Alsmaar herhalende kaakontsteking

Author:
Anoniem (niet gecontroleerd)
Posted:
di, 02/07/2017 - 15:16
Beste lezer,


door de jaren heen heb ik last gehad van kaakontstekingen.

De laatste 7 jaar heb ik geloof ik 7 maal een ontsteking gehad, waarvan er vijf op dezelfde plek voorkwamen (op dit moment trouwens weer op die plek)

Wat gebeurt er?
Een prikkend gevoel aan de rechter bovenzijde, gevolgd door een uitstralende hevige pijn over de gehele rechterzijde. Daarna loopt het gehemelte vol, wat voor een ondraaglijke druk zorgt in dat gebied. Meestal gebeurt dit 's nachts waardoor ik geen oog meer dicht doe door de pijn. Vannacht heb ik twee uur slaap gepakt, verspreid over acht uur tijd.

Dit euvel is regelmatig en erg vervelend. Je hebt dagen waar je dus eigenlijk pijn hebt en reikhalzend uitkijkt naar de behandeling, maar eigenlijk zijn het weggegooide dagen, want genieten kan je niet.

Het volgende is aan deze repeterende klacht gedaan: diverse wortelkanaalbehandelingen en tenslotte het afzagen van de wortelpunt, omdat het maar niet een stabiel gebied werd. Vanmorgen ben ik dus opnieuw naar mijn (overigens uitstekende) tandarts gegaan met de klacht en ben ik weer doorverwezen naar een specialist. (De vorige behandelingen zijn ook allemaal door een endodontoloog verricht)

Mijn eerste vraag is: hoe kan dit elke keer op dezelfde plek voorkomen?
Mijn tweede vraag is: heeft iemand hier een soortgelijke ervaring mee?

Groet,
Gerben.