doet een apex resectie pijn?

Author:
Brigitte
Posted:
di, 02/24/2004 - 01:16
Ik wil graag weten of een apex resectie pijn doet en zo ja hoe dat kan. Werkt de verdoving niet ofzo? Ik hoor hele erge verhalen (een half uur pijn lijden enz.). Ik moet een afspraak maken om zo`n behandeling te laten doen maar ik ben best wel heel erg bang. Wil iemand zijn/haar ervaring vertellen? Heel erg bedankt alvast, Brigitte
BlueDive

Hoi Brigitte,

Als ik de verhalen op het forum zo lees zie je dat het erg per persoon verschilt. Ik denk dat de plaats in je kaak waar de resectie verricht moet worden ook wel invloed heeft, en misschien ook de houding waarmee je naar de kaakchirurg gaat. Ik heb mezelf voor gehouden dat de kaakchirurge mij van een pijnlijk en vervelend probleem ging afhelpen; zodoende ging ik relatief vrolijk naar het ziekenhuis waardoor ik ontspannen in de operatie stoel lag.

In ieder geval viel het mij allemaal erg mee. Ik voelde wel dat er iemand bezig was met mijn kaak, er werdt gebikt & geboord zogezegd, maar verder merkte ik er weinig van. Een enkele keer deed het even pijn, waarop de kaakchirurge aanbood om bij te verdoven, maar dat aanbod heb ik afgeslagen.

Na de operatie was het minder prettig. Ik had nogal wat tijd nodig om bij de apotheek te komen, waardoor de verdoving uitgewerkt was voordat ik de pijnstillers kon nemen. Zorg dus dat je een pijnstiller (paracetamol/ibuprofen) bij de hand hebt, voor het geval dat.
Napijn had ik wel, vooral de eerste uren na de operatie. Om het niet zo erg te voelen heb ik mezelf wat afleiding bezorgd (filmpje kijken, computer spelletje spelen, boek lezen, etc...) hetgeen goed hielp de pijn te vergeten.

enkele tips
- Probeer zo ontspannen mogelijk te zijn, voor en tijdens de operatie. Vraag de kaakchirurg of hij/zij tegen je wil praten tijdens de operatie, dit leidt ook af. Of anders een diskman/MP3speler & koptelefoon met onspannende muziek.
- Neem een boekje/muziek oid. mee voor in de wachtruimte, dat helpt tegen de spanning.
- Neem pijnstillers mee voor na de operatie, voor als je niet op tijd bij de apotheek kan zijn voor de echte pijnstillers.
- Zorg voor ontspanning/afleiding na de operatie. Slapen zou ik afraden, omdat dan de kans bestaat dat je per ongeluk op je pijnlijke plek gaat liggen.

In ieder geval sterkte, BlueDive

[ Dit Bericht is bewerkt door: BlueDive op 2004-02-24 13:19 ]
di, 02/24/2004 - 13:14 Permalink
Brigitte

Bedankt voor je reactie. Ik ga deze week bellen (heb ik nog even de tijd) om een afspraak te maken bij de kaakchirurg. Je hebt me in ieder geval een beetje gerustgesteld met je verhaal!!

Groetjes Brigitte
di, 02/24/2004 - 20:50 Permalink
dj

Hoi,

Goeie tips hoor Bluedive.

Ik heb ook niet zoveel last gehad na apexresecties (2x zelfde tand, uiteindelijk niets aan de tand ingekort alleen afdichting vervangen en wat fistel weggehaald).

Lees wel de bijsluiters van pijnstillers (zelfs als die worden voorgeschreven).

Doeg,
di, 02/24/2004 - 21:04 Permalink
mulaar

Erg interessant, maar kan iemand mij vertellen wat een apexresectie is? Ik ben maar een newbie, maar wel veel ervaring in de stoel zal ik maar zeggen.
zo, 03/21/2004 - 16:54 Permalink
de digitale tandarts

Als er nog bacterien in het wortelkanaal zitten ondanks een wk-behandeling (bijv door een kromme niet te reinigen wortel of een extra moeilijk te vullen kanaaltje) dan moet voorkomen worden dat deze steeds via de wortelpunt het lichaam binnenkomen.

De kaakchirurg maakt een sneetje in het tandvlees en het bot rondom de wortel wordt schoongemaakt (ontsetekingsweefsel weg) daarna wordt de wortel wat ingekort en door een vulling in dat worteltje te plaatsen wordt gepoogd het kanaal nu goed af te sluiten.

Zoek maar op apex of resectie in het forum.
zo, 03/21/2004 - 17:27 Permalink
WolfgangEVH

Tja, ik heb eerst veel gelezen over een apex resectie en eerlijk gezegd viel de behandeling mij 200% mee.
Ik werd woensdag 17 maart om half negen voor de behandeling binnen geroepen en om tien voor negen kwam ik alweer lachend de wachtkamer binnen. De totale operatie duurde hooguit een kwartiertje. Ik heb totaal niets gevoeld, het is alleen een beetje akelig om alle boor- en timmergeluiden te moeten aanhoren. (neem een disman mee of vraag de chirurg om tegen je te praten!)
Wat betreft de napijn: dat heb ik totaal niet gehad. Ik heb 20 zakjes Ibuprofen 600 poeders meegekregen van de huisarts. Daarvan heb ik er twee gebruikt maar meer uit voorzorg en niet omdat ik pijn had. Het enige wat nu, vijf dagen later, begint te irriteren zijn de hechtingen in mijn mond maar dat schijnt de normaalste zaak van de wereld te zijn.

Kortom: de apex resectie is mij heel erg meegevallen en het was in mijn geval zelfs minder pijnlijk dan het vullen van een gaatje.
ma, 03/22/2004 - 13:53 Permalink
macadamia

Tja ik ben net terug.
Dit is inmiddels de vierde keer dat ik het onderga. Pijnloos is het niet, maar mijn ervaring is dat als je goed luisterd naar wat er gezegd wordt dat het goed te doen is.
Het enige enge vind ik, dat er best flink aan gesleuteld word en je ziet niet wat er gebeurt, maar je hoort de raarste geluiden.
Ik heb 3 keer op één en dezelfde plek een apexresectie gehad en gisteren rechtsboven in.
Deze valt me reuze mee. De onderkant vond ik gevoeliger.
En wat ik ook heel fijn vond was dat ik laat in de middag geholpen ben. Tegen 20.00 uur was de verdoving uitgewerkt en ik heb maar 3 paracetol geslikt uit preventie. En rond de klok van 21.00 uur lekker vroeg in bed gekropen. En die rust heeft me echt goed gedaan.
Succes ermee.
En als je een pijnlijke ontsteking hebt dan ben je best blij met zo.n behandeling hoor.
Groetjes Macje
di, 03/23/2004 - 13:17 Permalink
Caroline32

Toevallig heb ik ook op de 17e maart een apex gehad, maar bij mij zijn ze echt een heel uur bezig geweest!! Echt pijn doet het niet, bij mij werd eerst verdoofd, toen 'n sneetje gemaakt en daarna dieper verdoofd, dat was wel een beetje gemeen, maar dat komt waarschijnlijk omdat er 'n flinke ontsteking zat. De behandeling verder viel me best mee, je voelt uiteraard dat ze lekker zitten te wroeten in je kaak enzo. Van te voren had ik gevraagd hoeveel hechtingen er meestal ingaan, 2 of 3, maar ik ben naar huis gegaan met 6 hechtingen, waarvan er 1 helemaal rondom de kies zit. In het ziekenhuis kreeg ik al ijs mee om alvast te beginnen met koelen,m'n kaak was toen overigens al dik! Toen de verdoving uit ging werken heb ik gelijk Brufen 600 ingenomen, en voor ik naar bed ging nog een keer. De volgende dag heb ik niet gewerkt,kon nauwelijks praten omdat het leek of ik een tennisbal ingeslikt had, haha! Nu is het een week later en heeft m'n kaak alle kleuren al gehad, het laatste restje geel zit er nu nog. De hechtingen trekken 'n beetje maar dat heeft iedereen geloof ik wel. Al met al is het me best meegevallen, je weet dat het de eerste 2 a 3 dagen pijn kan doen, maar daar stel je je op in en dan gaat het best.
Ik had trouwens van te voren wel aangegeven dat ik er erg tegenop zag en daar is echt wel rekening mee gehouden. Ook het ijs direct na de ingreep vond ik erg fijn!
Sterkte!
wo, 03/24/2004 - 09:22 Permalink
macadamia

Ik moest terug omdat er vuil uit bleef komen. Dat duurde soms wel een maand of 3 maar dan begon het weer. Nou moet ik ook zeggen dat ik ook heel snel ontstekingen heb.

En ná de tweede keer heb ik een elleboog er tegenaan gekregen en is de wond opengeklapt. Dan mag je terug en nemen ze een bloedmonster af. Heeeeel vervelend.


[ Dit Bericht is bewerkt door: macadamia op 2004-03-25 20:15 ]
do, 03/25/2004 - 20:13 Permalink
debbyjane78

nou ik ben dus gister middag geweest en bij mij was het echt een hel!!
ik werd binnen geroepen, kreeg 3 verdovingsprikken en moest nog even wachten. toen de dokter begon te snijden in het tandvlees was er nog niets aan de hand...maar daarna...............ik heb dus ALLES gevoeld van begin tot het eind!!! ik voelde het boren het vullen alles!! ik lag daar te huilen in de stoel en te kramperen van de pijn, en terwijl ik een paar keer aangaf er teveel van te voelen werd er niks aan gedaan, en werd er gezegd dat het gevoelig is omdat de ontsteking zo heftig was! maar......toen de behandeling klaar was en ik rechtop mocht komen...verging ik van de pijn! en was misselijk en duizelig, terwijl ik nog overstuur was begon de arts te vertellen dat het heeeeel normaal is dat je wat voelt dat er in je mond gerommeld word maar dat je géén pijn mag voelen!! waarop ik dus nógmaals aangaf ik wél pijn had en alles had gevoeld!!! waarop hij een beetje geschokt en verbaasd reageerde door alleen maar oh?? oh?? te zeggen! ik ben zo de kamer uitgelopen en ben opgehaald, want ik was niet meer in staat om auto te rijden, ik had zoveel pijn!!! normaliter ga je pas pijn voelen als de verdoving gaat uitwerken, maar bij mij was dat direct al!! kun je nagaan dat mijn pijn juist minder werd na de behandeling!! nu 1 dag verder heb ik een hele dikke wang alsof er een ei onder zit, dat schijnt normaal te zijn en dat verschilt per persoon. Pijn heb ik ook nog!! nu maar hopen dat het goed is verlopen en dat ik niet nog een keer terug hoef...ik kan je vertellen ik ben er echt doodsbang voor geworden....en wil dit noooooit meer meemaken! ja tenminste alleen als ik GOED verdoofd ben!! want blijkbaar dachten de arts en assistente dat ik me aanstelde en gewoon ontzettend angstig was ofzo! maargoed, een volwassen vrouw van 27 ligt niet voor niets te huilen en te kramperen van de pijn! en ik gaf niet voor niets al 3 keer aan dat het pijn deed!!
di, 01/24/2006 - 20:57 Permalink
sarcan

Ik heb 2 apex resecties aan dezelfde kies gehad, beide malen een hel waarbij ik ook alles heb gevoeld. De eerste keer was die slager wel bijna 2 uur met me bezig. De tweede maal ging gelukkig veel vlotter, de kaakchiruch was die maal niet zo'n slager, maar een lolbroek die het nodig vond dingen te zeggen als "Jokkebrok, hier voel je niks van".

Ik raad iedereen aan VOOR het laten verrichten van een apex resectie eerst eens te lezen http://www.nvbt.nl/hot-focus6.html

Mij heet de combinatie van mijn ervaringen en die website ervan overtuigd: nooit meer apex resectie aan mijn kaken tenzij er echt geen andere uitweg meer mogelijk is.

Overigens is het met die ene kies nooit echt goed gekomen. Al na de eerste operatie moest ik niet meer al te breed lachen, want het zag eruit als iets uit een griezelfilm met blootliggend bot en wortel. Na de tweede operatie was dat alleen maar erger geworden. Inmiddels is dat blootliggende bot en wortel weggerot en is de wond eindelijk na zo'n 20 jaar weer helemaal bedekt met tandvlees.
ma, 09/18/2006 - 22:11 Permalink
hellogoodbye

Ik ben maar wat blij als ik naar de kaakchirurg kan: mijn kaakchirurg verdoofd namelijk uitgebreid. Ik kreeg meestal iets van 5 prikken (met dezelfde spuit) rond de plek die behandeld moet worden (is niet leuk maar helemaal niet erg) Een paar minuten later, als alles al wat verdoofd is, duwt hij de spuit er nog wel zo'n 5 tot 10 keer in (zo lijkt het wel) en daar voel ik al niets van. Ik heb meerdere kaakchirurgbehandelingen gehad en nog nooit wat gevoeld. Ik lig er dan ook altijd heel ontspanen bij.Dit in tegenstelling tot mijn tandarts die meestal maar NET genoeg verdoofd en steeds vraagt of het nog gaat... Nee, geef mij de kaakchirurg maar! Maar schijnbaar is de ene chirurg de andere niet...

Ik heb zo ook o.a. 2 apex resecties bij steeds dezelfde drie kiezen gehad. Deed totaal geen pijn en zelfs de napijn viel mee. Hoogstens een paracetamol geslikt voor het idee. Jammerlijke is wel dat die operaties volgden na 3 wkb's (op drie naast elkaar liggende kiezen). Al met al heb ik echt en paar jaar met last rondgelopen en tenslotte zijn alle drie de kiezen getrokken... de laatste twee vorige week: voelde ik ook niets van, maar het kostte de chirurg nogal moeite en ik heb nu nog steeds knap last... hetgeen, als ik dit topic zo lees, ook wel zal komen door alle hechtingen en het feit dat er nog een groot open gat zit.

Ik vind het eerlijk gezegd ongelooflijk dat er schijnbaar zo nu en dan niet goed verdoofd wordt... Liever 1 spuit te veel dan 1 te weinig imho...
ma, 09/18/2006 - 22:21 Permalink
Wessel

Ik heb ooit een apex beandeling geahd en mij is verteld dat als de ontstekking te heftig is dit (bijna) niet te verdoven is.
Di was bij mij het geval en vervolgens is er met de hand een gat geboord (met een soort appelboor) vanuit de buitenkant vd kaak naar de probleemzone.Velvolgens is in het geboorde kanaal een draine aangebracht.
Flinke dosis antibiotica mee en een week wachten.
Hierdoor was de onstekking zodanig afgezwakt dat de verdoving nu wel werkte. Apex zonder probleem (pijn) gehad.

Het boren van het kanaal voor de draine gebeurde overigens zonder verdoving maar de arts werkte snel en het was klaar voor ik het goed en wel besefte.

Ik zou daarom een ieder aanraden om eerst te vragen of de ontstekking niet te heftig is en mogelijk de bovenstaande procedure onder de aandacht brengen?
ma, 09/18/2006 - 22:25 Permalink
dj

Ik denk te mogen zeggen dat het in de link gestelde waarschijnlijk een hoop "conventionele tandartsen" (waarmee ik "niet-biologische" tandartsen bedoel) niet heel gelukkig zal maken. Eén en ander van wat wordt gesteld staat buiten kijf, andere punten lijken me moeilijker.

Ik heb ook rottig grote ontstekingen gehad aan de apex van een avitale voortand ("in het front"), tot twee maal toe behandeld met een apex, waarbij bij de tweede overigens de wortel niet is ingekort, maar wel ontstekingweefsel is weggehaald. Na deze handelingen had ik minder pijn en zag het gebied er gezonder uit. Alle abcessen hadden voor de operaties al een fistel. De voortand met kroon zit er nu al 20 jaar, 16 jaar na de eerste apexresectie. De ontsteking is nooit helemaal weg geweest, maar is klein en veroorzaakt weinig last. De wortel zou waarschijnlijk nog wel een keer kunnen worden ingekort. De prognose van het element is redelijk tot goed.

Samenvattend: best dat het misschien een doekje voor het bloeden is maar in alle redelijkheid moeten worden aangenomen dat apexresectie(s) mij van pijn afgeholpen hebben (en wie weet resorptie) en dat die voortand al erg lang meegaat op die manier. Ik kan alleen maar aannemen dat deze operaties nuttig zijn geweest.
ma, 09/18/2006 - 22:37 Permalink
Vaisonne

Ik ben gistermiddag geweest en het is me 100% meegevallen. Ik heb ook 3 verdovingsprikken gehad met de opmerking erbij dat ik het moest zeggen als het nog pijn deed want dan kreeg ik er een verdoving bij.
Dat was niet nodig en ze waren met 20 min. klaar. het was een grote ontsteking. Ik heb bij thuiskomst meteen nog een pijnstiller ingenomen en daarna was het niet meer nodig. Ik heb helemaal geen last van na-pijn. Ik heb wel een week van tevoren 3x daags 10 druppeltjes arnica genomen om de zwelling tegen te gaan. Nou dat is dus gelukt, het is bijna niet te zien.

Paracetamol is hartstikke verkeerd want dan wordt je bloed te dun en gaat het meer bloeden.
Ik kreeg 20 stuks naproxen 600 mg mee waarvan ik er nu dus nog 19 van heb liggen.
vr, 08/03/2007 - 20:58 Permalink
hermina



Paracetamol is hartstikke verkeerd want dan wordt je bloed te dun en gaat het meer bloeden.


Klopt niet, paracetamol is geen middel waar je bloed dun van wordt, daarom juist een prima pijnstiller.
za, 08/04/2007 - 21:36 Permalink
heiligje

Alleen de spuiten zijn vervelend,ik ben afgelopen maandag 4 februari geholpen aan een ontsteking onder een opbouw van een kroon en liep daar al mee vanaf augustus 2007!
Iedere keer ging deze ontsteking opspelen en nu moest het er maar van komen.Wel moest er iemand mee i.v.m. draaierrigheid na de behandeling. Ik zou het zo weer doen. Naderhand is de tand en omgeving wel gevoelig maar op tijd pijnstillers(zetpillen) en koelen vanaf de tweede dag valt het reuze mee! In het begin eet je alleen vloeibaar maar na 2 dagen gaat het toch al een stuk makkelijker.
Ik was vante voren ook erg zenuwwachtig, maar heb het gewoon op me af laten komen en zie wel hoe het is en wat er gebeurt, jezelf onnodig ongerust maken moet je niet doen,wie weet valt het wel reuze mee.
Groetjes van heiligje
do, 02/07/2008 - 18:24 Permalink
Trijntje

Ik ben een ervaren kandidaat met een apex resectie. Gisteren heb ik de 5e gehad (allemaal verschillende wortelpunten) binnen ongeveer 10 jaar.

Gisteren aan een ondertand. Op zich viel de behandeling niet tegen. Wordt (tenminste bij mij) altijd goed verdoofd. Het bleef een beetje bloeden ook na het hechten en ik moest dat met een gaasje een half uur drukken. Maar toen ik ging zitten was ik draaierig. De verpleging was heel begripvol en gaf me ook tijd om even kalmpjes aan te doen. Maar op een gegeven moment dacht ik dat het allemaal wel zou lukken. Ik liep naar de apotheek in het ziekenhuis, voor mijn gevoel was dat wel 1 km, ik zag dat het er helemaal vol stond, mijn verdoving werd al wat minder en zou graag direct naar huis willen met pijnstiller en koude compres, die had ik al uit voorzorg in een koeltasje in de auto gelegd. Ik ga zitten en toen werd alles zwart voor mijn ogen en raar gesuis in mijn oren. Ik hoorde ze in de verte praten en aan mij sjorren. Ze hebben me eerst maar op de grond gelegd en ben toen naar de eerste hulp gebracht. Ik was misselijk en kreeg pijn. Ik weet er niet veel meer van hoe het precies kwam. Ik kreeg van de verpleging mijn 1e pijnstiller en ijscompres en mocht pas naar huis als ik werd opgehaald. Kortom heb daar ruim 2,5 uur gelegen, lekker warm onder de deken en de pijnstiller begon te werken en ik kon koelen.

Ik slik nu 3 keer per 24 uur ibuprofen 600 en moet zeggen dat het daar net mee lukt. Mijn mond is stijf en ik ben nog wel moe. Het heeft ook wel indruk op mij gemaakt. Ik was nog nooit onderuit gegaan en je houdt het gewoon niet tegen (in een overvolle apotheek). Maar ik kreeg gelijk hulp en de verpleging was aardig.

Ik wens een ieder die dit nog moet ondergan veel succes. Laat je niet teveel afschrikken door al die gruwelverhalen. Koelen en pijnstillers moet je (vind ik ) direct bij de hand hebben, voordat de verdoving is uitgewerkt. Ik ga tenminste bij de volgende keer niet meer alleen. Dan kan diegene mijn receptje halen en alvast mijn ijscompres. Ik weet uit mijn vorige ervaring dat ik het prettig vond om iemand die kan rijden en voor jou kan zorgen bij je te hebben, toen moest ik nog een uur terug rijden, maar dit keer was 15 min van het ziekenhuis naar huis en dacht dat het wel kon.

to zover mijn recente story
za, 09/20/2008 - 16:20 Permalink
Cast

Wat een uiteenlopende reacties.. ik weet niet zo goed wat ik moet verwachten!

Ik heb in 2006 een kanaalbehandeling gehad, en vervolgens is deze kies (30) afgedicht met een kroon.
Sinds een aantal weken heb ik pijn aan deze kies, na een foto blijkt dat er een ontsteking zit aan de wortelpunt.

Vanochtend bij de kaakchirurg geweest, er is een afspraak voor een apexresectie gemaakt voor volgende week vrijdag.

Ik heb inmiddels een AB kuur, en zit hiermee nu op dag 4. De pijn is minder maar niet weg.

Het punt is, dat ik zwanger ben.. 23 weken inmiddels en dus mag ik geen andere pijnstillers dan Paracetamol.

Mijn vragen aan jullie:1. Hebben jullie een idee hoe ik hieraan kom, 2 jaar nadat deze kies is behandeld? (ik ben niet gevallen en heb geen dreun gehad).
2. Wat voor andere (minder pijnlijke?) opties heb ik, want ik lees vaak dat er niet goed verdoofd wordt en dat er een herhaling plaats gaat vinden, en dat ben ik echt niet van plan, dan heb ik deze kies er liever uit.

Wie kan mij helpen, ik ben hartstikke zenuwachtig!
De verdovingen bij de tandarts werken ook vaak niet bij mij, ik moet vaak flink bijverdoofd worden en dit gegeven maakt mij behoorlijk angstig (tsamen met de hormoontjes denk ik).

BVD
Elise
ma, 10/13/2008 - 13:55 Permalink
Cast

Ik heb inmiddels mijn tandarts gesproken en verteld dat ik wil dat de kies getrokken wordt.
Donderdag kan ik terecht, hij vond het wel zonde.. en zei dat ik de apex 1 keer kon proberen. Maar daar zie ik dus helemaal niets in.
Dingen uitproberen.. ondertussen ben ik hartstikke zwanger en vindt ik dit niet de periode om dingen uit te proberen.
Mijn kind heeft het enorm te verduren met al die bacterien in mijn lijf, weg ermee dus.... :wink:
di, 10/14/2008 - 09:05 Permalink
x-angela77

Ik heb vorige week donderdag zo'n operatie ondergaan. Heb tijdens het gebeuren geen last gehad, had me iPod maar voor de zekerheid meegenomen want dat geluid van die boor is geen pretje! Volgende dag had ik een hoofd zoals Hamtaro en de dag erna viel het wel weer mee. Wel elke dag voor de zekerheid 2 tot 3 iburofen 600 genomen, vandaag eerst dag zonder. Hele dag ging het goed maar begin nu wel weer inmense pijn te krijgen! Ik lees overal 2/3 keer bij dezelfde kies, ik hoop dat ik dat niet mag mee maken! Nu maar hopen dat mn pijn snel weggaat, vooral nu oud&nieuw eraan komt, en dat mn hechtingen al een beetje beginnen te verteren aangezien daar vet grote lussen inzitten!
wo, 12/24/2008 - 00:42 Permalink
Thomas68

Vandaag een apex resectie ondergaan aan mijn 1-6. Ondanks een abces door ontsteking was de verdoving nauwelijks pijnlijk, en voelde ik tijdens de ingreep geen pijn. Wel voel je de ingreep, in de vorm van duwen en trekken, geschraap etc. Mijn chirurg vertelde voortdurend wat hij ging doen en waar hij mee bezig was, dat was erg prettig.
Over napijn kan ik nog niet zoveel vertellen, ik he mijn eerste Ibuprofen 600 ingenomen en wacht verder wel af
di, 05/21/2013 - 14:32 Permalink
angeliquev

Ik ben ook de klos :( Ik baal er echt van. Ik moet 11 juni naar de kaakchirurg. Ik ben zo bang dat het toch enorm gaat pijn doen dan dat mensen hier schrijven. Het zit namelijk zo,in 2007 kreeg ik in die kies een wortelkanaalbehandeling,toen heb 3 maanden met echt ongelooflijk erge napijn gelopen,niks hielp,zelfs codeïne niet ! Na 3 maanden was de pijn eindelijk weg. En nu heb ik een gaatje in die kies en ben dus nu aardig de klos ! Ik zie het echt niet zitten ! Ik heb liever dat die kaakchirurg het trekt,maar dat zal wel niet gebeuren :( Zucht

En het lijkt erop dat ondanks dat ik tandverzorgd 3 heb dat het niet vergoed word ... Ik kan het niet opbrengen ! Ik heb dat geld niet !
di, 05/28/2013 - 12:58 Permalink
Angsthaas1966

Mijn decemberfeestmaand begon gisteren met een apex resectie. Ik heb vanaf het maken van de afspraak tot het in de stoel zitten mij voor niets zenuwachtig gemaakt. Wat viel die behandeling mee! Ik ben in het Diak Utrecht geweest bij mevr. van Cann, ze heeft mij echt gerustgesteld en het was zo gepiept. Ik had extra verdoving gevraagd en dat gaf ze zonder problemen.
Ook wachtte ze goed totdat de verdoving werkte. Het geluid van de botboor is niet fraai maar je voelt er niets van. Het is vergelijkbaar met een gewone tandartsbehandeling.

Radio op de achtergrond aan is wel prettig.
Met een zak ijs op de wang en ibuprofen 600 ging ik zelf in de auto terug naar huis rijden. Wel direct pijnstillers innemen en echt maar een tegelijk! Echt deze tablet werkt prima en je voelt de napijn niet.
Koelen met ijs om de zwelling te voorkomen. Tip van mij maak een schoon maandverband nat en buig het om een flesje en leg het in de diepvries.
Dus als je er tegenop ziet: HET VALT 300% mee!
di, 12/02/2014 - 20:24 Permalink