boren

Author:
Daniela
Posted:
ma, 01/14/2002 - 16:13
Ik ga 2 keer per jaar naar de tandarts, terwijl ik heel erg bang ben. Vorig jaar had ik ineens 2 gaatjes, die zijn gevuld en een halfjaar later kreeg ik aan 1 van die tand een ontsteking. Die is ondertussen dmv een wortelkanaal behandeling genezen, maar nu heeft hij foto´s gemaakt en heb ik 6!!! gaatjes....doet dit zeer? en doet die dit in 1 keer? en heeft iemand tips om over mijn angst heen te komen en toch weer te gaan???? Groetjes..xx
de digitale tandarts

Regelmatige rontgenologische controle kan zeer nuttig zijn. Vervelend is het als redelijk veel "gaatjes" worden ontdekt die met het blote oog niet goed zichtbaar waren.

Deze gaatjes bevinden zich op de plaatsen waar de tanden en kiezen tegen elkaar staan, oftewel tussen de tanden en kiezen (approximaal). De tandenborstel is slecht instaat om deze plekken schoon te maken, regelmatig floss of tandenstokers gebruiken, is dan ook te adviseren.

Laat je goed verdoven, zodat je geen pijn voelt en tijdens de behandeling ontspannen kan liggen.
Omdat niet de hele mond in een keer te verdoven is en de behandeling dan ook erg lang wordt, kun je misschien beter alles opsplitsen in drie zittingen.

Succes.



[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2002-01-14 22:02 ]
ma, 01/14/2002 - 22:00 Permalink