Altijd maar weer ontstekingen

Author:
vlinderkind
Posted:
do, 09/15/2011 - 20:49
Hallo Allemaal,

Ik ben vlinderkind 29 jaar en sinds de afgelopen 3 jaar heb alleen maar ontstekingen.
Alleen al dit jaar ben ik al 3600 euro kwijt aan tandartsbehandelingen, elke keer foto's en dan blijkt er weer een ontsteking te zitten, dan krijg ik weer een zenuwbehandeling en nu is het zelfs zover dat ik al meerdere keren opnieuw een zenuwbehandeling heb gehad bij een kies waar al een zenuwbehandeling was gedaan. Dit omdat er weer een ontsteking zat!
Het is niet overdreven als ik zeg dat ik de afgelopen 3 jaar minstens 1x in de 2 a 3 weken weer bij de tandarts zit met ontstekingen en dus behandelingen.
Ook ben ik vorig jaar en dit jaar meerdere keren bij de kaakchirurg geweest voor een apexresectie...

Ik heb een uitkering dus inmiddels ben ik helemaal blut en vooral ook radeloos! Die constante pijn en behandelingen en de angst voor nog meer rekeningen maken me helemaal in paniek.

De tandarts en kaakchirurg zeggen elke keer allebei dat ik geen kunstgebit moet nemen omdat ik zo'n goed gebit heb, in eerste instantie zei ik: waaaaaaaat??? een goed gebit!! maar ze hebben me inmiddels uit kunnen leggen dat mijn gebit wel goed is alleen dat ik de pech heb steeds ontstekingen te hebben.
Dus legde ik me hierbij neer maar inmiddels na weer weet ik hoeveel behandelingen, pijn en rekeningen ben ik nu radeloos .
Ik wil hier vragen of mensen het herkennen, wat een oplossing kan zijn en wat ik kan doen als ik alles wil laten trekken en toch een kunstgebit wil, mag ik dit zelf beslissen of moet je eigen tandarts het hiermee eens zijn?

ik hoop dat jullie tips hebben!

Vlinderkind
Help de kinderen

Beste Vlinderkind,

Wat naar voor je dat je al die ontstekingen hebt. Toch denk ik dat je er alles aan moet doen een kunstgebit te voorkomen.
Waarschijnlijk weet je het allemaal al, maar denk aan: stoppen met roken als je rookt, gezond leven, poets-en flossinstructie en naar de mondhygiënist enzovoort.
Bij mijzelf zijn tot mijn grote verdriet op mijn 12-15 jarige leeftijd al mijn kiezen getrokken en daar heb ik bijna 40 jaar nachtmerries van gehad. Om al het herstel (eerst bruggen, een frame, nu implantaten) te kunnen betalen heb ik jarenlang schoongemaakt (altijd makkelijk te vinden) bij mensen thuis, zeer sober geleefd en zelfs zoveel mogelijk van waarde verkocht. Er zijn altijd manieren om wat bij te verdienen en te bezuinigen op de dagelijkse uitgaven. Je eigen tanden en kiezen zijn veel waard, een kunstgebit kan ook veel narigheid opleveren ! Sterkte en geef de moed niet op !
vr, 09/16/2011 - 09:23 Permalink
Help de kinderen

Nog een aanvulling vlinderkind : een goede tandverzekering. Je kunt ook van alle verzekeringen de voorwaarden opvragen en kijken welke verzekering welke dingen het beste vergoedt en dan misschien de keus maken over te stappen. Nogmaals sterkte en geef de moed niet op hoor !
vr, 09/16/2011 - 09:28 Permalink
Basset

tandartsverzekeringen bieden nooit een oplossing voor dergelijke hoge onkosten. As je aan een toppolis zou geraken dan is de premie zo hoog dat je die na volledige sanering niet eens meer wil of kan ophoesten.

Het hermaken van een endo zou ik aan de endodontoloog over laten om een maximale zekerheid te hebben. Dan is er ook de oorzaak van de problemen en als je die niet aanpakt komt er nooit een einde aan. Dat kan hygiene zijn maar ook andere medische problemen die mischien niet bekend zijn.
vr, 09/16/2011 - 09:40 Permalink
vlinderkind

Ik weet dat een kunstgebit ook niet alles is, mijn ouders hebben er beide 1 en nee daar word je ook niet gelukkig van.

Ik heb nooit problemen gehad met mijn gebit totdat ik 3 jaar geleden opeens al die ontstekingen kreeg, volgens de tandarts komt dit door de medicijnen die ik chronisch moet gebruiken en ik heb te weinig witte bloedlichaampjes waardoor ik erg snel ontstekingen heb.
Dit alles zorgt er dus voor dat ik extra snel ontstekingen heb.

@ jolletje, het bij verdienen zit er bij mij helaas niet in, ik ben volledig afgekeurd omdat ik een dwarslaesie heb. Ik kan niet werken en helaas dus ook niet bij verdienen en juist daarom weet ik niet meer hoe ik al die kosten moet gaan betalen...
vr, 09/16/2011 - 10:44 Permalink
vlinderkind

Jahoor mag je wel vragen,

Ik slik bijna dagelijks prednison nu al 5 jaar
ook slik ik levomepromazine en daar krijg je een vreselijke droge mond van wat ook weer niet gunstig werkt voor je gebit...
Ook slik ik quetiapine en ook hiervan krijg je een heel droge mond
mirtazapine en efexor slik ik ook en als laatste zonodig oxazepam :oops:
za, 09/17/2011 - 18:33 Permalink
Paramedic

Pffff , idd het hele rijtje wat nou niet echt de meest ideale situatie in je mond veroorzaakt, dit gekombineerd met knarsen.
Probeer je gebit ERG GOED schoon te houden, en vermijdt "glazuurvretende" drankjes (als je dat al niet deed), zoals Cola en andere zure en zoete rommel zo veel mogelijk.
Spoel een paar maal per dag met een fluor mondspoeling, hoeft niet de duurste te zijn, als er maar fluor in zit.
Gebruik je ragertjes voor tussen de tanden ?
Ben je door de dwarslaesie beperkt in het gebruik van je armen en handen ?

Oh ja , waarom dat rooie koppie aan het einde van jouw tekst ?, er zit toch hopelijk niets van schaamte bij he, want daar is geen enkele reden voor.
za, 09/17/2011 - 18:49 Permalink
vlinderkind

Ik schaam me inderdaad best wel voor alle medicijnen die ik slik...
Mijn armen doen gelukkig alles nog erg goed :D Ik kan dus wel goed poetsen gelukkig.

Ik ga die fluor mondspoeling eens gebruiken, maar zoals nu, ik loop alweer 3 dagen met pijn aan 3 kiezen! zeer waarschijnlijk weer ontstekingen dus ik ben komende week waarschijnlijk weer de pineut, word er echt radeloos van.
Ik wil ze als het ontstoken is niet laten trekken maar heb weinig andere keus, heb geen geld meer voor dure behandelingen. Ik gebruik tandenstokers omdat de ragertjes er niet tussen passen, die knakken steeds dubbel...

groetjes Girly
za, 09/17/2011 - 20:16 Permalink
Paramedic

Sterkte , en ik zou willen dat ik het antwoord op jouw probleem wist, maar dat is dus niet zo.
Ik schaam me inderdaad best wel voor alle medicijnen die ik slik...

Waarom zou jij je hiervoor moeten schamen ?, bedenk 's één "goeie" reden.
Ik ben benieuwd.
zo, 09/18/2011 - 18:03 Permalink
vlinderkind

De kogel is door de kerk.
Vandaag telefonisch overleg gehad met mijn tandarts, hij vind me nog steeds erg jong voor een kunstgebit maar snapt wel dat ik na al deze behandelingen, de constante pijn en stress en de mega hoge rekeningen (alleen dit jaar al 3600 euro) geen andere weg meer zie dan een kunstgebit. Hij zelf weet ook niet meer wat hij eraan kan doen en heeft me doorgestuurd naar een mondzorgcentrum waar ze alles van begin tot het eind zelf doen en ook veel ervaring hebben. Na een telefoontje kan ik morgen al terecht omdat er iemand uitgevallen was!

Morgen maken ze een scan-foto van mijn hele gebit zodat ze ook gelijk weten hoe alle wortels staan ivm het trekken. Dan krijg ik een afspraak met de implantoloog en die gaat het kunstgebit ook voor mij aanvragen omdat als het boven de 1200 euro is dat bij mijn verzekering moet en die van mij word tussen de 1300 en 1400 euro.
Dan kunnen we morgen ook gelijk de andere afspraken maken zoals met de tandtechnicus voor afdrukken/ happen enz. en dan zullen we daarna wel een afspraak voor het trekken gaan maken denk ik.

In elk geval trekken hun alles in 1x en krijg je gelijk je gebit in. Na 2 dagen moet je dan terug komen dan halen hun het gebit eruit en daarna gaan ze het nog een aantal keer opvullen omdat je kaak slinkt... dit is dus ongeveer wat ik van alles onthouden heb.

Eindelijk kan ik weer opgelucht ademhalen, eindelijk gebeurd er iets aan die vreselijke pijn in mijn mond! Ik zie er ook tegenop, al deze behandelingen en ook uiteindelijk het kunstgebit maar op dit moment denk ik dat dit de enigste juiste beslissing is.

Weet iemand hier hoe ze dat doen als ze alles in 1x trekken? Ik bedoel ik dacht altijd dat je niet links en rechts tegelijk mocht verdoven ivm verstikkingsgevaar?

Word vervolgd dus... ik denk dat ik morgen een nieuw topic aanmaak dan kan ik van begin tot het eind vertellen over alles naar de weg naar een kunstgebit toe.
ma, 09/19/2011 - 12:22 Permalink
Basset

prednison gebruik? dat is een goede reden voor vergoeding via de basisverzekering = aanvraag voor machtiging indienen

indien een ziekte tandheelkundige letsels veroorzaakt dan is dit voor de basisverzekering dus tandarts stimuleren om een behandelplan op te stellen en machtiging te vragen
ma, 09/19/2011 - 12:28 Permalink
vlinderkind

O dat ga ik dan zeker vragen of hij een behandelplan op wil stellen! Bedankt voor de tip.

Hier een vraag van mij, hopelijk weet iemand er antwoord op: Weet iemand hier hoe ze dat doen als ze alles in 1x trekken? Ik bedoel ik dacht altijd dat je niet links en rechts tegelijk mocht verdoven ivm verstikkingsgevaar?
ma, 09/19/2011 - 12:35 Permalink
vlinderkind

Vanmiddag ben ik bij een mondtechnisch centrum geweest.
De tandarts snapte het wel dat ik een kunstgebit wilde maar ging eerst proberen mij nog om te praten. maar hij begrijpt het nu wel.
Omdat ik én geen geld (geen enkele cent) meer heb én die pijn en behandelingen niet meer tegen kan. Toch moet hij overleggen met collega's ivm niet aangeklaagd kunnen worden ofzo... omdat ik nog zo jong ben.

Er is een kleine kans dat het niet doorgaat, hij gaat overleggen met andere tandartsen maar de assistente zei dat ik daar niet bang voor hoef te zijn en alle afspraken zijn ook al gemaakt.
Ik heb 3 afspraken staan.
Over 2 weken moet ik naar een tandtechnicus van hun die gaat afdrukken maken, dan een week later nog een keer naar de tandtechnicus en dan weer 2 weken later gaan ze boven en onder alles in 1x trekken en krijg ik gelijk mijn boven en ondergebit in. Ik moet dan 1 of 2 dagen later terug komen op controle en dan halen hun voor het eerst het gebit eruit want als je dit zelf doet trek je de wonden open...

Het trekken kost bijna 1100 euro en dat komt voor mijn eigen rekening ook het happen en de andere afspraak bij de tandtechnicus komt voor mijn eigen rekening omdat ik al over mijn 600 euro vergoeding van dit jaar heen zit, dat word dus weer een aanvraag bij de sociale dienst... en hopelijk vergoeden hun het grootste deel en kom ik niet nog verder in de schulden terecht. de prothese word voor het grootste gedeelte vergoed.

Als alles goed gaat heb ik over 5 weken een prothese, zal best pijnlijk zijn denk ik en onwennig.
di, 09/20/2011 - 16:54 Permalink