Bobbel/Bult op gehemelte

Author:
Riduce
Posted:
ma, 01/09/2006 - 09:15
Hallo,

Sinds vorige week maandag heb ik een bobbel/bult op mijn gehemelte, als ik er met mijn tong op druk dan is het gevoelig, en rond mijn linker voortand komt er dan wat druk op te staan. Zelf al beetje rond gekeken op het internet wat het nou precies kan zijn en hoe het daar is gekomen.

Nu las ik iets dat je met stokbrood zo'n bultje kan krijgen of met harde korsten, en dat het wel 2 weken kan duren voor het over is. ik heb op de zondag dus stokbrood gegeten dus het zou daar van kunnen komen.

Mijn vraag is nu, dat als het wel 2 weken kan duren, moet de druk dan al snel afgenomen zijn of de zwelling? Na 1 week heb ik het gevoel dat de bult niet is veranderd (niet groter maar ook niet kleiner geworden).

Ik dacht eerst dat het een soort blaar was omdat ik die zondag ook soep had gegeten en dan kan het wel eens zijn dat er een blaartje ontstaat doordat de soep nog te heet is, dus ik heb afgelopen dinsdag met een tandenstoker op die bult lopen prikken (niet te hard geprikt maar ook niet super zacht). woensdagavond ben ik met een dubbele spiegel in mijn mond gaan kijken en toen zag ik dus een rode bobbel/bult zitten wat duidelijk geen blaar is.

Mijn vraag is of ik tot volgende week maandag moet wachten om te kijken of het afgelopen is, of moet ik direct naar een tandarts toe om het te laten onderzoeken, ik ben vorige week pas bij mijn nieuwe werkgever begonnen dus heb ik liever niet dat ik nu al tijdens mijn werk even wegmoet gaan. Het is ongeveer 1.5 uur reizen naar mijn werk dus na het werk is ook geen optie. En volgens mij is de avond/nacht tandarts alleen voor dringende gevallen.

Alvast bedankt,

Richard
Riduce

Ik heb toch maar even naar de tandarts zelf gebeld, ga er vanmiddag heen, en als het een ontsteking is dan wordt het weggesneden, is wel wat beter dan nog maar een week er mee rond te lopen en hopen dat het weggaat
ma, 01/09/2006 - 09:48 Permalink
Riduce

Gisteren geweest, sneetje in de bobbel gekregen en loopt langzaam leeg (duurt ongeveer 2 dagen volgens de tandarts), bult is sterk verminderd en de druk is weg.

De oorzaak van de ontsteking is volgens de tandarts een dode zenuw in mijn linker voortand (die was ook gevoelig toen de bobbel nog niet gesneden was).

Mijn voortand zit nu een heel klein beetje los, nieuwe afspraak gemaakt en nu gaat hij over 2 weken die dode zenuw weghalen zodat mijn tand weer vast komt te zitten. Hij vertelde mij wel dat het niet zo heel erg was en dat het erger klinkt dan dat het is. Dus gelukkig sterft er geen tand af ofzo.

Ik had nog geen vaste tandarts omdat ik behoorlijk angstig was voor de tandarts, tot ik 6-7 maanden geleden bij de tandarts langs ging voor mijn onder tand die deed heel erg pijn en uiteindelijk met valdisper erheen gegaan. Gisteren geen kalmerende middelen genomen en ik lag erg relaxed in die stoel van hem. Doordat ik 12 jaar geleden verkeerd ben behandeld heb ik dus mijn gebit verwaarloosd, gelukkig ben ik er nu nog helemaal op tijd bij, en ga ik mijn voortand zenuw eruit laten slopen, om vervolgens mijn volledige gebit door hem te laten controleren, 2-3 kiezen zijn gedeeltelijk afgebroken dat weet ik zeker, nu vraag ik me af of dat gevuld/gemaakt kan worden zonder dat er een kroon geplaatst moet worden, als ik wel een of meerdere kronen moet nemen, weet iemand wat de kosten daar ongeveer van zal zijn. Mijn verzekering vergoed € 750 per jaar aan tandheelkunde, maar het kan zijn dat dit weer is gewijzigd met die nieuwe regeling.
di, 01/10/2006 - 11:36 Permalink