composiet

Author:
anita334
Posted:
zo, 03/22/2020 - 14:48
Ik maak er even een nieuw topic over aan.

Zo'n tien dagen geleden beet ik op een vork en was het krak. Wat er daarna allemaal gebeurde heb ik beschreven in een vorig topic.

Er zitten b.v. barsten in het glazuur waar de (nood)tandarts niets mee deed, dit ik voel ik constant. Alsof er delen 'los' zitten zeg maar. Ook pijnlijk. Alsof er brackets op m'n tanden zitten die spanning veroorzaken.

Maar de vraag die ik in dit topic wil stellen betreft het stukje composiet dat op de tand naast de grote boventand is gezet door de tandarts.
Want daar was een stukje afgebroken met een scherp randje eraan.
Hij heeft dat stukje composiet er toen opgezet.

- Constant moeite met praten, ik voel dat er iets opzit en op dat punt voelt het dood aan (dat was niet voordat het er op gezet werd). Met tikjes op de tand gekeken of er geen ontsteking zit (ontsteking? Waarom zou die er zitten??) Dat is niet het geval
- Bovendien voel ik mij sinds het erop zit depressief en moe.
- Heb een enorm vieze smaak in mijn mond
- Sinds vanmorgen twee grote aften aan de binnenkant van mijn mond, onderaan

Ik vind diverse onderzoeken over composiet dat het toxisch is (bevat BPA). Sommige biotandartsen schijnen dan wel een variant zonder BPA te gebruiken maar dat zit er bij mij niet op.

De onderzoeken:

* https://scriptiebank.be/scriptie/2015/composietvullingen-kunnen-de-gezo…
Ik citeer "Maar u gaat ook naar huis met een vulling die misschien schadelijk is voor de gezondheid! ... Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt echter dat het composiet misschien schadelijk is voor de gezondheid. Uit composietvullingen kan namelijk de giftige stof bisfenol-A lekken en zo in het lichaam terecht komen."

* https://www.tandart.nl/website/?tab=nieuws&page=nieuwsbericht&N…
"Nieuw wetenschappelijk onderzoek toont echter aan dat composiet minder ongevaarlijk is dan altijd gedacht werd. Zoals het er op dit moment naar uit ziet, zijn de lekkende componenten schadelijk voor de gezondheid van volwassenen en kinderen."

* https://studylibnl.com/doc/1061649/toxicologie-en-allergologie-van-kuns…
Ik citeer opnieuw:
"In de afgelopen 10 jaar is te zien dat bij een toenemend aantal patiënten na een tandrestauratie steeds meer bijwerkingen optreden (bv. lichenoïde reacties, astma, eczeem).
Inmiddels zijn de in de tandheelkunde vaak toegepaste methacrylaten, zoals HEMA en TEGDMA, eenduidig geïdentificeerd als veroorzakers van deze
reacties. "

Zegt mij genoeg dit.

Kan iemand mij wellicht verder op weg helpen?
Morgen een afspraak maken met een biologische tandarts? Het stukje composiet evt. laten verwijderen? Dan heb ik wel een hoekje v.d. tand af.


Dus mijn vraag is is dit composiet inderdaad toxisch voor mijn lichaam, weet iemand hier meer van?
Tandartsen lijken het ook niet echt te weten (zelfs bio niet).

Ik heb enorm veel last gewoon van mijn hele gebit.
Ook de pijnplekken waar het glazuur nu 'los' zit is waardeloos.
Lieneke

Even heel eerlijk....als ik zo je analyse zie, maak je het heel erg groot voor jezelf. Zo maak je de stress nog groter...zo werk je dus ontstekingen en knarsen/klemmen in de hand. Probeer niet zaken van buitenaf aan te wijzen voor je depressieve gevoelens. Wat staat er werkelijk in je weg? Onderzoek eens je gedachten. Probeer negatieve gedachten om te zetten in positieve gedachten. Ik denk dat je baad hebt bij een online consult bij een psycholoog.
ma, 03/23/2020 - 10:20 Permalink