Almagaam vullingen/wie weet raad??

Author:
Inge
Posted:
zo, 02/09/2003 - 20:43
Hallo,

Ik lees veel over almagaam vullingen dat die slecht zouden zijn voor de gezondheid....mijn schoonmoeder heeft ze laten verwijderen en voelt zich nu een stuk beter( ze was altijd erg moe).
Ikzelf heb al jarenlang eczeem en daar is nog nooit duidelijkheid over geweest waar het nu van komt, ik vraag mij af of het van de almagaam vullingen kan komen, ik heb er acht stuks in ieder geval.
Er is vorige week een stuk van mijn kies afgebroken waardoor een vulling compleet bloot is komen te liggen, hierdoor heb ik ene vreselijke smaak in mijn mond en ook zit ik onder de eczeem, wat ik altijd wel wat heb, alleen is het nu in alle hevigheid losgebarsten. Naar mijn eigen tandarts durf ik niet goed, hij vind het allemaal maar onzin dat weet ik zeker, maar waar ik dan heen moet om de vullingen te laten verwijderen en of mijn verzekering het vergoedt en zo niet wat de kosten dan zijn, geen idee, ik hoop dat iemand me hier advies kan geven hierover of ervaring heeft met dit sort zaken.
Ik heb in ieder geval wel een afspraak gemaakt met de huisarts, kijken wat zij er van vindt.

Groeten

Inge

[ Dit Bericht is bewerkt door: Inge op 2003-02-09 20:51 ]

[ Dit Bericht is bewerkt door: Inge op 2003-02-09 20:52 ]
Ad

Er is veel discussie geweest en gaande over amalgaam vullingen. Met name het bestanddeel kwik (afhankelijk van de chemische configuratie en blootstelling meer of minder giftig) wordt bekritiseerd. Bedenk dat amalgaam al 150 jaar wereldwijd wordt gebruikt en dat epidemiologische gegevens geen samenhang aantonen tussen amalgaam en vaak genoemde gezondheidsklachten (wie uitgebreid zoekt kan er heel veel vinden die in verband met amalgaam worden gebracht, op het wetenschappelijk ridicule af).

Eea sluit niet uit dat een beperkte groep mensen overgevoelig kan zijn voor metalen (denk bv aan nikkel!) of heel sterk kan reageren op de minime dosis kwik die uit amalgaam ontwijkt. Als je een second opinion wilt zou een biologisch tandarts de eerst aangewezene zijn (http://www.nvbt.nl) maar pas op voor te snelle conclusies!

Als laatste: nieuwe vulmaterialen zijn niet per definitie onschuldig qua samenstelling terwijl de lange termijneffecten nog niet in kaart zijn gebracht! Met beleid te werk gaan lijkt het beste.

Succes.
zo, 02/09/2003 - 20:57 Permalink