antrumperforatie 2

Author:
kiki
Posted:
vr, 11/29/2002 - 16:27
hallo,
wie helpt mij A.U.B?
afgelopen maandag is er bij mij aan de rechterkant van mijn gebit een kies boven getrokken en rechtsonder een apex.
toen hij de kies getrokken had zei de kaakchirurg dat er dus een antrumperforatie zat een gat tussen kaak en mondholte dit heeft hij gedicht. Nu wil ik graag te weten komen of ik nu een antrumperforatie aan mijn linkerkant boven, kan hebben daar is voor 2 weken geleden ook een kies getrokken.
Hoe merk ik dat ik een Antumperforatie heb>
Ik ben echt als de doods dat ik weer terug moet voor een behandeling bij de kaakchirurg.
coori

beste kiki,
als je wilt weten of je een antrum perforatie hebt kun je door je neus dicht te knijpen en dan net doen alsof je je neus snuit horen of het pruttelt!!! wanneer dit het geval is zalik zeker even kontakt opnemen met je tandarts
liefs coori
za, 01/11/2003 - 18:59 Permalink
de digitale tandarts

Als er een verbinding/opening van de kaakbijholte naar de mondholte is ontstaan na het trekken van een tand/kies (in de bovenkaak) wordt dit een antrumperforatie genoemd.

Wanneer de neus wordt dichtgeknepen en er doorheen wordt geprobeerd te blazen, kan er lucht vanuit de holtes door de extractiewond naar de mondholte stromen. Dit wordt de blaas-snuitproef genoemd, een pruttelend geluid kan hierbij gehoord worden.

De kaakchirurg of tandarts zal de gehele extractiewond dichthechten om te zorgen dat de perforatie goed wordt afgesloten en de bijholte niet zal gaan ontsteken.

Aan de andere zijde zul je waarschijnlijk geen perforatie hebben omdat dat mogelijk al gecontroleerd is direct na het trekken van de kies en omdat tevens de kaakbijholte niet ontstoken geraakt is.

Het uitvoeren van de blaas-snuitproef kan je nu echter beter niet doen, omdat dit de afsluiting van je bestaande antrumperforatie zou kunnen (her)openen.
Na een antrumperforatie gedurende de eerste weken bij voorkeur niet de druk in de luchtwegen ver laten oplopen!

Succes.


[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2003-01-11 19:13 ]
za, 01/11/2003 - 19:12 Permalink