Bloedende kies

Author:
Angshaantje
Posted:
do, 02/13/2003 - 14:22
Hoi,

Ik heb al tijden problemen met mijn verstandskiezen. Omdat ik echt vre-se-lijk bang ben voor de tandarts heb ik hier nog niks aan laten doen. Eerlijk gezegd zit het me vreselijk dwars maar zelfs opbellen naar zo'n praktijk durf ik niet (echt, je zou me nu eens moeten zien zitten..)

Maar goed, vier jaar achterstallig onderhoud op een punt wat toch al een beetje 'n probleem was (de rest van m'n gebit is op 'n enkel klein gaatje na goed). Vanacht merkte ik ineens dat ik 'n bloederige smaak in m'n mond had en vanmorgen bleek dat van m'n rechtsonder verstandskies af te komen. Ik heb verder geen kiespijn, dat heb ik eigenlijk nooit.. Het doet soms wel pijn als ik met de rechterkant van m'n gebit eet, vooral zoetigheid is erg verraderlijk.

Ach, ik weet ook niet waarom ik dit hier schijf want ik weet het antwoord toch al. Wie wil me een heel harde schop onder m'n kont geven om nu eindelijk eens naar de tandarts te gaan. Dit kan zo niet langer doorgaan (niet alleen die kiezen, maar ook dat ik van angst al de hele ochtend erg emotioneel ben).

Ik weet hoe stom dit moet klinken want op dappere momenten vraag ik me ook wel 'ns af waar ik nou eigenlijk zo bang voor ben.. Maar heeft iemand 'n goede tip om mij naar de tandarts te krijgen en kan dat uberhaupt wel als je geen tandarts hebt (ik ben net verhuisd), moeten ze je in noodgevallen helpen?

Help!

Angshaantje
verstandskiesje

Ik sprak heel toevallig een goede vriend. We hadden het erover dat ik niet naar de tandarts durfde. Hij stelde voor mee te gaan.

Ik heb een afspraak gemaakt en had deze graag weer afgebeld. Afbellen is een stuk moeilijker als er iemand weet wanneer je moet, en ook mee zal gaan.

Het weerhoud je er trouwens ook van met de auto halverwege om te draaien...

Je hebt iemand om tegen aan te praten over van alles en nogwat, dat maakt het wachten in de wachtkamer ook veel fijner.

Als het maken van de afspraak een probleem is, kun je dat eventueel ook door hem/ haar laten doen.

Aan de ene kant denk je nu misschien 'ik ben geen klein kind', maar ik denk dat wanneer je lang niet geweest bent, het maken van de afspraak en daadwerkelijk die praktijk binnenstappen het moeilijkste is. Daarna gaat alles vanzelluf...

Nog een tip: als je klaar bent...meteen een nieuwe afspraak maken! Dat voorkomt dat je straks weer met dit probleem (lang niet geweest) zit.

Als je echt flink bang bent voor de tandarts zelf: Geef van te voren aan dat je lang niet geweest bent en bang bent, dan houdt hij/ zij daar echt wel rekening mee.

Meestal is de eerste afspraak alleen wat tandsteen verwijderen en foto's maken. Eventueel kun je hier van te voren afspraken over maken. Als je het tandsteen verwijderen eng vindt, kun je ook een teken afspreken waarop de tandarts even ophoudt. Als je bang bent dat het zeer doet, kun je voor je van huis vertrekt een ibuprofennetje innemen. Op die manier is alles wat ongevoeliger.
do, 02/13/2003 - 15:06 Permalink