beperking mondopening

Author:
vera
Posted:
wo, 07/31/2002 - 15:22
Vorige week zijn twee tamelijk grote vullingen in mijn onderkaak vervangen. Het zetten van de verdving was even zeer pijnlijk maar verdween al snel. De verdoving werkte van 2 uur 's middags tot 10 uur 's avonds. Nu, bijna 7 dagen later kan ik mijn mond maar beperkt openen. Ik kan nog net een dubbele boterham tussen mijn tussen door kijgen. Is hier iets aan te doen? Gaat het over en hoe lang kan dat duren?
chris30

Vera, heel soms kan bij het geven van een verdoving een zenuw worden geraakt en kan je last houden van een verdoofd gevoel. Je schrijft hier echter niet over. Het beste lijkt me dat je contact opneemt met je eigen tandarts om te kijken wat er aan de hand is.
Succes,
do, 08/01/2002 - 09:33 Permalink
de digitale tandarts

Gelukkig is de verdoving wel uitgewerkt, maar heb je last van een beperkte mondopening, dit is iets wat soms voorkomt na verdovingen of operatieve ingrepen in de onderkaak.

Dit wordt een trismus genoemd en ontstaat meestal door irritatie van een spier bij het verdoven. Deze bewegingsbeperking verdwijnt over het algemeen na enkele weken, soms helpt oefenen door de kaken voorzichtig een beetje uitelkaar te drukken met de duim (boventanden) en wijsvinger (ondertanden) ook.

De digitale tandarts heeft in een soort gelijk geval uitleg gegeven:

http://www.tandarts.nl/phpBB/viewtopic.php?topic=127&forum=8



[ Dit Bericht is bewerkt door: vaart op 2002-08-01 11:17 ]
do, 08/01/2002 - 11:15 Permalink
vera

bedankt voor jullie reactie. Ik heb geen last van een verdoofd gevoel.Als ik probeer om verder te openen doet het pijn in het gewricht. Heel vervelend als het inderdaad 3 maanden gaat duren, 2 cm is weinig ruimte om te eten en poetsen. Volgende week kan ik bij mijn tandarts terecht. Ik laat nog weten wat de diagnose is.
do, 08/01/2002 - 14:36 Permalink
vera

Volgens mijn tandarts is er vocht in de kaakspier gekomen door de verdoving of de behandeling (of dat ik teveel tegendruk had gegeven tijdens de behandeling) waardoor de spier gekwetst was. Veel oefenen met het oprekken van de spier zou de klacht in zo'n drie weken moeten verhelpen. Wat mij opvalt is dat geen van de mensen van de praktijk iets hebben gezegd in de trend van sorry, misschien is er iets mis gegaan vervelend maar het komt weer goed. De suggestie dat het mijn eigen schuld was heb ik even naast mij neergelegd. Als het over drie weken niet over was moest in nog maar bellen. Nou ja, ik weet dan nog niet waar naar toe.
di, 08/06/2002 - 20:56 Permalink