1 post / 0 nieuw
#1
Bloed en pijn na verwijderen verstandskiezen
door Daglex zo, 03/17/2019 - 05:33

Afgelopen dinsdag zijn er bij mij 3 verstandskiezen getrokken, waarvan 2 onder. Boven geneest goed, maar de onderste 2 geven wel wat problemen.
Het is onder narcose door de kaakchirurg gebeurd, dus niet zachtzinnig, heb ik de indruk.
Op dit moment slik ik 4000 paracetamol en 1200 ibuprofen per dag. Ik ben weg gestuurd van de dagbehandeling, zonder enig vorm van advies over de nazorg. De volgende dag heb ik de poli gebeld: 4 dagen niet spoelen met bolle wangen en de wond met zachte borstel poetsen. En dat ik niet eerder hoefde terug te bellen dan na dag 5. Tja...
De zwelling werd minder. De pijn echter niet, dus ik ben zelf gaan zoeken. Onder andere op dit forum en in folders van andere ziekenhuizen. De info is niet eenduidig, maar bijna iedereen zegt iig vanaf dag 4 spoelen en schoonmaken met monoject. Die had ik nog, dus dat heb ik gisteravond (eind dag 4) gedaan. Ik kan niet zien wat ik doe, dus ik heb geen idee of er een stolsel zit/zat. Buiten dat er een hoop etensresten uitkwamen (en ik eet al dagen gepureerde rommel, kauwen is te pijnlijk links) en dat het flink pijn doet, kwam er bloed mee, zowel links als rechts. 6 uur later bloedt het nog steeds, niet dramatisch, maar het bloedt wel. Bijten op een gaasje helpt niet. De pijn lijkt na de monoject zoetjesaan wel minder te worden, maar niet spectaculair. De buitenkant van beide plekken is erg pijnlijk bij aanraking, het tandvlees voelt als geïrriteerd tandvlees en gister overdag klopte het in de verte, dat lijkt nu niet meer het geval.
Nu zijn mijn vragen:
1. Is het normaal dat het op dag 5 nog bloedt (het heeft alle dagen gebloed, maar is na de monoject erger geworden)
2. Doorgaan met spoelen met monoject of juist niet?
3. Moet ik gaan bellen hiervoor? En wie dan? TA of de poli?

Daglex
Offline
Laatst gezien: 2 maanden 1 week geleden
Geregistreerd: 11/03/2014 - 15:34