Bruin randje rondom afsluiting wortelkanaal, wat is dit?

Author:
JK12
Posted:
vr, 11/15/2019 - 14:16
De titel zegt al genoeg denk ik. :) Ik vraag me af wat een bruine rand rondom de vulling uit bestaat en waar het door komt.
JK12

Als antwoord op door Lieneke

Bruin randje kan een simpele verkleuring zijn...kan teruggetrokken tandvlees zijn; een stukje tandhals dus...en nog een hoop meer...niet zoveel van te zeggen dus zo.


Oh misschien heb ik het niet duidelijk genoeg uitgelegd, maar het gaat dus om een verkleuring rondom de vulling die aan de achterkant van de tand zit, een bruin cirkeltje dus.
za, 11/16/2019 - 14:04 Permalink
JK12

Als antwoord op door Lieneke

Ah rondom...ophoping van aanslag...of een vulling die niet meer mooi aansluit.


Bedoelt u met aanslag tandsteen of bederf? Ik ben iig pas nog naar de mondhygieniste geweest en die heeft het niet weggehaald of kunnen halen. Het zit er sowieso al heel lang. Misschien sluit de vulling niet meer goed nee. In dat geval heb ik er geen vertrouwen in dat mijn tand van binnen nog zo steriel is. =/ Had sowieso al twijfels of de wortelkanaalehandeling wel zo goed uitgevoerd was. En daarna nog inwendig gebleekt, dus ook open geweest. Misschien is het allemaal niet zo goed gedaan. Maar eens een afspraak maken hiervoor.

Bedankt voor uw reactie iig!
ma, 11/18/2019 - 10:36 Permalink
JK12

Als antwoord op door vV

waarschijnlijk simpel opgelost door even te polijsten. Wellicht is er iets teveel composiet over de rand van het gat waarlangs inwendig gebleekt is aangebracht.


Oh wat gek, mijn mondhygieniste polijst altijd. Dit blijft gewoon zitten. Ik zou ook denken dat tussen een vulling en een tand niks tussen zou moeten kunnen komen?
ma, 11/18/2019 - 13:30 Permalink