Bot vergroeing onderkaak

Author:
Tand8000
Posted:
ma, 02/15/2016 - 19:09
Hallo,

Ik merkte een maand of 5 geleden ineens een bult op op mijn onderkaak. Daar ben ik toen mee naar de tandarts geweest. Ik lag nog geen 5 seconden in de stoel of die had al gezien dat het botvegroeing was. Nu geloof ik dat wel, maar hoe komt het dan dat ik deze nog niet eerder had opgemerkt? En hoe komt het dat wanneer ik er met mijn vinger overheen ga het een beetje mee beweegt (tandvlees wat er over zit misschien?). Ik zit hier toch nog mee, denk steeds dat de tandarts misschien te snel een conclusie heeft getrokken.

Op internet kwam ik foto's tegen van een Torus Mandibularis. Daar lijkt het wel heel erg op, dus dat de tandarts idd gelijk had. Maar ik heb zelf wat foto's gemaakt en zou graag weten wat jullie erin zien!

Ik had ook twee maanden daarvoor mijn verstandskiezen laten trekken en toen heb ik er niks van gehoord, misschien maak ik me druk, maar vind het er raar uit zien.

Aan de andere kant zit ook iets wat erop lijkt alleen een stuk kleiner (zie foto)
Attach
Tand8000

Als antwoord op door Ortholimburg

Het is niet mogelijk dat het iets anders is dan?
Word het nog groter?
Aan de andere kant zit ook iets maar dan kleiner, is dat ook een Torus Mandibularis?

Ik vind het er gewoon heel raar uitzien. Snap ook niet dat ik dat dan nu pas opmerk.
wo, 02/17/2016 - 17:56 Permalink
Tand8000

Als antwoord op door Ortholimburg

Nou ja, ik ben er al mee naar de tandarts geweest. En die zei na 10 seconden al wat het was. Vond ik wat snel, maar misschien omdat het zo gewoon is dan.

Vind het gewoon vreemd dat ik ze nooit eerder opgemerkt heb. Kan dit een gevolg zijn van mijn verstandskiezen laten trekken ongeveer een jaar geleden?

Maar ALS het idd een Torus is, wat ik echt geloof. Word hij dan nog groter? En moet ik dat nauwlettend in de gaten houden?
do, 02/18/2016 - 11:12 Permalink
Tand8000

Als antwoord op door Ortholimburg

Met alle respect, maar ik heb tot twee keer toe nog vragen gesteld, en deze zijn tot twee keer toe genegeerd. U zegt in het eerste antwoord dat het een torus is. Waardoor bij mij twee andere vragen naar boven komen:

<blockquote>Maar ALS het idd een Torus is, wat ik echt geloof. Word hij dan nog groter? En moet ik dat nauwlettend in de gaten houden?</blockquote>
ma, 02/22/2016 - 17:59 Permalink
Ortholimburg

Als antwoord op door Tand8000

Een laatste keer dan: een torus wordt niet groter .Als U nog meer specifieke vragen hebt stel ik voor dat U die aan uw tandarts stelt ,of ,zoals ik al suggereerde :aan een kaakchirurg . Nog even for the record :Ik ben NIET VERPLICHT op uw vragen te antwoorden .Ik doe dit vrijwillig en onbezoldigd, in mijn vrije tijd . Zo goed?
ma, 02/22/2016 - 19:17 Permalink
Tand8000

Als antwoord op door Tand8000

Klein vraagje wat ik me vandaag ineens afvroeg toen ik in mijn mond keek: Is het normaal dat de torus aan 1 kant een heel stuk groter is dan aan de andere kant? Net geen 2 keer zo groot zeg maar!

Na mijn vakantie ga ik naar de tandarts, maar wilde het toch graag ervoor weten!
di, 07/12/2016 - 18:50 Permalink