aoex en extraxie

Author:
annette
Posted:
zo, 06/09/2002 - 19:02
Ik heb een tijdje terug een apex laten doen en een kies laten trekken.[twee kiezen naast elkaar.]
Het probleem is nu dat ik bultjes op mijn tandvlees krijg [ongeveer drie weken zitten deze er nu]die pijm doen als ik er op druk.
Weet u wat dit kan zijn en kan ik wachten tot het vanzelf overgaat of gaat het toch weer om een ontsteking. Dat was nl ook de reden voor de apex.
Verder heb ik veel last van de kies naast de getrokken kies, volgens de tandarts kon het een halve week na de extraxie een blootliggende tandhals zijn waar het tandvlees nog niet goed omheen lag. Kan dit ook nog na ca 4 weken zo zijn en wat is er tegen te doen ik poets al met sensodyne, en de eerste keer spoel ik gewoon om daarna nog een keer na te poetsen en alleen uit te spugen maar niet meer te spoelen.
de digitale tandarts

Bultjes op het tandvlees kunnen fistels zijn.

De bij een ontsteking ontstane afvalproducten banen zich soms een weg naar buiten om te draineren. Dit kan bijv. door een kanaaltje wat uitkomt bij het tandvlees, vaak te herkennen als een klein bobbeltje. Dit wordt een fistel genoemd

Als dit het geval is bij uw kies, moet u dit aan uw tandarts laten zien. Een terugkerende fistel na een apexresectie kan een teken zijn dat de ontsteking niet weg/minder is geworden.

Vervelend dat u ook last heeft van een kies. Is deze na het trekken van de andere kies gevoelig geworden of was deze dat al?
Mogelijk dat inderdaad het tandvlees na het trekken wat lager ligt en hierdoor meer worteloppervlak bloot ligt wat weer gevoeligheid kan veroorzaken.
Helaas helpen de maatregelen die u nu neemt niet. Wacht nog enige tijd af, na drie maanden moet de gevoeligheid afgenomen zijn. Soms blijven mensen echter last hebben van gevoelige tanden, lees de andere berichten over dit onderwerp.

Succes.


[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2002-06-19 00:25 ]
vr, 06/14/2002 - 14:51 Permalink