Alsof ik op aluminiumfolie kauw - na wkb

Author:
Sportymummy
Posted:
vr, 04/10/2015 - 18:11
Drie dagen geleden heb ik een wortelkanaalbehandeling laten uitvoeren omdat mijn kies pijn deed. Al wekenlang had ik het gevoel alsof ik op aluminiumfolie zat te kauwen. Niet continu, maar wel vaak. Eerst een gaatje in het glazuur gevonden en die laten boren, maar de klachten bleven. Daarom maar een wkb gedaan in de hoop dat de klachten verdwijnen. S avonds was ik zo dom iets te eten, ik ging door de grond van de pijn. Nu heb ik het gevoel dat ik daarmee in 1x de tijdelijke vulling om zeep en geholpen, hij is niet meer te zien. Echter zie ik wel een klein wit puntje in mijn vulling (die overigens volledig van amalgaam is).
Sinds die tijd heb ik - dat als ik met mijn tong over de vulling ga - ik aluminiumfolie in mijn mond heb. Hoe kan dat? De zenuw is er toch uit? Of valt dit onder hetzelfde verhaal als napijn na de wkb?

Overigens is tegelijkertijd een andere kies behandeld met een wkb en die voel ik niet. Althans niet op die manier, terwijl dat ook een amalgaamvullingkies is. Beide vullingen zitten er al bijna (of meer dan) 20 jaar in.