ik zelf wel erg heftig. Ik heb aankomende dinsdag weer een afspraak om te kijken of de medicatie voor mijn kies echt heeft geholpen, maar ik twijfel of de pijn die ik in mijn voortand voel wel napijn is.

Ik ben zelf een beetje gaan googlen en daarbij kom ik vaak een wortelpuntontsteking tegen. Nu weet ik dat door te googlen een mug snel in een olifant kan veranderen, maar ik maak mij wel ernstige zorgen. Hoe is het mogelijk dat ik binnen enkele maanden 2 en misschien 3 ontstoken kiezen/tanden heb?

Is het mogelijk dat deze tandarts in plaats van problemen oplossen, enkel problemen aan het creëren is? Ik ben erg bang dat deze stroom van ellende maar blijft komen en ik zou graag weer willen zeggen dat ik pas over enkele maanden weer een keer op controle moet.

Ik begrijp dat het een lang verhaal is, maar omdat ik mij in een behoorlijk zeldzame situatie bevind vind ik het belangrijk om het volledige verhaal te vertellen. Wat ik nu graag zou horen is wat jullie denken dat er met mijn linker voortand aan de hand is en of dat ik wellicht moet maken dat ik wegkom bij deze nieuwe tandarts?

Ik hoop dat iemand mij kan helpen en ik kijk uit naar de reacties.

Groetjes Kris