blijvende pijn, ook na twee wortelkanaalbehandelingen

Author:
inge_hoogezand
Posted:
za, 01/12/2002 - 21:33
Een week geleden kreeg ik erge kiespijn. Een dag later heb ik een wortelkanaalbehandeling gehad. Het bleek om een acute ontsteking te gaan. Na die tijd bleef de pijn even erg, al was deze nu wel te onderdrukken (3 uur) door Brufen Bruis 600. 3 dagen later ben ik weer naar de tandarts gegaan, die de zaak opnieuw heeft opengemaakt en weer schoongemaakt. Dit is 3 dagen geleden en de pijn is nog even erg. Inmiddels doet de hele linkerkant van mijn gezicht pijn (oorpijn, hoofdpijn, opgezette klieren in de hals en een koortsig gevoel). Is dit normaal?
de digitale tandarts

Wanneer zich een acute ontsteking bevind in een tand of kies, dan is het moeilijk om een kanaalbehandeling pijnloos uit te voeren. In niet sterk ontstoken situaties zijn wortelkanaalbehandelingen wel vrijwel pijnloos.

Bij de start van de wortelkanaalbehandeling boort de tandarts een opening om bij de wortelkanalen te komen. Hij maakt deze kanalen wat ruimer m.b.v. vijltjes, zodat de kanalen goed gespoeld kunnen worden met een ontsmettende chloor-oplossing.

http://www.tandarts.nl/imagesforum/endovijl.gif
In deze onderkies is een opening geboord, zodat de tandarts de wortelkanalen goed kan bereiken met een vijltje. Het bruine deel symboliseert de bacterie infectie, deze kunnen de wortelkanalen verlaten via de wortelpunt en in het kaakbot een ontsteking veroorzaken.

Na deze start neemt de pijn meestal snel af en wordt de kies vaak tijdelijk gevuld (met een ontsmettende pasta in de kanalen).
In sommige gevallen blijft het ontstoken en zal de procedure herhaald moeten worden, net als bij jou gebeurd.

Ik kan niet met zekerheid zeggen waarom je nu ook een zwelling en een koortsig gevoel hebt. Soms krijgen mensen dat van de chloor-oplossing als die voorbij de wortelpunt geperst is, maar het kan ook heel goed zijn dat het nog steeds sterk ontstoken is.

Neem contact op met je tandarts en deze zal als hij een ontsteking vermoedt, de noodvulling er waarschijnlijk weer uithalen en de kanalen opnieuw spoelen.
Pas als de kies niet meer zo ontstoken is kan de wortelkanaalbehandeling definitief gevuld worden.




[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2002-01-14 22:42 ]
ma, 01/14/2002 - 22:38 Permalink
Someone

Deed de wortelkanaalbehandeling pijn bij u?
Ik moet er namelijk ook 2!Ik sch**t in m'n broek!!Want ik hoor van iedereen dat het heel erg pijn doet! Is dit waar? :???: :sad: Ik hoop het niet. De tandarts-assistente zei in eerste instansie, je kunt 'm ook laten trekken! Wat een gek! M'n kies was goed te redden volgens haar, dan ga ik een goeie kies toch niet laten trekken of wel? alvast bedankt!

[ Dit Bericht is bewerkt door: Someone op 2002-01-18 12:35 ]

[ Dit Bericht is bewerkt door: Someone op 2002-01-18 12:37 ]
vr, 01/18/2002 - 12:35 Permalink
queenie

Ik heb vorige week een zenuwbehandeling gehad, omdat mijn zenuw aan het afsterven was en zelfs al aan het rotten. Ik heb totaal geen pijn gehad tijdens de behandeling. En de pijn die ik had aan mijn kies was daarna ook meteen verdwenen. De verdoving in je gehemelte voel je, maar het is niet pijnelijk, duurt ook maar 1 sec, wat je voelt.
wo, 01/23/2002 - 12:33 Permalink
ine

Hallo Inge,
Ik zou graag willen weten hoe het met die kies van je is afgelopen. Zelf heb ik al een halfjaar rechtsonder een kies waarvan de kanalen steeds onsteken. Nu wil de tandarts hem toch trekken, maar ik vraag me af of dat moet. Maar die pijn elke keer is te erg. Ook ik heb last van oorpijn, keelpijn, koorts en een vervelend gevoel. Zelfs die Brufen helpt me niet echt.
zo, 04/07/2002 - 23:48 Permalink
sylvia

Ik had hetzelfde met kanaalbehandeling
bleek dat hij door de punt van de wortel was heen gegaan met de vloeistof
dat vind je kaak niet echt fijn
Ik wil je niet bang maken maar mijn kies is getrokken na 3 maanden bijna met mijn kop(sorry)tegen de deuren geslagen te hebben probeer je kies te houdenblijf zeuren
sylvia
za, 05/18/2002 - 16:04 Permalink
louise66

Hoi Ine,
als jij nog steeds last hebt van die kies,wil dat niet zeggen dat hij dan maar getrokken moet worden!Dat zou zonde zijn.Het zou best kunnen dat de ontsteking naar je wortelpunt is gegaan.Bij mij was dat het geval.En aangezien het een kies was waar een kroon op zit, was trekken al helemaal geen optie!Als het een wortelpuntontsteking is,dan kan de tandarts dat op de foto zien.De kaakchirurg haalt de ontsteking dan weg,wat enger klinkt dan het werkelijk is.Veel sterkte met je kies!
groeten,Louise.
zo, 05/19/2002 - 12:33 Permalink