2 berichten / 0 nieuw
#1
Al maand pijn aan kroon
door noname4 ma, 02/11/2019 - 19:09

Op 15 januari (nu ongeveer een maand geleden) liet ik een kroon plaatsen rechts onderaan laatste kies (verstandskies heb ik aan die kant niet meer).

Na een dag of 2-3 kreeg ik pijn die aanhield en de tandarts heeft toen wat van de kroon afgeslepen. Dat hielp niet, dus ben een ruime week later weer terug gegaan. Hij heeft toen nog meer van de kroon afgeslepen en ook de overliggende kies in mijn bovenkaak afgeslepen. Het contact tussen beide kiezen als ik mijn mond sluit is nu minimaal. Op een foto is geen ontsteking te zien.

Nu is er weer een week verstreken maar ik heb die pijn nog steeds. Het is een zeurende pijn die in de late middag ontstaat en dan aanhoudt tot en met de nacht waarbij de pijn toeneemt. Ik kan er niet echt mee kauwen en heb pijn als ik iets warms of kouds drink. Ik slik nu dus al een maand afwisselend aspirine, paracetamol en ibuprofen. De pijn is snachts soms kloppend. Ik heb verder geen koorts of dergelijke. Ik ben gaan spoelen met 1,5% H2O2 omdat ik hoopte dat het mijn tandvlees was (op de foto was een spleet te zien tussen kies en tandvlees) maar het lijkt niet echt te helpen.

De tandarts zei me bij het laatste bezoek dat er alleen nog een wortelkanaalbehandeling plaats kan vinden omdat hij verder ook de oorzaak niet weet. Ik zou graag weten of iemand dit herkent en of een wkb echt de enige oplossing is. Ik las namelijk dat zo'n behandeling nog wel eens kan mislukken.

noname4
Offline
Laatst gezien: 3 maanden 1 week geleden
Geregistreerd: 02/11/2019 - 18:53
De zenuw is geïrriteerd, maar
door Romy32 do, 02/14/2019 - 18:48

De zenuw is geïrriteerd, maar kan zich nog herstellen.
Als dat niet gebeurt (en daar lijkt het wel een beetje op), en de zenuw gaat ontsteken, is een wortelkanaalbehandeling inderdaad de enige optie.
Een ontsteking is niet altijd te zien op een foto.

Een wortelkanaalbehandeling kan mislukken, maar in de meeste gevallen (ik dacht ongeveer 80%) gaat het gewoon goed.

Romy32
afbeelding van Romy32
Offline
Laatst gezien: 1 maand 3 weken geleden
Geregistreerd: 12/14/2006 - 14:39