Is dit een normale situatie?

Author:
Lauravantoor
Posted:
di, 07/09/2013 - 21:43
Goedenavond iedereen,


Donderdag is mijn verstandskies rechts onderin met veel geweld getrokken. Er is volgens mijn chirurg een zenuw geraakt en hij heeft de kies in meerdere stukken moeten boren. Halverwege de operatie heb ik om meer verdoving gevraagd, omdat ik pijn voelde. Ik werd geopereerd om 13.15, en de verdoving werkte pas om 20.00 uit. Toen begon de pijn.

Nu is het dinsdagavond en ik heb nog steeds vreselijk pijn. Het is wel iets minder geworden (net als de zwelling), maar ik heb nog geen nacht normaal geslapen. Ik word 's nachts wakker met allesomvattende hoofd-, kaak- en kiespijn. De voorgeschreven ibuprofen en paracetamol werken niet voldoende. Van de huisartsenpost mocht ik diclofenac gebruiken, maar toen ik de dag daarna de kaakchirurg belde, werd hij boos en zei hij dat ik dat niet mocht.
Overdag gaat het wel aardig. Mijn kaak en hoofd zeuren, maar het is nog te doen, tenzij ik me veel inspan (vaak de trap oplopen, boodschappen doen, studeren enz...). Maar vanaf een uur of 8 's avonds neemt de pijn toe. Ik voel een constante kloppende of stekende pijn die mijn kies en hoofd verbindt. Ik word vaak wakker van de pijn, maar mag volgens het uurschema dan nog nog geen nieuwe pijnstiller, waardoor ik soms een uur of langer lig te kreunen.

Is dit een normale gang van zaken? Ik word zo langzamerhand helemaal gek en ben elke nacht bang om te gaan slapen...