Ben ik te helpen???

Author:
JeannetteS
Posted:
zo, 09/02/2007 - 22:10
HaiHai

Door de vele medicijnen die ik gebruik voor mijn reuma, is mijn tandvlees een groot probleem, het trekt terug, is ontstoken, en zelfs mijn bezoeken halfjaarlijks aan de mondhygeniste lijken weinig zoden aan de dijk te zetten.

Nu gebruik ik ook nog het medicijn Humira, die mijn immuunsysteem plat gooit, en waardoor operatie,s en behandelingen veel gecompliceerder worden.

Maar nu mijn vraag, ik heb een voortand die al jaren dood is, maar in de wortel zit een breuk en nu gaat de tand loszitten en is zeer pijnlijk dus moet er nu wat gebeuren, ik heb mijn tandarts een offerte laten maken voor een brug, er moeten op 3 (voor)tanden kronen of facings als dat mogelijk is , en voor de dode tand een andere oplossing, mar indien ik maar een Wao heb omdat ik volledig afgekeurd ben, is de prijs die mijn tandarts voor mij maakte niet te betalen.

Is er geen centrum, tandarts of iets anders die voor een redelijke prijs dit voor mij kunnen doen, optie,s zoals de tandartsreizen naar Turkye zijn voor mij niet weg gelegd omdat mijn behandeling door de medicijnen toch wat gecompliceerder is.

Ik heb een redelijk goede ziektekostenverzekering maar die dekt deze kosten nooit.
Het zou toch te gek wezen dat alleen de mensen met wat centjes nog wat aan hun gebit laten doen?

Maar hoe kan ik aan offerte,s komen, ik kan kwalijk alle tandartsen in nederland aan gaan schrijven.

Wie heeft een idee hoe ik te werk kan gaan, en misschien is er wel iemand die een goede tandarts weet die redelijke prijzen hanteert.
mecánico para …

Als een brug het probleem is in financieel opzicht, waarom dan geen plaatje? Kan je de tand vervangen, ondertussen sparen en eventueel op termijn die brug wel doen.
Oplossingen ver buiten de mogelijkheden zoeken en daardoor niets aan je probleem doen heeft weinig zin. Als je nu kiest voor een tussenfase kan je de zaak in stukjes opdelen en daardoor stapje voor stapje je doel wel bereiken. (KAI-ZEN Heet dat. opdelen in WEL behapbare en te overziene stapjes).
ma, 09/03/2007 - 13:39 Permalink
Bokanova 1962

Sorry hoor, maar zo worden de kosten voor Jeannette alleen maar hoger: eerst voor het plaatje en later ook nog voor de brug. En als je moet leven van een uitkering blijft er niet veel geld over om te sparen voor een brug. Dan ben je zo een paar jaar verder.
do, 09/06/2007 - 22:59 Permalink
mecánico para …

Aangezien het leven geen krentebol is en we ook niet in Luilekkerland wonen moet er worden gekozen. En wie zegt mij dat die brug dan nog de enige optie is? Dat is het voorstel van de tandarts, maar niet de enige oplossing. U gaat nu uit van het beste is alleen maar goed genoeg, ik ga uit van het meest haalbare. En dan op dit moment gerekend.
vr, 09/07/2007 - 08:21 Permalink
mecánico para …

Nog even terug lezend: bij de gepresenteerde klacht een brug plaatsen is als ik kijk naar de qualiteit van het tandvlees misschien wel een lichte vorm van malpraxis te noemen. bij zulk een slechte basis iemand met een brug opzadelen zou ik niet snel over mijn hart verkrijgen.

plaatje nemen en kijken wat het wordt met de rest van de tanden.
vr, 09/07/2007 - 09:19 Permalink
Bokanova 1962

Desondanks blijft de vraag van Jeannette overeind, ze kan dan wellicht geen brug krijgen door tandvleesproblemen en zal zich daardoor moeten schikken in het dragen van een plaatje, maar de essentie van haar vraag is of je in Nederland terecht kunt bij tandartspraktijken die voor een lager tarief kunnen werken. Er zijn namelijk genoeg mensen die moeten rondkomen van een uitkering/klein salaris en die de hoge tarieven niet of nauwelijks kunnen ophoesten. Zijn zij te helpen?
za, 09/08/2007 - 00:16 Permalink
mecánico para …

Net zoals er benzinepompen zijn waar je goedkoper kan tanken? Ik denk het gewoon niet. Door allerhande opgelegde verplichtingen richting onderhoud,sterilisatie en niet in de laatste plaats de loonkosten van het personeel is het gedeelte van het tarief dat naar de behandelaar zelf gaat niet echt iets waar je dan weer van alles van af wil halen. Dat bijv. een zelfstandi gevestigd tandarts zich nu collectief, en daardoor wat goedkoper, in pensioenland kan begeven klinkt leukt, maar leidt tot breuk met je oude maatschappij, en dat kost je dan weer het verschil. De bij en nascholingstarieven stijgen aan llekant de pan uit, enevals arbeidsongeschiktheidsverzekeringen, aansprakelijkheids verzekeringen enz.
En je moet dat wel doen, want als je ziek wordt zonder weer te kunnen werken moet je je personeel gewoon een jaar doorbetalen en afkopen , als zij ziek worden moet j egarant staan voor twee jaar en zo gaat het maar door.
Dus aan het tarief knabbelen is niet zo'n optie waar de tandarts dan weer blij van wordt. Starks gaat dat plaatje stuk, of moet er nog wat gebeuren, en dat zit dan allemaal in dat lagere tareif opgesloten.
Overigens een plaatje kost misschien 200 euro, nog steeds veel geld, maar toch beter te overzien dan een brug met 900 euro op de prijskaart.

Je zou kunnen overwegen het plaatje rechtstreeks (in overleg met de tandarts) bij het laboratorium te laten maken. Danwordt de tand er bij de tandarts uitgehaald en wordt het plaatje geplaatst. ZOu de kosten wat kunnen drukken.

Maar als er financieel nood aan de man is moet je in principe niet vragen de behandeling goedkoper te maken. De eerst estap is dan praten met de uitkeringsinstantie. Die kunnen soms een toelage voor dat specifieke geval toekennen. Nogmaals, dat iemand klem zit is geen reden om de keuze brug te maken of niet. Alleen de keus of je die route kiest is aan de patient.
In dit geval vind ik de uitspraak van de behandelend tandarts gelet op de staat van het gebit en het tandvlees en waarschijnlijk ook wetend van de financiele achtergrond: "u moet een brug", een kortzichtige en ook wat eenvoudige visie op het probleem.
za, 09/08/2007 - 08:32 Permalink
robinson

Mogelijkheid bestaat ook nog om gewoon de brug te prepareren en er een brug van geperst kunststof op te zetten.
Fraaie oplossing,stuk goedkoper, redelijk duurzaam en eenvoudig te repareren.
Op deze manier faseer ik vaak behandelingen bij patienten.
Je kunt nu ook goed het resorptieproces van de kaak volgen waar de voortand verwijderd is.
In de toekomst kun je dit dan door een duurzamere brug laten vervangen.
Kan uit ervaring melden dat dit een zeer goede oplossing is.
za, 09/08/2007 - 09:33 Permalink
robinson

Mogelijkheid bestaat ook nog om gewoon de brug te prepareren en er een brug van geperst kunststof op te zetten.
Fraaie oplossing,stuk goedkoper, redelijk duurzaam en eenvoudig te repareren.( ervan uitgaande dat er parodontaal gezien geen bezwaren zijn.)
Op deze manier faseer ik vaak behandelingen bij patienten.
Je kunt nu ook goed het resorptieproces van de kaak volgen waar de voortand verwijderd is.
In de toekomst kun je dit dan door een duurzamere brug laten vervangen.
Kan uit ervaring melden dat dit een zeer goede oplossing is.
za, 09/08/2007 - 09:36 Permalink
mecánico para …

Ik vind het maken van een tijdelijke brug in een parodontaal slechte mond geen slecht idee. Maar of je met die oplossing behoud suggereert terwijl afbouw aan de orde kan zijn maakt het voor de patient misschien wel vreemd en onduidelijk.
za, 09/08/2007 - 10:47 Permalink
robinson

Kan de parodontale situatie niet beoordelen, maar kunt dan ook nog gebruik maken van de spalkfunctie.
Natuurlijk moet je dit van te voren goed bespreken met de patient,
dus een echte "tijdelijke" brug. :wink:
za, 09/08/2007 - 10:54 Permalink
Bokanova 1962

zonder weer te kunnen werken moet je je personeel gewoon een jaar doorbetalen en afkopen, als zij ziek worden moet je garant staan voor twee jaar en zo gaat het maar door.
Dus aan het tarief knabbelen is niet zo'n optie waar de tandarts dan weer blij van wordt. Straks gaat dat plaatje stuk, of moet er nog wat gebeuren, en dat zit dan allemaal in dat lagere tarief opgesloten.
...
Maar als er financieel nood aan de man is moet je in principe niet vragen de behandeling goedkoper te maken. De eerste stap is dan praten met de uitkeringsinstantie. Die kunnen soms een toelage voor dat specifieke geval toekennen. Nogmaals, dat iemand klem zit is geen reden om de keuze brug te maken of niet. Alleen de keus of je die route kiest is aan de patient...


Ik begrijp dat er weinig ruimte in het tarief zit, altijd gedacht dat tandartsen niet echt op een houtje hoeven te bijten maar dat beeld zal ik dus moeten bijstellen. Dat maakt het toch gemakkelijker als de tandarts voor 1 minuutje tandsteen verwijderen 22 euro :o weet te factureren. Ook is het een geruststellende gedachte dat de hoge tarieven een logisch gevolg zijn van noodzakelijke praktijkkosten en niet van onderlinge prijsafspraken/kartelvorming. :smt003
za, 09/08/2007 - 23:32 Permalink
mecánico para …

ach laat ik het zo zeggen, het gaat tandartsen niet slecht, maar 1 minuut tandsteen = 22 euro zou bij mij als patient wel in het verkeerder keelgat schieten. Daar is een code tandsteen gering voor.

Maar vergis u ook niet in de kosten van de brug als zodanig. De helft is voor het laboratorium voor het uitbesteed zijn van dat werk. Metaal, porcelein en ook daar weer die milieu gerelateerde en personele kosten.
Kartel vorming en prijsafspraken, ik moet er niet aan denken zeg.
:smt002
zo, 09/09/2007 - 10:40 Permalink
dikkiedik

Goedemorgen,
met een WAO uitkering kan je denk ik zelfs de 200 voor een plaatje niet opbrengen. Ik weet hoe laag deze uitkeringen zijn. Je kan je tandarts om een verklaring vragen voor de noodzakelijke reparaties, deze is voor je zorgverzekeraar in de hoop dat je dan wel de kosten krijgt vergoedt. Daarnaast kan je je melden bij de sociale dienst, ze hebben potjes voor speciale vergoedingen. Ik weet niet waar je woont maar in Den Haag bestaat ook nog zoiets als de SSSF (http://www.sssf.nl). Dit is een stichting die noodzakelijke of zeer wenselijke uitgaven vergoedt in een bijzondere situatie. Wellicht bestaat er ook zoiets in jouw woonplaats.
Groetjes, en succes!
wo, 09/12/2007 - 10:34 Permalink