Drukkend gevoel op kies na witte vulling

Author:
RicoMesan
Posted:
zo, 11/30/2014 - 14:37
Goedemiddag,

Ik heb 18 november een afgebroken vulling van een kies opnieuw laten vullen (linksachter bovenin), maar had daarna last van een zwaar gezicht aan de linkerkant en had het gevoel dat mijn gebit aan de linkerkant "aanwezig" was. Ik was me de hele dag en dagen erna bewust van mijn wang , tanden , speeksel en begon bewust te slikken.

Kon me hierdoor niet meer concentreren op werken en als ik een kauwgom nam voelt de hele linkerkant fris/koud aan terwijl rechts er niks aan de hand is. het is nu 30 november en ik ben vrijdag naar de huisarts gegaan omdat ik er echt helemaal krankjorum van wordt.

Ik heb voor het eerst in mijn leven (18 november) ook een keer een verdoving genomen, maar de tandarts zei dat het daar niet aan kon liggen. Ik ben dinsdag 25 november nog even terug gegaan en ze hebben wat testjes gedaan met een koud watje op de kies en ook op een kies aan de andere kant, maar dat voelde hetzelfde.

De huisarts merkte vrijdag dat ik me er zo erg aan irriteerde en gefrustreerd van werd dat hij me kalmeringstabletten heeft gegeven, maar die wil ik niet innemen want ik wil gewoon hier vanaf. Het doet absoluut GEEN pijn. Ik voel nu alleen de hele tijd de kies een drukkend gevoel geven alsof mijn tandvlees is opgezet, maar er omheen is niks ontstoken.

Zijn dit bekende verschijnselen en moet dit langzaam wegtrekken? Het gekke is als ik ga slapen en wakker wordt er even geen last van heb maar zodra ik ben opgestaan dan voel ik die druk weer linksboven waar het gaatje gevuld is en het voelt ook wat koud aan alsof mijn speeksel aan die kant kouder is. Afgelopen dinsdag hebben ze de vulling nog wel wat bij gewerkt en ze namen me absoluut serieus, maar als ik zoek op internet kom ik niemand tegen met dezelfde klachten omdat iedereen er ook nog pijn bij heeft.

Dat zware gevoel in mijn gezicht is weg of zat tussen mijn oren , maar dat de kies dik aanvoelt is wel degelijk echt en het is er altijd de hele dag door. Alsof er een berg eten tussen mijn kiezen zit of dat het tandvlees is opgezet.

Is dit iets wat langzaam moet wegtrekken en komt dit bekend voor? Met eten heb ik ook totaal geen last en het doet geen pijn, maar ik had nooit gedacht dat ik hier zo gestrest van kon raken...alsof er een berg watten om mijn kies ligt .... Ik vind het heel moeilijk te beschrijven, maar een drukkend gevoel is het absoluut en dan heb ik mijn tanden NIET op elkaar. Het drukkend gevoel gaat door mijn tandvlees naar mijn linker wang maar ik weet zeker dat het van de net behandelende kies is.

Het nadeel is ook dat ik gelijk overal op let dus ik registreer nu ook alles wat er in mijn mond gebeurd en ik wil niet helemaal doordraaien en het gewoon bij de bron aanpakken. Maar als dit normaal is en ik het even uit moet zitten dan hoor ik dat natuurlijk graag en anders moet ik toch weer terug naar de tandarts, waar ik deels van baal omdat ik mezelf dan als lastpost zie , maar goed ik heb er wel degelijk last van en het slokt mijn dag op.

Alvast bedankt voor de reacties en vriendelijk groeten

Rico