Brug te ver afgeslepen

Author:
pieter01
Posted:
di, 06/09/2009 - 12:24
1,5 jaar geleden heeft mijn tandarts een kroon geplaatst die vanaf het begin al 'los' zat. Ik heb dit direct gemeld, maar hij gaf aan dat de kroon wellicht nog wat moest gaan 'zetten' in het tandvlees. Dat is nooit gebeurt en de kroon is na een klein jaar dan ook uit mijn mond gevallen.
Omdat er geen basis (stevigheid) meer was om op die plek weer een kroon te plaatsten heeft mijn tandarts een brug geplaatst door de omliggende kiezen (die volgens zijn opvatting ook aan vervanging toe waren) daarvoor af te slijpen en gereed te maken voor de brug.
Dit werd een verhaal zonder eind, brug aangemeten- niet goed, weer terug om nieuw porselein bij te bakken - weer 3 week wachten - daarna weer niet goed - weer 3 week wachten - geheel nieuwe brug laten aanmeten - weer 3 week wachten - weer niet goed! - weer 3 week wachten en eindelijk zit de brug erin. Op de vraag waarom dit allemaal zo lang moest duren kwam het hoge woord eruit "Deze bruggen komen uit China!". Ja geen wonder dat het dan zo lang duurt.
Overigens heeft hij, om de brug passend te maken, zoveel van het porselein moeten afslijpen dat het metaal op 2 puntjes zichtbaar is op het kauwvlak. Is dit normaal? Zelf vindt ik het niet mooi, maar na alle toestanden durf ik het bijna niet meer aan te kaarten? Ook vult hij boorgaten in een witte kroon (waaronder ik pijn kreeg) gewoon met amalgaan. Ook niet mooi. Is dit normaal en wat vinden jullie?
Overigens is de rekening voor de brug ook volgens de goedkope chinese maatstaven nl. 897 euro.
Graag reakties!!!! :( http://www.tandarts.nl/phpBB/posting.php?mode=post&f=1#