3 berichten / 0 nieuw
#1
Is dit een fistel of gewoon een wondje?
door verauitdestad wo, 07/11/2018 - 17:39

Sinds een kleine week heb ik last van mijn tandvlees bij een kroon. Het was eerst heel rood, maar die roodheid lijkt nu veel minder te zijn. Wel voel ik een kleine irritatie als ik aan de onderkant van m'n kies (kroon) tik.

Er zit een bultje op, maar dat zit er al jaren en volgens de tandarts was dat gewoon een stukje bot. Op de foto's in januari was ook geen wortelpuntontsteking te zien. Maar bij dat bultje zit nu een soort wondje, waarvan ik twijfel of het een fistel of gewoon een irritatie is.

Hopelijk weet iemand hier wat het kan zijn. Moet ik morgen meteen de tandarts bellen, of gaat het vanzelf weer over?

Naast deze kroon zat vroeger ook nog een andere kroon. Daar is een wortelkanaalbehandeling gedaan. Later een apexresectie en toen vervolgens de andere wortelpunt ook ging ontsteken, is die kroon verwijderd.

Als dit ook een wortelpuntontsteking is: is een apexresectie dan mogelijk? Of heeft deze kroon maar 1 wortel waar hij aan vast zit, en moet hij er dan dus ook uit?

Alvast heel erg bedankt!

Attachment: 
verauitdestad
Offline
Laatst gezien: 5 maanden 1 week geleden
Geregistreerd: 07/11/2018 - 17:21
Kan het zijn dat je even bent
door Lieneke vr, 07/13/2018 - 15:01

Kan het zijn dat je even bent uitgeschoten over het bultje met je tandenborstel? Het lijkt namelijk meer op een aft dan op een fistel....

Lieneke
afbeelding van Lieneke
Offline
Laatst gezien: 4 dagen 2 uur geleden
Geregistreerd: 01/18/2003 - 01:00
Ik ben inmiddels bij de
door verauitdestad vr, 07/13/2018 - 16:09

Ik ben inmiddels bij de tandarts geweest. Het blijkt inderdaad een aft te zijn. Ik kan me niet herinneren uitgeschoten te zijn of iets anders vreemds gedaan te hebben. Het was er opeens, vorige week. Er is voor de zekerheid nog een foto gemaakt, en ook daar was verder niets op te zien. Ik heb nu een gel die ik er een paar keer per dag op smeer, en dat helpt al heel erg.

verauitdestad
Offline
Laatst gezien: 5 maanden 1 week geleden
Geregistreerd: 07/11/2018 - 17:21