De toekomst voorspellen?

Author:
alpifresh
Posted:
za, 02/26/2011 - 20:03
Verleden:
1x een gaatje toen ik 3 dagen niet gepoetst had (op tienerkamp, niemand poetste, dat was niet stoer).

Heden:
Geen (chronische) ziektes, geen medicijngebruik.
Ik rook niet, eet redelijk gezond, snoep wat te veel, zelden frisdrank.
Heb nu gezonde tanden, gezond tandvlees (vinden zowel tandarts als orthodontist).
Soms een beetje tandsteen.

Toekomst:
Als mijn poetsgedrag, gezondheid e.d. gelijk blijven, mag ik er dan van uit gaan dat mij geen al te grote tand(vlees)problemen te wachten staan? Of kan ik toch altijd nog bij een controle opeens geconfronteerd worden met ernstige/grote problemen?
Lieneke

Laat ik het zo zeggen: dan ben je een laag-risico-patient. Dan is de verwachting dat je dus gaatjes oid zult krijgen laag. Maar er kan altijd wat gebeuren. Wat dacht je bijv ervan als iemand nabij je sterft. Kan veel invloed hebben. Maar als er dus echt werkelijk niks gebeurt, is de kans op problemen heel laag.
Trouwens, van een keertje 3 dagen niet poetsen, heb je niet gelijk een gaatje. Dat proces duurt toch wel een beetje langer.
za, 02/26/2011 - 20:35 Permalink
TechniekerJeetje

Maar rixt heeft wel een punt hier.
Het is een beetje vreemd :smt017


Dat was toendertijd ook mijn punt. Rixt vond het toen nodig om mij via een PB op de vingers te tikken. Deze reactie vind ik dus een beetje vreemd nu......
zo, 02/27/2011 - 21:55 Permalink
rixt

Jan Jaap,

Ik vind dat we het op het openbare gedeelte van dit forum eigenlijk alleen maar moeten hebben over de vraag of de opmerking van de topicstarter en dat dit bericht van jou:
??? 23 februari jl. schreef je nog: "Ik heb kiezen met grote en kleine vullingen".


Goh, kan me nog een discussie herinnerren via de pm, waarbij jij mij aansprak op zo`n reactie....
Valt het je nu wel op?
beter een pm aan mij had kunnen zijn. Maar goed, je bent hier nu al begonnen en ik zal er hier op het openbare deel eenmalig op reageren. Het eventuele vervolg wat mij betreft graag wél via pm.

Jij ziet overeenkomst tussen deze reactie van mij en een eerdere reactie van jou waarop ik jou zou hebben aangesproken.

1. Ik heb jou toen niet aangesproken op jouw reactie, ik heb gevraagd om uitleg, omdat ik je reactie niet snapte. (Mocht je onze pm-wisseling van toen hebben gedeleated, dan wil ik je die nog wel even toesturen zodat je het nog eens kunt nalezen).

2. Ik zie geen overeenkomst tussen jouw reactie van toen en mijn reactie van nu: jij had het toen over afwijken van het eigenlijke onderwerp, waarbij je duidelijk kritiek uitte en ergernis liet blijken.
Alprifresh wijkt hier niet af van de oorspronkelijke vraag, want er ís alleen maar een oorspronkelijke vraag. Verder heb ik geen kritiek en laat ik geen ergernis blijken, want dat is er niet, ik maak alleen maar duidelijk, middels drie vraagtekentjes, dat ik iets niet snap.

Dat er geen kritiek of ergernis is, dat zal je misschien verbazen. Ik heb zo vaak een oordeel gehad over een persoon of een situatie op basis van weinig gegevens. En als ik dan wat meer te weten kwam, informatie waar ikzelf niet aan gedacht had, bleek ik mijn oordeel behoorlijk bij te moeten stellen. Ik probeer steeds vaker niet meteen te oordelen en als ik het wel doe te bedenken dat, in ieder geval in de kern, iedereen van goede wil is. (En dat lukt me lang nog niet altijd, hoor).

In dit geval van de vraag van Alprifresh: een mogelijkheid zou kunnen zijn dat er misschien geen tegenstelling is tussen wat ze hier stelt en eerder heeft geschreven: misschien ging de casus die ze in dit topic gaf niet over zichzelf maar over een bekende van haar. Of misschien is er nog een totaal andere reden voor de (schijnbare?) tegenstelling tussen de informatie die ze geeft in dit topic en die van een eerder topic. Mijn enige bedoeling was een reactie uit te lokken om zodoende hierover duidelijkheid te krijgen en er was geen enkele intentie om te (be)oordelen of te veroordelen.

Nogmaals, wat mij betreft een eventueel vervolg hierop via pm.

Rixt
ma, 02/28/2011 - 01:37 Permalink
mecánico para …

??? 23 februari jl. schreef je nog: "Ik heb kiezen met grote en kleine vullingen".


Goh, kan me nog een discussie herinnerren via de pm, waarbij jij mij aansprak op zo`n reactie....
Valt het je nu wel op?



goh de tortelduifjes gaan in conclaaf omdat ze eigenlijk doen wat ze anderen verwijten.........knus hoor.
do, 03/03/2011 - 12:32 Permalink
Romy32

Of leg gewoon even uit hoe het nou zit, met die twee tegenstrijdige beweringen die je deed.

Zwijgen is lekker makkelijk, maar wat mij betreft een beetje vreemd.
Eén van de twee beweringen is gewoon niet waar, en ik blijf me afvragen wat daarvan de reden is.

Maar het antwoord zal wel niet meer komen.
ma, 03/07/2011 - 21:24 Permalink
Spiegeltje

Misschien een beetje vreemd en het roept i.d.d. de vraag op hoe het nu echt zit, de mens is immers nieuwsgierig. Dus ik kan me de reacties wel voorstellen.

Aan de andere kant: het is aan Alprifresh om er op reageren of niet. Ze hoeft hier geen verantwoording af te leggen. Het is m.i. ook niet erg "kies" om via het forum als het ware de druk op te voeren voor zoiets triviaals. In zo'n geval zou ik ook niet meer antwoorden, zelfs al zou er een simpele verklaring voor de geconstateerde tegenstrijdigheid zijn.

En wat is het belang? Of Alprifresh een of meer gaatjes in haar kiezen heeft boeit de meeste mensen namelijk niet zo, zelfs niet als het gegeven van meerdere gaatjes in het antwoord als ervaringsfeit is verwerkt.
ma, 03/07/2011 - 23:34 Permalink
Romy32

En wat is het belang? Of Alprifresh een of meer gaatjes in haar kiezen heeft boeit de meeste mensen namelijk niet zo

En mij nog wel het minst.

Daar gaat het natuurlijk ook helemaal niet om.
Maar als iemand de ene keer dit over zichzelf vertelt, en de andere keer dat, begin ik een beetje te twijfelen aan de geloofwaardigheid van de antwoorden van diegene.

Het is m.i. ook niet erg "kies" om via het forum als het ware de druk op te voeren voor zoiets triviaals.

Daar heb je wel gelijk in.
Ik laat het hier verder ook bij.
Heb gezegd hoe het op mij overkomt, en dat is genoeg.
di, 03/08/2011 - 10:18 Permalink
vV

heeft niets te maken met druk opvoeren, wel met fatsoen van de kant van TS even terug te melden. Iets waar recent nota bene op elk deelforum een verzoek voor gedaan is van de kant van moderatie en vrijwillig betrokken tandartsen .

Maar zet maar op slot, de ruggegraat om op iets terug te komen ontbreekt blijkbaar... :roll:

ik kreeg elders de term ""bot"" naar mijn hoofd, hoe zou dat nu toch komen....
di, 03/08/2011 - 10:25 Permalink
mecánico para …

gaaaaaaaaaaaaaap
:smt015


laat ik het zo zeggen............als je ooit een serieus vraagje hebt, kan je antwoord van velen waarschijnlijk op je buikje schrijven als je je zo apart gedraagt Alprifreshje. En ook Rixt die nu ondertussen 4 x iets in mijn postbus dropt en dan weer weghaald..........get a life
do, 03/10/2011 - 14:57 Permalink
Chris888

Eén van de twee beweringen is gewoon niet waar, en ik blijf me afvragen wat daarvan de reden is.


Je kunt denken dat van alle gaatjes die je ooit gehad hebt, er ééntje kwam door drie dagen niet poetsen....

En denken dat dat relevant is om te melden in het kader van een toekomstvoorspelling: omdat ik ooit één keer in 3 dagen tijd een gaatje heb opgelopen, maakt dat dat ik onverwachts met gebitsproblemen geconfronteerd kan worden, ondanks dat ik nu redelijk gezond eet, enzenzenz
do, 03/10/2011 - 15:24 Permalink
vV

TS denkt wat af vrees ik, alleen een melding in het kader van eigen vraagstelling zou en handig zijn, en een vorm zijn om wellicht enig respect te tonen naar de diverse vrijwilligers die hier aanwezig zijn en belangenloos proberen mensen te helpen...

De manier waarop hier (weer eens..) respectloos met deze vrijwilligers word omgegaan maakt de kans groot dat het aantal daarvan in redelijk snel tempo afneemt, of dat men zeer selectief gaat bekijken waar nog op gereageerd wordt..

Degenen die daar de dupe van woprden kunnen TS alhier daarvoor hartelijk bedanken.

Voor mijzelf: om te beginnen zal ik op vragen die eenvoudig met de zoekfunctie beantwoord kunnen worden zal ik niet meer reageren, ook niet om mensen op bestaan van die zoekfunctie te wijzen...
do, 03/10/2011 - 15:51 Permalink
TechniekerJeetje

gaaaaaaaaaaaaaap
:smt015


laat ik het zo zeggen............als je ooit een serieus vraagje hebt, kan je antwoord van velen waarschijnlijk op je buikje schrijven als je je zo apart gedraagt Alprifreshje. En ook Rixt die nu ondertussen 4 x iets in mijn postbus dropt en dan weer weghaald..........get a life


Misschien wou Rixt jouw tortelduifje wel zijn.......
do, 03/10/2011 - 17:42 Permalink
rixt

Lieneke, bedankt dat je me deze mogelijkheid alsnog geeft.

Er is inmiddels aardig wat via pm gezegd: Tandtechnieker heeft via die weg het één en ander uitgelegd en ergens zijn excuses voor aangeboden. Misschien komt er uit de hoek van MPB ook nog zoiets (je weet maar nooit, de wonderen zijn de wereld nog niet uit :D ).
Wat mij betreft is de situatie van donderdagavond (er werd een dom grapje gemaakt op basis van een onwaarheid, waarop ik niet meer kon reageren omdat er een slotje op dit topic zat, terwijl een moderator nog wel kon doorborduren op dat grapje) zo wel opgelost.

Laat ik nog even één opmerking maken over de tweede helft van de berichten in dit topic: wat me verbaasd is dat er naast wat geuite onvrede en wat lolligdoenerij helemaal geen aandacht is voor een naar mijn idee erg heldere opmerking van Chris888 (de enige die in mijn beleving nog een beetje scherp blijkt na te kunnen denken, naast Spiegeltje natuurlijk :D ).
zo, 03/13/2011 - 21:55 Permalink
Romy32

wat me verbaasd is dat er naast wat geuite onvrede en wat lolligdoenerij helemaal geen aandacht is voor een naar mijn idee erg heldere opmerking van Chris888 (de enige die in mijn beleving nog een beetje scherp blijkt na te kunnen denken, naast Spiegeltje natuurlijk :D ).

Oh, ik vond die heldere opmerking eerlijk gezegd nogal vergezocht.
Maar als dat inderdaad de verklaring is, dan moet ik deze opmerking natuurlijk terugnemen:
Eén van de twee beweringen is gewoon niet waar
wat ik bij dezen dan ook doe.

Ik begrijp alleen nog steeds niet waarom TO het niet zelf even uit kon leggen. Kleine moeite, en het had een hoop verwarring gescheeld.

Maargoed, dat is slechts hoe ik erover denk.
zo, 03/13/2011 - 22:43 Permalink
vV

(de enige die in mijn beleving nog een beetje scherp blijkt na te kunnen denken, naast Spiegeltje natuurlijk ).



als naar jouw mening alleen Chris en Spiegeltje helder nadenken trek je dus zelf (ook) het boetekleed aan, dat is fijn.

Overigens vond ook ik de opmerking van Chris een beetje vergezocht, en niet echt een bijdrage leveren in een stadium waar door iedereen (nu ja bijna iedereen) geroepen word dat TS gewoon al is het alleen uit goed fatsoen zelf gewoon even moet reageren... en die schittert in ieder geval in eigen topic nog steeds door afwezigheid, de discrepantie in het verhaal blijft bestaan. De opmerking van Chris is hierin ook slechts giswerk, en gissen is naar mijn mening nog steeds missen....

Vond de laatste bijdrage van Rixt nu ook weer niet van dusdanige aard dat daarvoor nu een topic wat wat mij betreft meer dan terecht op slot kan (niet verwijderen, anderen kunnen hier nog wat van leren, al is het alleen maar over omgangsvormen) weer open moest...sorry maar zo denk ik erover.
ma, 03/14/2011 - 09:57 Permalink
mecánico para …

Lieneke, bedankt dat je me deze mogelijkheid alsnog geeft.

Er is inmiddels aardig wat via pm gezegd: Tandtechnieker heeft via die weg het één en ander uitgelegd en ergens zijn excuses voor aangeboden. Misschien komt er uit de hoek van MPB ook nog zoiets (je weet maar nooit, de wonderen zijn de wereld nog niet uit :D ).
Wat mij betreft is de situatie van donderdagavond (er werd een dom grapje gemaakt op basis van een onwaarheid, waarop ik niet meer kon reageren omdat er een slotje op dit topic zat, terwijl een moderator nog wel kon doorborduren op dat grapje) zo wel opgelost.

Laat ik nog even één opmerking maken over de tweede helft van de berichten in dit topic: wat me verbaasd is dat er naast wat geuite onvrede en wat lolligdoenerij helemaal geen aandacht is voor een naar mijn idee erg heldere opmerking van Chris888 (de enige die in mijn beleving nog een beetje scherp blijkt na te kunnen denken, naast Spiegeltje natuurlijk :D ).



BLA BLA BLA. Alpifresh zit maar wat te vragen en te zeuren om aandacht. DAT was nog eens een helder inzicht. En dat jullie hier een vete uitvechten.......lekker belangrijk. Ik vind ondertussen een hele berg mensen volledig niet meer ter zake doen en Rixt weet dat nu ook via een PM die ze mij meende te moeten sturen omdat ik berichten (gedelete) van haar in mijn postbus vond. En nu beweert ze dat ik zit te ouwenelen. jaja.
Weet je..........de eerste de beste die dit nu dus nog eens doet gaat met bericht en al het forum op.

wat een stel sneue tere zieltjes lopen er hier toch ronc en wat fijn dat de mensne achter de door mij opgehangen coullissen het zo eens zijn over hoe een vervelende man die MPB toch is
ma, 03/14/2011 - 16:15 Permalink
Lieneke

Wat fijn dat de mensne achter de door mij opgehangen coullissen het zo eens zijn over hoe een vervelende man die MPB toch is

Geef toe, je kunt ook een behoorlijke pain in the ass zijn...


*Ik zoek alvast dekking*

Ondertussen is dit topic een bakkelij-topic geworden en zie ik allang door de bomen het bos niet meer. Lijkt me handig dat we wachten op een reactie van Alpifresh, want daar is schijnbaar behoefte aan? Of lees ik dat nu ook al verkeerd en is dat al opgelost? En verder geen gekissebis meer ajb anders gaat het gewoon weer op slot. :smt018
ma, 03/14/2011 - 17:47 Permalink
mecánico para …

Wat fijn dat de mensne achter de door mij opgehangen coullissen het zo eens zijn over hoe een vervelende man die MPB toch is

Geef toe, je kunt ook een behoorlijke pain in the ass zijn...



geef ik meteen toe. maar degene die de pain ervaren hebben meestal geen bal verstand van wat ze uitkraamden. Of hebben een reteteer zieltje. En dan moet je je gaan gedragen zoals zij dat graag zien want dan kunnen ze het allemaal wat beter aan. In dat geval gooi ik er graag nog een liter olie bij (op het toch al knetterde vuurtje). Waarom?? Omdat het kan!!
:smt003
ma, 03/14/2011 - 17:59 Permalink
mecánico para …


Laat ik nog even één opmerking maken over de tweede helft van de berichten in dit topic: wat me verbaasd is dat er naast wat geuite onvrede en wat lolligdoenerij helemaal geen aandacht is voor een naar mijn idee erg heldere opmerking van Chris888 (de enige die in mijn beleving nog een beetje scherp blijkt na te kunnen denken, naast Spiegeltje natuurlijk :D ).




wat een stilte toch. blijkbaar kunnen de heldere geesten op de zovele vragen hier op een forum gewoon geen afdoende antwoorden verzinnen, of de pareltjes die er staan op hun waarde schatten.

OJO
wo, 03/23/2011 - 10:40 Permalink