door mondhygiëniste meer last van gevoelige tanden

Author:
maaike1970
Posted:
do, 02/17/2005 - 09:26
Sinds anderhalf jaar ben ik onder behandeling bij een mondhygiëniste. Ik had last van bloedend tandvlees en mn tandvlees was te slap.
Na een paar behandelingen en zelf ook grondig te flossen, ragen etc. :smt001 is het bloeden gestopt en het tandvlees is een stuk opgeknapt.

Er zit echter 1 nadeel aan. :o
Voor deze behandelingen had ik nooit last van pijnlijke kiezen bij het spoelen met koud water. En nu dus wel. Ik kan na het tandenpoetsen niet met koud water mijn mond spoelen. Dat is pijnlijk :cry:

Kan het zijn dat door het "gewrik" van de mondhygiëniste mijn tanden gevoeliger zijn geworden, en zo ja, wat is er aan te doen.
minique

Misschien heb je last van blootliggende tandhalzen? Dan kan poetsen met een tandpasta voor gevoelige tanden (bijv. Sensodyne, maar er zijn ook andere merken met een 'gevoelige tanden versie'). Dat legt een beschermend laagje rond je tandhalzen, waardoor je minder last hebt van koud water bijv.
Ik ben zelf vorige week bij de mh geweest. Ik heb ook blootliggende tandhalzen, poets al heel lang met sensodyne, maar nu heb ik toch wat last. Ik denk dat ik weer een nieuw beschermend laagje rond m'n tandhalzen moet krijgen en dat dat een paar dagen duurt? Dat is mijn verklaring in ieder geval...

:smt006 Monique
do, 02/17/2005 - 10:32 Permalink
Lieneke

Na een bezoek bij de mondhygieniste, kan het inderdaad zijn dat de tanden gevoeliger worden voor warm en koud. Dit heeft inderdaad met teruggetrokken tandvlees te maken. Waarschijnlijk had je dit voor de bezoeken aan de mondhygienste ook al, maar lag over die tandhalzen een laagje tandsteen. Die schermde de wortel als ware af. De mondhygienist verwijdert het tandsteen en trekt zo de winterjas uit van de tand. Meestal trekt de gevoeligheid na een aantal weken weer weg. Je kan vragen of de mondhygienist na elke behandeling een laklaagje over de gevoelige tanden wil doen.
Verder is het van belang dat je niet poetst met een harde of medium tandenborstel maar met soft of extra soft. Met te hard poetsen poets je het tandvlees weg waardoor het tandvlees nog meer gaat terugtrekken.
do, 02/17/2005 - 12:11 Permalink
CD

Door de reiniging, wordt het tandvlees steviger en al het tandsteen, dat de wortel bedekte is verwijderd. Hierdoor komt een gedeelte van de wortel bloot te liggen. Daardoor kan er een gevoeligheid ontstaan. Het poetsen met een tandpasta voor gevoelige tandhalzen is een oplossing.
do, 02/17/2005 - 12:13 Permalink