Alveolitis, kaakbotontsteking en wat nu?

Author:
Sakura
Posted:
ma, 02/02/2004 - 10:10
Beste lezer,

Ik heb de afgelopen twee weken al veel op het forum gelezen maar omdat ik het nu even niet meer weet heb ik me toch maar geregistreerd om een vraag te stellen en wie weet is dit forum in de toekomst nog wel handig voor mij. Maar ik zal nu mijn probleem voorleggen.

Mijn verstandskies rechtsonderin is vorig jaar eruit geboord door de kaakchirurg. Ik heb daar toen veel complicaties aan gehad. Vandaar dat ik er deze keer erg tegenop zag maar ik dacht dat het niet erger kon. Toch wel, dus....

Twee weken geleden is mijn verstandskies linksonderin eruit geboord. Ik had veel pijn maar da's normaal de eerste tijd. Maar na een aantal dagen begon het erger te worden, niet één pijnstiller hielp me meer, zelfs Tramadol niet. Na 8 dagen was ik terug bij de kaakchirurg die Alveolitis constateerde. Hij heeft de troep eruitgespoeld (getver!) en ik kreeg een Monoject mee.

Helaas ging het nog niet beter, nog steeds niet te onerdrukken pijn en er kwam nog steeds troep uit. Vrijdag was ik weer bij de kaakchirurg. De wond zag er schoon uit maar volgens de kaakchirurg in nu mijn kaakbot ontstoken. Ik heb nog naar antibiotica gevraagd maar volgens hem helpt dat niet bij dit soort ontstekingen, klopt dat? Ik moest het nog even aanzien, anders zou hij het weer opensnijden en schoonmaken, ik kon hem het hele weekend bellen.

Nu is het maandag en de pijn is er nog steeds, wat moet ik nu doen? Weer bellen? Ik zie het niet zo zitten om weer te laten snijden. Zit ik dan weer met een dikke wang? En ik heb gehoord dat van een ontsteking je kaakbeen dunner wordt, is dat zo? Ik krijg nl. hoogstwaarschijnlijk een kaakoperatie (onderkaak wordt verlengd) en hoop niet dat deze ontsteking mijn operatie in de weg staat.

Met vriendelijke groeten,
Sakura
dj

Hoi,

Ik weet niet wat je allemaal al gelezen hebt.. Heb je al eens alveolitis in de zoekfunktie (van dit forum) ingetikt?

De consensus was volgens mij dat het behoorlijk vervelend is maar over het algemeen na een maandje of anderhalf goed geneest. Goed van die monoject.
Het is normaal gesproken belangrijk geen stolsels weg te spoelen of poetsen na trekken. Ik weet niet of alveolitis hier iets aan verandert maar ik zou er nog steeds voorzichtig mee zijn.

Over de onderkaakverlenging is ook al eens wat geschreven, heb je dat gevonden?

Misschien heb ik het helemaal mis, dat kan, alveolitis lijkt mij niet snel deze operatie te bemoeilijken.

Doeg,

[ Dit Bericht is bewerkt door: dj op 2004-02-02 18:13 ]
ma, 02/02/2004 - 18:12 Permalink
Sakura

Hai dj,

Bedankt voor je antwoord. Ik weet niet of ik het goed heb begrepen maar volgens mij is die Alveolitis al beter (de kaakchirurg zei dat de wond schoon was) maar is nu mijn kaakbot ontstoken. Of zou dat samenhangen? Het is inmiddels al twee weken geleden dat mijn kies eruit is dus zou toch wel eens verbetering mogen verwachten.

Ik heb zo'n beetje elk bericht over Alveolitis wel gelezen op dit forum. Over onderkaakverlenging heb ik op dit forum nog niks gelezen maar al wel veel op het internet. Maar ik zal morgen eens kijken.

Groeten,
Sakura

[ Dit Bericht is bewerkt door: sakura op 2004-02-02 18:22 ]
ma, 02/02/2004 - 18:21 Permalink
Sakura

Ben maar weer eens bij de kaakchirurg geweest want ik barst nog steeds van de pijn, pijnstillers helpen niet. Zelfs lopen en praten doet pijn. Nu moet ik het nog een week of 2! afwachten en als het dan nog niet over is gaat hij het opensnijden.

Nou, leuk vooruitzicht :sad:

Groeten,
Sakura
di, 02/03/2004 - 16:21 Permalink
deesjie

Hey heb precies hetzelfde gehad, bij mij was het kaakbot dus ook gaan ontsteken door die bacterie infectie toen mijn verstandskies er uit was gesneden, en het goede nieuws...het gaat over!!! ik heb er in totaal 2 maanden last van gehad, nu nog soms (2 jaar geleden, het blijft een zwakke plek, maar die erge pijn gaat echt over, tegen mij zij de tandarts trouwens dat er nix aan te doen was, behalve dus schoonhouden dus??
di, 02/03/2004 - 19:26 Permalink
de digitale tandarts

Alveolitis is een ontsteking van de alveole. Alveole is de 'tandartsterm' voor tandkas..dus het laagje harde (corticaal) bot wat de holte in de kaak waar de wortel van een tand of kies in zit, omgeeft.

De wond kan wel schoon zijn (vaak leeg!) maar als dat laagje bot dus ontstoken is zal het een pijnlijke zaak zijn. Het geneest bijna altijd vanzelf maar helaas duurt dat wel enkele weken.

Heel veel sterkte en hier nog wat over een kaakverlengingsoperatie op dit forum:

http://www.tandarts.nl/phpBB/viewtopic.php?topic=329&forum=8
di, 02/03/2004 - 22:08 Permalink
Sakura

Bedankt voor uw antwoord. Jammer dat de kaakchirurg mij dit niet zelf heeft verteld, dan had ik geweten wat me te wachten stond. Volgens hem moest het met een paar dagen beter gaan. Gisteren zei hij ineens een paar weken.

Groeten,
Sakura
wo, 02/04/2004 - 08:45 Permalink
Sakura

Nog maar even een berichtje van mij. Ik ben inmiddels aardig radeloos. Gisteren is het vier weken geleden dat mijn kies eruit is geboord en heb nog steeds die ontsteking en erge pijn. Ik zit al net zo lang aan de pijnstillers (inmiddels zwaardere) en heb er zelfs maagtabletten bij nodig omdat mijn maag het niet meer trekt.

Twee weken geleden ben ik teruggeweest en kreeg ik te horen dat ik het nog twee weken af moest wachten en dat het anders schoongekrabd zou worden. Ik ben gisteren dus geweest met de hoop dat ik eindelijk van de pijn afgeholpen zou worden. Nu trof ik weer een andere kaakchirurg die me vertelde dat ik nog maar eens twee weken moet spoelen en dan maar weer terug moet komen.

Het gat wat ik moet spoelen is inmiddels groter en zit nu al naast de gezonde kies, daarvan kan ik de wortel voelen. De pijn is weer erger en spoelen is ronduit pijnlijk. De pijnstillers doen hun dienst ook al niet meer en ik ben behoorlijk radeloos.

Zou de digitale tandarts mij misschien kunnen geruststellen? Heb ik me met een kluitje het riet laten insturen? Is dit een normale gang van zaken? Morgen moet ik naar mijn eigen tandarts, zou hij wat voor me kunnen betekenen?

Er is trouwens amper naar mijn wang gekeken, er is niet gevoeld, alleen maar weer gespoeld wat ik zelf dus ook doe. De pijn zit in de hele linkerkant van mijn hoofd.

Groeten,
Sakura
di, 02/17/2004 - 11:41 Permalink
Sakura

Hallo allemaal,

Even een berichtje van me om te vertellen hoe het allemaal afgelopen is, tenminste, voorzover het nu afgelopen is, hopelijk gaat het vanaf nu de goede kant uit.......

Na ongeveer zeven weken spoelen en weer een dikke wang is er uiteindelijk toch besloten om alles weer open te maken en schoon te maken. Dus mocht ik weer in de stoel gisteren. En er is een oorzaak gevonden. Er zaten twee losse stukjes afgestorven bot in de wond die zijn gaan ontsteken (de kaakchirurg noemde ze iets van "sequenties"?).

De hele boel is schoongekrabd, gevijld etc. Ik zit nu dus weer met een dikke wang maar als het goed is moet het nu snel beter gaan.

Wat me wel drars zit is de hele gang van zaken. Ik ben meerdere malen terug geweest en aangezien wij hier twee kaakchirurgen hebben kwam ik de ene keer bij de ene en dan weer bij de andere. De ene zei het na twee weken open te maken (vier weken na verwijdering kies) en toen trof ik de andere en die vond dat ik nog maar moest wachten. Ben van het kastje naar de muur gestuurd.

Ik ben in de tussentijd een keer of 5 terug geweest en de laatste keer durfde ik zelfs niet meer omdat ik het idee had dat ze me maar een zeur vonden, Terwijl ik verging van de pijn! Dus eigenlijk ben ik wel blij dat er een duidelijke oorzaak is gevonden maar hoe het gegaan is lijkt me niet normaal....

Groeten,
Sakura
wo, 03/10/2004 - 13:03 Permalink
de digitale tandarts

Gelukkig dat er een oorzaak gevonden is.

Een stukje dood bot (botsequester) wat afgestoten wordt, kan inderdaad de wondgenezing flink verstoren.
Gelukkig komt dit maar zelden voor, maar jammer dat het jou heeft moeten overkomen.

Een voorspoedige genezing toegewenst!

[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2004-03-10 13:10 ]
wo, 03/10/2004 - 13:09 Permalink
Sakura

Beste digitale tandarts en de rest,

Ik heb nog een vraagje. Op zich gaat het nu wel redelijk, ik heb nog wel pijn en zit nog aan de pijnstillers, mijn wang is ook nog dik.

Maar nu is er vlak voor de wond, dus tussen de kies naast de plek waar ooit die verstandskies zat en mijn wang, een soort blaar ontstaan. Hij is vrij hard en wit/rood van kleur. Gaat dat vanzelf over of is het toch verstandig weeer contact op te nemen met de kaakchirurg?

Hij zei wel dat ik moest bellen als er wat was maar na alles wat er gebeurd is kom ik er het liefst zo min mogelijk....

Met vriendelijke groeten,
Sakura
vr, 03/12/2004 - 12:36 Permalink
minique

Hoi Sakura,

Ik begrijp dat je het niet echt ziet zitten, maar als je je zorgen maakt, probeer dan toch even te bellen. Misschien is een telefoontje al genoeg om je gerust te stellen. Ik begrijp dat het niet gemakkelijk is, maar stel dat er vandaag niemand van de tandartsen reageert, dan zit je morgen wel weer in het weekend...

Succes!
minique
vr, 03/12/2004 - 13:20 Permalink
Sakura

Na wat rond te hebben gekeken op het internet denk ik dat ik nu een (vrij grote)fistel heb, op de plek vlak voor de wond waar dinsdag die botsequesters zijn uitgehaald.

Gaat dit vanzelf weg of moet ik toch maar weer contact opnemen met de kaakchirurg? Kan ik wachten tot ik op controle moet, op 26 maart?
Kan ik er zelf wat aan doen?

Groeten,
Sakura
zo, 03/14/2004 - 10:42 Permalink
fiona22

wat voel je eigelijk precies als je zoiets heb ik heb echt een zenuwgevoel en pijn na dat vorige week me ondste kiez eruit is geboord
di, 03/07/2006 - 23:14 Permalink
Carlos

nadat vorige week me ondste kiez eruit is geboord
Ik lees hier steeds over boren, gaat het niet gewoon over trekken, dus breken? Bij mij werd er niet geboord toen er verstandskiezen werden verwijderd.
di, 04/11/2006 - 23:10 Permalink
Vlag875

Als antwoord op door de digitale tandarts

Hier idemdito na het trekken van een kies in 2017. Inmiddels bij het trekken van 2 kiezen daarna los bot dat verwijderd is. Volgens een foto ligt er nog ergens een stukje los bot maar niemand snijd het open! Ik word steeds zieker en heb last met ademhalen.
zo, 02/19/2023 - 15:07 Permalink
Tandarts_Richa…

Wanneer bent u voor het laatst geweest. Soms wordt , als er geen klachten zijn en het botstuk goed ingekapseld is het botstuk met rust gelaten. Als u last heeft ga dan naar de Kaakchirurg. Vraag mij af of uw ademhaling probleem door het botstuk komt. Zou de huisarts raadplegen.
zo, 02/19/2023 - 16:18 Permalink
Ashklink

Hallo,
Vandaag röntgenfoto gemaakt bij tandarts.
Op de foto was een soort waas bij de kaak aan een kant, tandarts kon dit niet verklaren. Hij wist niet zeker of het wel iets was, kon ook aan foto liggen. Maar wilde me toch naar kaak chirurg doorsturen.
Iemand enig idee wat dit zou kunnen zijn?
do, 02/23/2023 - 03:58 Permalink