Dringend advies nodig -- help, vraag over doorkomende versta

Author:
Leanne
Posted:
wo, 10/23/2002 - 22:15
Hallo,

Ik heb een vraag over een verstandskies die aan het doorkomen is.

2 Jaar geleden bevestigde zijn toenmalige tandarts dat ik 3 verstandskiezen heb. Een daarvan is getrokken in 2000. De andere zouden volgens hem ook getrokken moeten worden.

Op het moment ben ik een full student in de Verenigde Staten. Ik kom met de Kerst naar Nederland voor een verblijf van 3 weken. Een afspraak bij de kaakchirurg en de tandarts zijn inmiddels gemaakt.

Het probleem is het volgende. Na een aantal dagen pijn van mijn linker onderkaak/kiezen te hebben gehad ontdekte ik dat mijn verstandkies op desbetreffende plek aan het door/opkomen is. Er is een klein gaatje in mijn tandvlees wat gevuld is met kies (dus geen open gat).

Kan ik 2 maanden wachten voordat ik naar de chirurg ga in NL? Zo ja, kunnen er in die 2 maanden tijd infecties optreden? Kan deze kies andere kiezen "verschuiven en hoe zit het met de pijn (die op het moment nog wel te verdragen is)? Ik ben op zoek naar advies!

Persoonlijk hoop ik dat ik kan wachten. Het verwijderen van een verstandskies kan hier in de VS tussen de 600 en 800 dollar kosten en ik weet niet helemaal of mijn verzekering dat volkomen vergoed. Bovendien had ik een uitstekende ervaring toen mijn eerste getrokken werd in NL.

Ik zou een reactie heel graag waarderen maar begrijp ook dat het moeilijk is om te reageren aangezien u niets kunt zien.

Met vriendelijke groet,

Leanne
de digitale tandarts

Het doorkomen van tanden of kiezen doet vaak wat pijn.

Omdat er in veel gevallen voor verstandskiezen te weinig ruimte is, komen deze moeilijk door en blijven deze half bedekt door het tandvlees. Als onder dit lapje tandvlees voedsel/plak etc. onder komt kan dat een pijnlijke ontsteking veroorzaken pericoronitis genaamd.

<a href="http://www.tandarts.nl/phpBB/viewtopic.php?topic=629&amp;forum=1">zie ook deze vraag...</a>

Dat verstandskiezen tanden en kiezen verschuiven is wetenschappelijk niet aangetoond en daar moet je je denk ik ook geen zorgen over maken.

Hou de doorbrekende verstandskies goed schoon en het tandvlees gezond. Waarschijnlijk kun je in Nederland tegen de kerst deze probleemloos laten verwijderen.

Succes.


[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2002-10-23 22:39 ]
wo, 10/23/2002 - 22:38 Permalink
Leanne

Ontzettend bedankt voor de snelle reactie, het advies en de geruststelling! Dat is heel erg gewaardeerd, bedankt!

Leanne
do, 10/24/2002 - 01:26 Permalink