blootliggende tandhalsen

Author:
leatitia
Posted:
di, 06/25/2002 - 17:02
Mijn vraag is of het mogelijk is om iets te doen tegen blootliggende tandhalsen. Wordt gek van de pijn die dit opleverd [1 kies]
En is er altijd sprake van een ontsteking als een kies af en toe wat gevoelig is??[Hele korte impuls die meteen weer weg is]
Het is ook niet echt pijnlijk en is precies de kies boven die met de blootliggende tandhalsen. Oja ik poets al met elmex sensitive en spoel ook met dat spoelwater van elmex. Sensodyne hielp niets.
de digitale tandarts

Wanneer een tand/kies reageert op een prikkel zoals koude, warmte en zoet en de pijn langere tijd aanhoudt, zou dat een aanwijzing kunnen zijn dat de zenuw geirriteerd is door bijv. tandbederf.

Als de pijn snel verdwijnt is het vaak onschuldiger bijv. blootliggende tandhals of (tijdelijke) overbelasting door klemmen/knarsen. Mocht de tand/kies gevoelig zijn bij druk/bijten dan moet ook een ontsteking aan de wortelpunten en breuk niet uitgesloten worden.

Een continue, kloppende of zeurende pijn is meestal een teken dat er een (niet omkeerbare) ontsteking aanwezig is.

Uw eigen tandarts kan o.a. m.b.v rontgenfoto's de diagnose goed stellen.

Zie ook deze vragen:

<a href="http://www.tandarts.nl/phpBB/viewtopic.php?topic=122&amp;forum=1">gevoe… tandhalzen</a>


<a href="http://www.tandarts.nl/phpBB/viewtopic.php?topic=93&amp;forum=1">Wat voel je als je een gaatje hebt</a>

Veel mensen hebben last van gevoelige tanden, zoek maar eens m.b.v. de zoekfunctie rechtsboven naar lotgenoten.

Poetsen met een tandpasta voor gevoelige tanden en naspoelen met een spoelmiddel voor gevoelige tanden kan goed helpen, aanbrengen van de tandpasta met een wattenstaafje op de tandhalzen na poetsen, is ook een manier.

Met vriendelijke groet.



[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2002-07-05 13:30 ]
vr, 07/05/2002 - 13:18 Permalink
sterretje

hoi ,

er is helaas weinig aan te doen aan blootliggende wortelhalzen.poetsen met de sensitive tandpasta en geen koude dingen gebruiken.spoelen met lauw water.er is wel iets wat de tandarts er op kan doen maar ik weet niet of ie dat heeft. dat is een soort laklaagje van de sensodyne en dat breng je er met een kwastje op.wij doen het zelf niet echt vaak omdat het toch een soort pijn is die "erbij" hoort.en patienten houden toch wel vaak hetzelfde probleem.
let wel op dat je met een "ZACHTE" tandenborstel poetst !! en niet te hard rausen maar zachtjes poetsen want anders poets je juist de beschermlaag eraf.
helaas voor je gaat waarschijnlijk deze pijn niet weg maar inderdaad het is vervelend.
als een pijn langer aanhoud dan een paar seconden dan is er waarschijnlijk iets anders aan de hand maar dat is bij jou niet het geval.
advies: sensitive pasta en zachte borstel en spoelen met lauw water.

succes en xxx
zo, 07/14/2002 - 13:38 Permalink