Afmaken van wortelkanaalbehandeling door andere tandarts?

Author:
Obscurant
Posted:
za, 02/25/2017 - 11:30
Zullen tandartsen open staan tot het afmaken van een wortelkanaalbehandeling die door een andere tandarts is begonnen? De huidige tandarts neemt mijn pijnklachten namelijk niet serieus. In principe gaat het om een kies die nu behandeld is geweest met chloor, na twee eerdere 'schraap'pogingen. De vervolgafspraken liggen tevens steeds een maand verder. Tijdens deze tussenliggende periode kreeg ik telkens last van enorme pijn.

Verder heb ik nu ook koortsverschijnselen - verhoogde hartslag, lichaamstemperatuur gaat omhoog en eer omlaag, daarnaast trillen mijn handen af en toe. Ik heb wel antibiotica gekregen, waardoor ik hoop dat dit weer snel verdwijnt. Mijn gezicht is ook ontregeld door die wortelkanaalbehandeling. De pijn schiet van onder naar boven in mijn kaak, maar is dan weer spontaan verdwenen voor een lange tijd, maar het blijft er wel zeuren. Ook doet het licht pijn als ik bijt. Verder zit mijn linker neusholte verstopt. Suist mijn linkeroor. Zit er een druk op mijn linkerslaapbeen. Ben ik constant duizelig. En was de linkerhelft van mijn tong pijnlijk/licht ontstoken (dit trekt nu gelukkig weg). Wel zitten er twee witte blaartjes links achteraan. Ook doet het pijn als ik slik aan mijn linkerhelft.

De huisarts zei dat de zenuw (dieper schijnbaar) was ontstoken/geïrriteerd was geraakt, waardoor ik al deze symptomen heb en het zou vanzelf wegtrekken. (De koorts trad op na de afspraak met de huisarts.)

De tandarts aan de andere kant gelooft mij schijnbaar niet. Ze geloofden me ook niet toen ik wees op mijn pijnlijke tong en keel, wat een indicatie schijnt te zijn van een infectie. Ik vermoed dat ze me hebben aangemerkt als een probleempatïent die alleen maar komt voor de aandacht. Gezien ik vrij nerveus ben als ik bij de tandarts ben en ik het zie als een 'erin en er weer zo snel mogelijk uit' bezoekje vindt ik dit vrij stuitend. Ook kom ik daar amper. (Wie wilt er überhaupt aandacht van een tandarts? Het doel is juist om ze te vermijden.) De 'dienstdoende' tandarts probeerde me ook een kroon aan te smeren voor de kies met de wkb. Ook zou ik een gaatje hebben die hij ook wel even zou meepakken. En hij had ook gelijk een grote foto gemaakt tijdens de eerste afspraak, terwijl dit naar mijn weten een kleine foto hoort te zijn. Hier had hij ook geen verklaring voor gegeven. Daarnaast prikte hij me drie keer met de verdovingsnaald op dezelfde plek toen hij het had over de kroon, alsof hij geërgerd was dat ik om de behandeling vroeg. (Ik kwam daar omdat ik dacht dat er een ontsteking zat, gezien de zeurderige pijn, het er verdacht uitzag en er een bot-uitstulping in dat gebied zat. De wortel bleek ook ontstoken te zijn, maar er zat schijnbaar geen abces. Ze hadden me aan het einde van de dag laten komen. En wellicht dachten ze dat ik aan het overdrijven was. (Zelfs als dat het geval was, dan hadden ze me gelijk moeten wegsturen.)

TL;DR:

Vragen:
- hoeveel zal het gaan kosten als een andere tandarts de wortelkanaalbehandeling afmaakt?
- is het normaal dat een vervolgafspraak op een wortelkanaalbehandeling zolang op zich laat wachten?