bacteriën in de mondholte

Author:
Astrid Westerbeek
Posted:
wo, 06/26/2002 - 11:06
Sinds een half jaar heb ik drie wortelkanaalbehandelingen gehad, een kies getrokken en een verstandskies operatief laten verwijderen. Bovendien heb ik een generale adulte paradontitis waarvoor ik onder behandeling ben bij de paradontoloog.
Hoe komt het dat mijn gebit in zo'n korte tijd zo hard achteruit gaat, terwijl ik ieder half jaar mijn gebit laat controleren?
Speelt mijn leeftijd een rol(46). Tegenwoordig zou je toch een levenlang je tanden moeten kunnen behouden als je er zorgvuldig mee om gaat?

Ik heb nog een vraag: als je kiezen verwijderd moeten worden wat is dan de beste optie? Bij een brug kost het je twee goede hoektanden waar de haakjes omheen moeten, dat zou toch jammer zijn? Implantaten lijken me zeer pijnlijk.
de digitale tandarts

Ik hoor wel vaker van patienten dat in korte tijd een aantal zaken tegelijkertijd of vlak na elkaar gaan opspelen.

Een beetje vergelijkbaar met als de wasmachine kapot gaat ook de droger en de oven het begeven.

Tandheelkundig werk in de mond heeft helaas nooit een onbeperkte levensduur.
Een mogelijke verklaring voor het feit dat veel te gelijk misgaat, zou kunnen zijn dat deze werkstukken ongeveer dezelfde tijd geleden gemaakt zijn en nu aan samen aan het eind van hun latijn geraakt zijn.

Ontsteking van een zenuw onder een (diepe) vulling kan plotseling optreden en is moeilijk van te voren te zien aankomen. Soms heeft de patient al klachten die deze richting uitwijzen of is er tandbederf te zien op een rontgefoto onder een vulling.

Afbraak van steunweefsels (o.a. bot) rond de gebitselementen door parodontitis is een proces dat bij de chronische adulte vorm vele jaren voortschrijdt en dus op latere leeftijd ernstigere vormen aanneemt. Er bestaan ook varianten op jonge leeftijd (juveniele parodontitis) en snel voortschrijdende varianten (rapid progressing)

We hebben op deze site toevallig heel uitgebreide informatie over parodontitis...kijk bij informatie!

Een tandheelkundige constructie om tanden/kiezen te vervangen waarbij 'haakjes' ook wel ankers genoemd, gebruikt worden, is over het algemeen een frame.
<a>Klik hier voor informatie over een frame.</a>

<a href="http://www.tandarts.nl/phpBB/viewtopic.php?topic=158&amp;forum=7">Klik hier voor meer informatie over een brug of implantaat.</a><a></a>

Een implantaat wordt onder de 'normale' plaatselijke verdoving geplaatst zodat je niets voelt en de napijn valt over het algemeen ook wel mee.

Met vriendelijke groet.



[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2002-07-05 15:20 ]
vr, 07/05/2002 - 15:18 Permalink