De smaak van medicijnen.

Author:
slimme
Posted:
wo, 12/25/2002 - 21:55
Ik heb al een tijd (2 weken) last van een zenuwontsteking in een kies. Mijn tandarts heeft giser de medicijnen uit de kies gehaald en er een ander medicijn ingestopt omdat ik pijn blijf houden. Hij heeft de kies gevuld met een noodvulling. Ik proef nu constant de (walgelijke) smaak van de medicijnen. Ik vermoed dat of de vulling stuk is of de vulling niet goed afsluit. Dat zou betekenen dat als er medicatie uit kan, er bacterien in kunnen. En daar zit ik natuurlijk niet op te wachten! Ik heb (nog)niet meer pijn gekregen. Is het toch noodzaak om op 1e kerstadag een tandarts in te schakelen of kan dat wachten!?

Prettige kerst verder!
nellie

De smaak van en medicijn kan erg vies zijn. Meestal is na een paar dagen de pijn maar ook de vieze smaak grotendeels verdwenen. Snel een afspraak maken om de kies af te behandelen met een definitieve afsuiting is waarschijnlijk de beste oplossing. Als de noodvulling los is of eruit is gegaan hoef je niet met spoed een afspraak te maken, in de meeste gevallen zal hierdoor geen kiespijn ontstaan. In de v.s. laten ze zelfs expres kiezen "open" met het advies er flink aan te zuigen. In nederland vinden we afsluiten beter en daarbij een nieuwe noodvulling is in 1 minuut gemaakt.

Succes

[ Dit Bericht is bewerkt door: nellie op 2002-12-27 17:15 ]
vr, 12/27/2002 - 17:09 Permalink
slimme

Ik ben inmiddels bij de tandarts geweest omdat de pijn toch erg hevig werd. Het is geen "gewone" kiespijn maar ik heb echt last van het gedeelte boven mijn kiezen. Hevige pijn. Met de desbetreffende kies is ook niets mis, alsdus deze (vervangende) tandarts. Wel een nieuwe vulling erop en klaar is kees!

Nu begint het onderzoek naar wat er dan wel mis is want de pijn blijft. De pijn komt wel voort uit deze kies en trekt ver mijn kaak in. Ik ben dus zoekende naar wat dat mogelijk zou kunnen zijn!!!

Bedankt voor je advies!
za, 12/28/2002 - 03:03 Permalink