Doof gevoel in tand na vullen.

Author:
IkkeLinnie
Posted:
vr, 09/21/2007 - 13:43
Hallo, hier nog even een vraagje. Vorige week vrijdag heb ik een gaatje/gat laten vullen, (element 3-2) heb er daarna geen last van gehad. Alleen een 'gek' gevoel in het begin wat dus is gebleven. Dat gekke gevoel is dus een doof gevoel in die tand wat zo een beedje de hele dag aanwezig is. Weet iemand of dit nog weg zal gaan of dat dit waarschijnlijk zo blijft? Heb al 'gegoogled' en kreeg over afgestorven/beschadigde zenuwen. hoop het niet, maar zou het dat kunnen zijn? Of misschien iets anders? Alvast bedankt. Groetjes Linnie!
Mignon

Hoi Linnie,

als ik het me goed herinner vertelde je dat de tandarts vrij dichtbij de zenuw heeft moeten boren. Waarschijnlijk heeft dit de zenuw geirriteerd en is deze nu langzaam aan het herstellen. Dit kan gepaard gaan met een wat vreemd gevoel. Wacht het nog een weekje of twee af zou ik voorstellen en neem dan evt weer contact op met je tandarts.

Fijne avond, gr Mignon
vr, 09/21/2007 - 21:53 Permalink
Smurfin

Hier even een vraagje namens IkkeLinnie (mijn schoonzus)
IkkeLinnie is op dit moment (wegens persoonlijke omstandigheden, die ze wellicht later zelf nog wil toelichten, vandaar dat ik het nu even in het midden laat) niet in staat om dit hier zelf te vragen, vandaar dat ze mij heeft gevraagd om hier even haar vraag te plaatsen.

Het is nu ruim anderhalve week nadat ze de vulling heeft gehad en het dove gevoel is nog altijd aanwezig, maar nu is de tand ook pijnlijk/ gevoellig wanneer er iets kouds tegenaan komt (bijvoorbeeld melk of yoghurt die net uit de koelkast komt) Oftwel, een bezoekje aan de tandarts zal nodig zijn was linnie`s conclusie. Maar ze is dus voorlopig niet in staat om naar de tandarts te gaan. En haar vraag is of het veel kwaad kan om hier nog langer mee rond te lopen, of dat er haast is geboden bij het tandartsbezoek. Of is het misschien helemaal niet nodig om naar de tandarts te gaan.
Hoop dat iemand antwoord heeft voor haar, alvast bedankt.
Groet, Smurfin en ook namens IkkeLinnie.
wo, 10/03/2007 - 22:00 Permalink
Irfan

5. Beste Linne en Smurfin,

Vervelend dat het dove gevoel niet weg is. Waar voel je deze precies, alleen bij de 32, of is de halve lip doof of op het tandvlees?
Een pijnlijk gevoel bij warm en koud, kan duiden op een ontstoken zenuw of blootliggend tandbeen. Bij zenuw pijn blijft deze lang door zeuren en bij blootliggend tandpijn krijg je meer schokjes. Maar allebei kan heel erg pijnlijk zijn en elke patiënt interpreteert pijn weer anders.
Een ontstoken zenuw die niet meer zal herstellen moet behandeld worden met een wortelkanaalbehandeling, maar deze kan natuurlijk uitgesteld worden ivm zwangerschap.

Succes en groet Irfan
do, 10/04/2007 - 01:00 Permalink
Smurfin

Beste Irfan.
Namens Linnie bedankt voor het antwoord.
Het dove gevoel is alleen bij die ene tand (volgens mij, maar ik vraag het straks even na) en als er wat koud tegenaan komt doet het eerst veel zeer, en dan zakt het langzaam weg. Warm zoals thee is geen probleem. Is dit dan de ontstoken zenuw waar je het over hebt? Of dat blootliggend tandbeen? En moet ze op zeer korte termijn naar de tandarts toe om het te laten beoordelen of kan dat ook nog wel even wachten? Overigens is uitstellen i.v.m. de zwangerschap is helaas niet meer nodig . Ik ga nu naar haar toe, en zal je antwoord in ieder geval even aan haar doorgeven. En dan kan ik later (denk rond 13.00 uur) evt. nog wat extra info geven over of de pijn alleen die tand is of ook de lip/tandvlees.
Groet Smurfin.
do, 10/04/2007 - 06:21 Permalink
Smurfin

Ben net bij Linnie geweest.
Het gaat echt alleen om die ene tand. Ze heeft geen last van een doof gevoel in haar lip of aan het tandvlees. Ook is de pijn niet met schokjes. Dus echt wanneer er iets koud bij komt dat het eerst heel pijnlijk is en dan langzaam weer wegzakt.
Hoop zo genoeg info te hebben gegeven voor een verder antwoord.
Groet Smurfin.
do, 10/04/2007 - 12:34 Permalink
Mignon

Hoi Smurfin,

lief dat je namens Linnie op dit forum komt. Ik heb nog een paar aanvullende vraagjes. Ik denk dat het wel duidelijk is dat de zenuw ontstoken is. In sommige gevallen is deze ontsteking reversibel. Hoe lang houdt de pijn aan na koude stimulatie? En is de pijn weg te nemen als er bijvoorbeeld iets warms wordt gedronken? Komt de pijn behalve bij koude ook spontaan opzetten? En nog een laatste vraagje: hoeveel weken is Linnie ondertussen zwanger?

Hartelijke groeten, ook voor Linnie, Mignon
do, 10/04/2007 - 21:15 Permalink
Smurfin

Beste Mignon.
Net even met Linnie gebeld om te vragen. De pijn komt echt alleen bij iets kouds eten en drinken. houd dan ongeveer 20 seconden aan en zakt dan langzaam weg. Ze gaat er dan met haar tong langs zodat het weer wat beter gaat. En het komt niet spontaan opzetten alleen bij iets kouds.
Rest van je vraag beantwoord ik even via pb.
Groet Smurfin.
do, 10/04/2007 - 22:10 Permalink
IkkeLinnie

Allereerst bedankt.
Oke, als ik het goed begrijp is het dus hoogst waarschijnlijk een ontsteking?
En moet ik dus naar de tandarts om erna te laten kijken, en dan een wkb ofzo?
Hoelang is het verantwoord om hier mee te blijven rondlopen?
Of kan het geen kwaad als ik nog even wacht met een afspraak maken bij de tandarts?
Groetjes Linnie.

Sorry, mignon had al een pb`tje naar smurfin gestuurd met antwoord, maar ik had hem nog niet gekregen.
Kan dus rustig wachten tot de tijd daar is om een afspraak te maken bij de tandarts, voor misschien een wortelkanaalbehandeling.
vr, 10/05/2007 - 23:17 Permalink
Mignon

IHoi Linnie,

Zelf zou ik voor de volledigheid alvast wel even telefonisch contact hebben met je tandarts. Als de klachten toenemen moet je ook zeker aan de bel trekken. Verder denk ik zoals ik al zei dat je nu eerst even je aandacht aan andere zaken moet besteden en daarna pas aan die voortand.

Hartelijke groeten, Mignon
zo, 10/07/2007 - 09:26 Permalink
IkkeLinnie

Vandaag eindelijk de tandartsenpraktijk gebeld om het te melden.
Ze wilden eigenlijk dat ik vandaag nog langs kwam, maar ik wilde geen afspraak maken (beetje eigenwijs?)
Maar heb toch maar een afspraak gemaakt voor as maandag (15 okt). Om te kijken hoe het ervoor staat, wat het is en wat er aan kan worden gedaan.
Groetjes Linnie.
wo, 10/10/2007 - 16:35 Permalink
IkkeLinnie

Nouja, of ik eraan toe was ofnie. Er werd door de assistente verteld dat ik zo snel mogelijk langs moest komen. Dus vandaar dat ik die afspraak op maandag heb laten zetten. Heb er eigenlijk helemaal geen puf in, maar het zal moeten. Wel heb ik nog dezelfde avond een heel lief voicemailbericht gekregen van mn tandarts. Hij wist dus niet het hele verhaal, assistente had alleen het probleem verteld en gevraagd wanneer hij me wilde zien. Blijkbaar pas toen de praktijk gesloten was (hebben ze allemaal overleg ofzo?) heeft de assistente het hele verhaal verteld. Maar hij zei dus dat ik mn afspraak wel mocht verzetten, als ik wilde. En dat ik mocht komen als er wat zekere tijden zijn. Maar heb besloten de afspraak toch maar te laten staan. Idd, mignon wat je zegt, dan weet ik waar ik aan toe ben.
Groetjes Linnie.
vr, 10/12/2007 - 14:32 Permalink
IkkeLinnie

Ben idd erg blij met 'mijn' tandarts, weekend was uiteindelijk niet erg goed.
Maar ik ben uiteindelijk dus maandag niet naar de tandarts geweest (zie http://www.tandarts.nl/phpBB/viewtopic.php?f=16&t=12001&start=0… waarom)
Maar heb nu dus een nieuwe afspraak staan voor as. woensdag (24-10).
En het klinkt misschien gek, maar de tand doet al sinds enkele dagen een stuk minder pijn, ook is dat irritante dove gevoel een stuk minder. Weet niet hoe het kan, maar het is wel zo. Ook is hij een stuk minder gevoelig bij kou, koud water en yoghurt gaan gewoon weer maar ijs niet.

En nog even een klein vraagje, moet je ook melden dat je medicijnen gebruikt hebt, bijv voor het laatst 2 dagen geleden?
Of is dat niet nodig, aangezien de stoffen al wel uit je lichaam zijn??
Groetjes Linnie.
zo, 10/21/2007 - 14:50 Permalink
IkkeLinnie

Vandaag toch eindelijk bij de tandarts geweest.
Heeft aan mn tand geduwt en getikt/klopt. Dit deed allemaal niet veel pijn, hoogstens wat gevoellig.
Daarna ook een koud iets ertegen aan gehouden, dit deed even zeer maar vloog niet uit de stoel (zo gezecht). Ook een foto gemaakt, maar was niets geks op te zien aldus de tandarts. Hij heeft een hele tijd gekeken, de foto lichter en donkerder gemaakt maar kon niets geks vinden. Volgende week moet ik weer terug komen (en eerder mocht ik toch weer veel last krijgen) voor opnieuw een foto. Hij denkt dat de zenuw zichzelf hersteld ofzoiets?
Groetjes Linda.

@anoya, heb ze ook idd niet voor naar de tandarts te gaan, maar idd ergens anders voor. Overigens gistere geen genomen. En toch wel even aan de tandarts gemeld dat ik het gebruikt heb.
wo, 10/24/2007 - 17:01 Permalink
IkkeLinnie

En vanmiddag nogmaals naar de tandarts geweest. Weer niets te zien op de foto. En met dat koude watje ofzo, voelt het eigenlijk net zo aan als bij de tanden ernaast. Wel nog iets gevoelliger, maar niet zoals eerst met het koude drinken. Moet volgende week nog 1 keer komen, en daarna waarschijnlijk niet meer. Nouja, voor controle afspraak dan, maar dat is pas in januari weer.
Groetjes Linnie.

Edit: Vandaag (6november) nog een keer langs geweest, niks gevonden. Dove gevoel is ook zo goed als verdwenen. Dus hoef niet meer terug, tot januari de controle.
wo, 10/31/2007 - 20:01 Permalink