Bovengebit prothese

Author:
Agnes2606
Posted:
wo, 08/31/2016 - 11:42
Goeden dag,

Na jaren bang geweest te zijn voor de tandarts heb ik enkele weken geleden de stap gezet en heb mij als patient aangemeld bij een praktijk waarvan ik een goed gevoel had.

Ik ben super blij deze stap gezet te hebben en heb echt een top tandarts maar ik zit een beetje met volgend probleem.

Afgelopen dinsdag heb ik boven alle tanden laten trekken en een imediatprothese gekregen.
Dat deze niet prettig zit enz is mij bekend (genoeg gelezen op het internet) dus de aften en wondjes problemen laat ik achterweg ;-)

Mijn probleem ligt meer erin dat deze prothese (ookal is hij voor 1 jaar) gewoon niet mooi/passend gemaakt is voor mijn gezicht.

De kiezen kunnen op een kant goed op elkaar (zodat ik kan kauwen) maar op de andere kant helemaal niet.
Na aanpassingen die de tandarts uitgevoerd heeft, heb ik een minder opgeblasen gezicht (de bovenrand was veel te hoog) maar het zit nog steeds te hoog.
Als ik op een natuurlijke manier wil lachen dan zie je meer "tandvlees" dan tanden (optisch zijn alleen enkele "scheve stompjes" te zien).
Er zit ook een vrij grote overbeet die ik vroeger niet zo had.
Tevens is het gedeelte aan mijn gehemelte veel te dik waardoor ik de hele dag een krampachtig gevoel in mijn tong heb.

Dat de overgangsprothese los gaat zitten is prima en geheel begrijpelijk. Dit is ook absoluut niet het probleem, het is meer het optische zicht en het dikke gehemelte wat mij heel erg stoort.
Ik kon jarenlang niet lachen en nu nog steeds niet ondanks dat ik nu witte en rechte tanden heb.

Misschien waren mijn verwachtingen ook te hoog, dat kan maar ik dacht dat de positie van mijn tanden wel passend zouden zijn bij mij. Nu heb ik de keuze uit niet lachen of lachen zodat de tanden "eruit springen".

Nu heb ik, ondanks dat de tandarts mij dit afgeraden heeft (omdat de kaak moet slinken enz), een afspraak gemaakt met de technikus maar wat kan en mag ik verlangen?

Ik vindt het namelijk een behoorlijk prijzige grap voor iets waar ik geheel ontevreden over ben en wil het eigenlijk het liefst reclameren maar ik neem aan dat dat niet zo werkt bij een prothese?