apex resectie nodig?

Author:
Anoniem (niet gecontroleerd)
Posted:
vr, 11/29/2019 - 14:45
Hallo allen,
Mijn tandarts heeft mij doorverwezen naar de kaakchirurg voor een apex resectie.
Op een foto was een ontsteking te zien onder mijn kies.
ik heb GEEN last van mijn kies, geen pijnklachten.
de bedoeling is een apex resectie, en dan is ws door de kies die vlgs de tandarts verloren zal gaan een implantaat en kroon nodig.

Omdat ik totaal nergens last van heb, stel ik het steeds uit om een afspraak bij de kaakchirurg te gaan maken.
Ik vind het zo raar, ben bang dat ik er daarna juist last van zal hebben.
moet nu wel gaan beslissen wat te doen, ook met het oog op welke zorgverzekering ik ga kiezen voor volgend jaar, of ik een tandarts verzekering zal nemen.

Weet iemand mij hierin te adviseren?

Groetjes Chris
Chris888

Bij een apex resectie wordt een stukje van de wortelpunt weggehaald en het wortelkanaal van onder afgesloten. Het is dus bedoeld om de kies te behouden. Voor de stevigheid kan er (later) op de kies een kroon worden geplaatst.

Een implantaat kun je pas plaatsen nadat de kies verloren is gegaan, als je kiest voor verwijderen van de kies. Of later, als een apex resectie niet het gewenste resultaat (genezing vd ontsteking) oplevert en de kies alsnog getrokken moet worden.

Om een beslissing te kunnen nemen zou ik willen weten hoe groot de behandelaar de kans op succes van de apex resectie inschat. Naast evt een overzicht van kosten. Als kans op succes laag is zou ik misschien niet het risico op nog meer botverlies nemen waardoor je misschien een minder goede uitgangssituatie krijgt voor een implantaat.

Als je geen keus maakt voor een behandeling wordt waarschijnlijk de ontsteking (met botverlies) langzaam maar zeker groter.
za, 11/30/2019 - 10:29 Permalink