Angst: donderdag verstandskiezen laten trekken!

Author:
Rudy90
Posted:
di, 02/04/2014 - 21:18
Hallo allemaal,

Ergens in december had ik er al eens iets over gevraagd, maar donderdag is het dan écht zo ver.
Ik moet naar de kaakchirurg om de 2 verstandskiezen in de bovenkaak te laten trekken.

Dit omdat er in beide gaatjes zitten, en in 1 (rechts) een heel groot gat zelfs (aan de zijkant net onder de tandvlees rand).
De tandarts durfde het zelf niet aan, omdat ze bang is dat deze af gaat breken en daarom heeft ze me doorgestuurd naar de kaakchirurg.

De twee kiezen boven zijn helemaal gewoon door, althans het overgrote deel daarvan. En ook heeft de tandarts me gezegd dat ze recht stonden. Echter ben ik als de dood voor deze ingreep, terwijl ik normaal nooit bang ben voor tandheelkundige ingrepen. Wel ben ik erg bang dat mijn rechter verstandskies af gaat breken omdat er dus een gat in zit. Hoe kun je deze verstandskies nu verwijderen zonder dat de kies afbreekt? Kun je onder de kies komen met een hevel of zo?

Nu heb ik op het internet natuurlijk weer zitten lezen (lekker dom weer natuurlijk) en dan kom je weer de meest dramatische horror slacht verhalen tegen die je maar kunt bedenken. Ook heb ik gelezen dat het verwijderen van verstandskiezen in de bovenkaak, meestal veel gemakkelijker en met minder klachten achteraf gepaard gaat. Is dit zo?

Zelf kijk ik niet eens zo op tegen de verdoving, omdat ik weet dat je bijna die prikjes niet echt voelt. Echter lijkt me het gekraak en gewrik niet echt fijn en dat is dan ook wel het meeste waar ik tegenop zie. Ik ken ook wel mensen die dezelfde ingreep hebben gehad, en me vertelden dat het trekken van die dingen binnen een paar seconden gebeurd is (als ze gewoon door zijn en recht staan).

Iemand hier die me wat gerust kan stellen of zijn/haar ervaring kan delen?
Ben benieuwd of ik na donderdag ook eens een positief verhaal kan delen over deze ellendige kiezen!
toothje

Ik heb jaren geleden mijn verstandskiezen laten trekken en had ook eerst alleen maar horrorverhalen gehoord waardoor ik heel bang was. Het viel echter enorm mee, de kiezen waren er in een paar seconden uit en kraken hoorde ik niet echt. Voor je tot tien kunt tellen ligt je kies naast je in een bakje. En je voelt er niets van. De verdoving zetten daar voel je ook niets van. Ik ging de tweede keer fluitend na de eerste ervaring. En ik ken eigenlijk alleen maar mensen die ook zeggen dat het hun erg is meegevallen ten aanzien van de verhalen die ze eerst hadden gehoord.
di, 02/04/2014 - 23:28 Permalink
Rudy90

Hallo allemaal,

Ben weer thuis hoor. De twee bovenste verstandskiezen zijn eruit getrokken en het stelde echt helemaal niets voor achteraf!
Ik heb misschien 2 minuten bij de kaakchirurg in de stoel gelegen en meer in de wachtkamer zitten wachten en wachten met verdoving dan de hele ''ingreep' zelf.

Heb me er heel erg druk om gemaakt, maar echt dat stelde allemaal niets voor!
Was vooral bang voor het gekraak, maar ik heb echt nauwelijks gekraak gehoord, alleen wat druk op de kaak en huppa eruit!

Nu werkt de verdoving nog, dus heb geen pijn. Heb ook geen pijnstiller meegekregen trouwens, ik vroeg nog waarom niet, maar ze verwachten niet of minimale napijn aangezien de bovenste twee dus getrokken zijn en er dus helemaal niet is geboord en gesneden.

Ben benieuwd of ik echt nauwelijks napijn ga krijgen. Heb voor de zekerheid wel even Ibuprofen 400 bruis gehaald bij de apotheek, dat mocht ik pijn krijgen ik in ieder geval iets heb.

Het is trouwens ook niet gehecht. Ik ben benieuwd hoelang het nog gaat bloeden. Heb nu de gaasjes al een uur erin, maar durf ze er eigenlijk niet echt uit te doen.

Al met al, viel het me 200% mee.
do, 02/06/2014 - 11:03 Permalink
Rudy90

Het is nu ongeveer 12 uur geleden sinds ze eruit zijn, en de verdoving is natuurlijk al lang en breed uitgewerkt, maar heb nauwelijks last!

Ik heb vanmiddag om een uur of 12, toch even een zakje Ibuprofen 400 bruis genomen, dat mocht het pijn gaan doen, ik in ieder geval even een backupje achter de hand had. Maar die Ibuprofen zal nu inmiddels (denk ik) ook wel weer uitgewerkt zijn, en ik heb nauwelijks last.

Het voelt eerder een beetje raar en heel klein beetje zeurderig (net of je hoofdpijn hebt, maar niet echt pijn ofzo).
Ik neem zo voor ik naar bed ga, uit voorzorg nog gewoon even een Ibuprofen, maar ik voorzie tot nu toe nog geen grote problemen. (Dat had de kaakchirurg me ook al gezegd, gewoon vanwege het feit dat dit de bovenste waren + dat ze goed door waren en er niet gesneden en geboord hoefde te worden.)

Ik heb nu trouwens vandaag wel een hele mooie kaakfoto gezien van mezelf, en kon daar zien dat het er allemaal prima recht in stond. (Ik heb dus geen dwarsliggende horizontale kiezen, dat scheelt ook een hoop, want dat is vaak wel het probleem met die kiezen bij veel mensen!)

Zal het topic wel een beetje up-to-date houden met hoe het gaat, misschien zijn mensen (zoals ik zelf) die heel erg nerveus voor de ingreep zijn, er een beetje mee geholpen dat ze ook zien dat het dus niet altijd een horror story is die je overal over het internet leest!
do, 02/06/2014 - 22:11 Permalink