Antwoord over de Point

Author:
admin
Posted:
do, 03/07/2002 - 12:56
Beste digitale Tandarts, bedankt voor je reaktie, ook al zei je dat je geen antwoord kon geven. Toch zou ik graag herformuleren om een antwoord te krijgen op deze eenvoudige vraag: klopt het, dat een wortelkanaalbehandeling als doel heeft de bacterien rond de wortelpunt te verwijderen. Als de punt niet gehaald wordt is het doel van de behanbdeling niet gerealiseerd, is de kies alleen dood en woekert de ontsteking verder, ook al voel je de pijn niet meer omdat de zenuw weg is. Zie ik dat goed? Ik ga vandaag een endontoloog bellen om een second opinion te vragen.
de digitale tandarts

Beste Patricia,

Wij proberen op dit forum antwoord te geven op tandheelkundige vragen, maar willen en kunnen niet een waardeoordeel geven over uitgevoerde behandelingen.

Als een wortelkanaal geinfecteerd raakt, kan dit onderaan bij de wortelpunt een ontsteking veroorzaken in de weefsels rond de wortelpunt. Met een wortelkanaalbehandeling wordt dan geprobeerd, de bacterien tot op ongeveer 1,5 mm van de wortelpunt te doden en te verwijderen, waarna het kanaal opgevuld wordt. Deze afstand kan varieren per wortel en of deze afstand gehaald kan worden is afhankelijk van meer factoren.

Het is vervelend dat u nog klachten ondervind, wij hopen dat dit in de toekomst over zal gaan.

Met vriendelijke groet.
do, 03/07/2002 - 23:45 Permalink