Al 3 weken pijn!

Author:
Peer
Posted:
wo, 10/29/2003 - 19:56
Ik ben bijna 3 weken geleden behandeld door mijn tandarts. Ten eerste heeft hij een wkb gedaan en ten tweede is er een verstandskies verwijderd. Deze lag dwars en moest er in twee delen uit. Bij het verwijderen van de wortel heeft hij mijn zenuw geraakt waardoor het lijkt dat er een gedeelte van mijn kin en onderkaak verdoofd is. Volgens de tandarts gaat dit wel over, maar heeft het tijd nodig. Verder heb ik dus al vanaf het begin last pijnen die uitschieten naar mijn oor, kaak en hoofd. Ik moet echt pijnstillers slikken, anders is het niet te harden. Ik heb het gevoel dat dit van de wkb komt, maar de tandarts denkt van niet en ik moet het de tijd geven om te genezen. Ik ben ondertussen al twee keer terug geweest, maar er wordt niets gedaan. Ik word er helemaal moedeloos van en vraag me af of dit echt vanzelf overgaat of dat er toch nog iets anders achter zit wat die pijn veroorzaakt. Kan die beschadigde zenuw bijv ook de oorzaak zijn?
Misschien is er iemand die mij raad kan geven????!!!!!!!
Peer

Ik kom net terug van een bezoek aan de tandarts. De pijn bleef, vooral in mijn oor en hoofd. Opnieuw een foto gemaakt en daarop was nu wel te zien dat mijn wordtelpunt zwart was. De tandarts stelde me voor de keus om de kies te trekken of nog een keer te behandelen. Ik heb voor dat laatste gekozen, maar zie er erg tegen op. Zou deze behandeling nog baat hebben, of is er nog een kans dat de wortelpunt behandeld moet worden. Dan liever de kies trekken, want volgens mij is dat echt een hele nare behandeling. Is deze angst terecht en is het juist dat de tandarts mij voor de keuze stelt om de kies te trekken?
ma, 11/03/2003 - 10:32 Permalink
de digitale tandarts

Een wkb is het laatste redmiddel van een tand of kies!

Helaas als er dus nog een ontsteking aan zit dan is idd de keus uit een nieuwe wkb of extractie eventueel een apex resectie maar daarvan kan het slagingspercentage nog wel eens tegenvallen.

Succes!

[ Dit Bericht is bewerkt door: Incisor op 2003-11-03 10:52 ]
ma, 11/03/2003 - 10:52 Permalink
Peer

Twee uur geleden teuggekomen van de tandarts. Opnieuw een WKB gedaan, nu veel pijnlijker dan de vorige keer. Er is nog geen vulling op gedaan, omdat op deze manier de druk eraf kon. Dat zou in de loop van de dag gaan. Maar nu doet het alweer veel pijn, straalt uit naar hoofd en oor. Echt heel vervelend. Ik word hier zo onzeker van, juist omdat hij zei dat de druk eraf zou gaan. De kies op zichzelf doet ook pijn, vooral als ik erop druk. Is dit normaal, of hoe zit dat?? Alsjeblieft help me,want ik vind dit niet leuk!!!!!!!
di, 11/04/2003 - 15:01 Permalink
luidkeels

Hallo Peer,
Enige wat ik kan antwoorden is naar eigen ervaring, ik heb ook ruim 2 weken geleden een WKB gehad nav aanhoudende pijn. De "napijn" duurde zeker nog een week, maar is nu toch echt weg!! Ik hoop echt voor je dat dit bij jou ook het geval is. je kan echt wanhopig worden door de pijn. Heeeeel veel sterkte en laat effe weten of de pijn idd zakt?
groetjes
di, 11/04/2003 - 21:53 Permalink
Peer

Bedankt voor je reactie Luidkeels. Ik was in mijn "probleemstelling" vergeten te vermelden dat mijn probleem al in juli begonnen is. In mijn kies zat een groot gat. Die werd geboord en er werd dus een grote vulling op geplaatst. Die kies begon heel erg te irriteren en pijn te doen en na twee weken is er toen een WKB gedaan. Er werd een noodvulling geplaatst en die bleef tot 5 weken terug helemaal pijnloos. Toen begon het pas echt. Deze WKB was dus al mijn vervolgbehandeling. Op dit moment is de pijn wel minder, al voel ik de zenuw in mijn oor en kaak nog wel, een soort oorpijn lijkt het. Ik denk dat dat ook wel z'n tijd nodig heeft, die kies is zolang "ontstoken" geweest, waardoor die zenuw natuurlijk ook helemaal van de wijs is. Ik hoop echt dat het overgaat, zoniet, dan eruit met die kies!
Hoi!
wo, 11/05/2003 - 22:12 Permalink
Peer

Ik begrijp er helemaal niets van. Vanmorgen is mijn kies opnieuw schoongemaakt en gevuld met een noodvulling. Voor de behandeling was de pijn vrijwel weg, nu weer helemaal terug. Ik word er niet goed van! Heb al twee keer ibuprofen 400 ingenomen + twee paracetamol en toch blijf ik de pijn voelen. Weer bij mijn slaap en in mijn oor. Die kies zelf is ook weer heel gevoelig. Hoe kan dit nou!!?? Ik weet niet of dit er dus bijhoort, who knows......?????
do, 11/06/2003 - 17:06 Permalink
Scarlet

Bespaar je de verdere ellende en vraag meteen eens een verwijzing naar de kaakchirurg. Die is voldoende gespecialiseerd om meteen een juiste diagnose te stellen en je z.s.m. van die martelpijnen af te helpen. Een kaakchirurg is tegenwoordig niets om bang van te zijn, want alles gebeurt onder goede verdoving en je bent tenminste meteen van alle ellende af. Bij mij korte metten, hoor. Ik heb gelukkig een hele goede tandarts, maar zou hij evt. binnen korte tijd pijnklachten niet kunnen verhelpen dan vraag ik meteen om een kaakchirurg. Sterkte ermee!
do, 11/06/2003 - 19:13 Permalink
Peer

De kogel is door de kerk, de kies is getrokken! Gisteren was er een weer een noodvulling geplaatst, maar daarna ging die kies vreselijk pijn doen, eigenlijk de hele rechterkant van mijn gezicht. Ik heb veel pijstillers geslikt en uiteindelijk de huisartsenpost gebeld of ik nog meer mocht slikken voor de nacht. Vanmorgen de tandarts gebeld en een uurtje geleden is de kies getrokken.Ik vind het echt vreselijk, zo'n gat in mijn mond, maar dat zal ook wel weer wennen, alles beter dan die pijn. En nu maar hopen dat die zenuwpijnen ook gauw wegtrekken.....

Groet van een zielige Peer
vr, 11/07/2003 - 15:25 Permalink
Ilse35

Nou, dat is een heftig verhaal en herkenbaar voor mezelf. Ik heb ook zo'n last gehad en wkb gaf geen soelaas. Uiteindelijk moest de kies eruit omdat de boel te heftig ontstoken was. De pijn voor het trekken was vreselijk. Houdt nog even rekening met wat napijn, maar zo erg als het was, wordt het niet meer. Erg he dat gat. Ik vind het ook vreselijk, te meer omdat ik nog nooit iets aan mijn gebit had gehad. Of het gat zal wennen weet ik niet, ik hoop het wel. Voor mij is het nu anderhalve week geleden en ik blijf het een rotgevoel vinden.

Sterkte!
vr, 11/07/2003 - 17:35 Permalink
Peer

hoi Ilse35,

Bedankt voor je reactie. Ik maak me best wel zorgen, omdat de kies eruit is, maar de pijn naar mijn oor en slaap niet verdwijnt. Ik heb vandaag weer pijnstillers moeten slikken. Bedoel je dat met die napijn? Eigenlijk is het de pijn die ik eerder ook had, alleen wel iets minder heftig nu. En dat gat vind ik ook vreselijk. Het idee dat ik een kies kwijt ben vind ik echt niet leuk, maar misschien went het. Ik vind het toch wel een fijn idee om te weten dat ik niet de enige ben. Jij ook nog sterkte ermee!
za, 11/08/2003 - 14:23 Permalink
PetraV

Arme Peer,
wat een ellende moet jij verduren! Spoel je wel goed met bocasan ofzo? Zitten de getrokken kiezen onder of boven? Mijn ervaring is dat het gat van een getrokken kies in de onderkaak kan gaan ontsteken, zo'n 2 à 3 dagen na de ingreep. Bij mij was dat overigens een gezonde kies. Aangezien bij jou de boel al ontstoken was, lijkt het mij niet ondenkbaar. Voorts zou ik extra pijnstillers nemen als de pijn er gewoon doorheen komt. Je kunt beter veel mg's tegelijk nemen, dan bijslikken. Misschien moet je bij de apotheek vragen om zwaardere.

Succes en sterkte ermee!
za, 11/08/2003 - 18:48 Permalink
Peer

Nee, ik spoel niet, want dat mocht absoluut niet van mijn tandarts. Hij zei dat er juist bloed in moest zitten dat dat de beste genezing gaf.
Weet je wat nu het gekke is. Toen de kies van de week open was, ging de pijn echt weg omdat de druk eraf was. Nu is de kies helemaal weg en blijven de zenuwpijnen wel als daarvoor. Je zou denken dat de druk er nu helemaal af moet zijn....???? Misschien ben ik gewoon ongeduldig, maar ik begrijp het gewoon niet!!!
za, 11/08/2003 - 20:06 Permalink
Ilse35

Hoi,

Heftig hoor, die pijn nog steeds bij jou. Het is bij mij wel minder geworden, zeker na twee dagen. Maar ik slikte ook antibiotica i.v.m. " uitzaaing " in de kaak. Slik jij ook? Misschien is het verstandig om even met je tandarts te bellen. Misschien dat een kuurtje je kan helpen. Overigens, ik heb wel gespoeld met een roze drankje (chloor nog wat) en dat hielp wel goed. Maar bij mij was het gat gehecht en bij jou kennelijk niet.

Sterkte nogmaals.
groetjes, Ilse
ma, 11/10/2003 - 15:07 Permalink
Peer

Nou, ik heb vandaag met mijn tandarts gebeld, maar ben eerst even bij de huisarts geweest. Die vertelde me dat er wel een ontsteking zat, maar dat een antibioticakuur niet zoveel meer uit zou halen, Het moest gewoon zijn tijd hebben. Daarna de tandarts weer gebeld. Ik mag absoluut niet spoelen van hem, omdat er nu een bloedprop in het gat zit en die werkt genezend. Zodra ik zou gaan spoelen, zou het gat leeg worden en de kans op infectie nog groter. OP zich doet dat gat wel pijn, maar da's nog niet zo erg als de pijn die ik nog voel bij mijn oor en slaap. Dat steekt en straalt uit in de hele rechterkant van mijn hoofd. Ik heb nu nog zwaardere pijnstillers gehad voor de nacht, want die kom ik anders niet meer door. De tandarts begrijpt ook niet waarom ik die pijn blijf houden, juist omdat het vorige week over was toen dat gat open was en de druk eraf. Misschien moet ik me er wat minder mee bezighouden, maar dat lukt niet zo goed!!!!
ma, 11/10/2003 - 19:09 Permalink