afgebroken kiezen, en een kies weg, een andere bijne weg :(

Author:
nadie81
Posted:
di, 05/01/2007 - 12:19
Hallo,

dit is de eerste keer dat ik hier reageer, verder dan dit en de tandarts zelf durf ik nog niet. (ik ben 25)

Ik heb hele slechte kiezen, nooit echt goede tandverzorging gehad :(
Het is ook al zeker 6 jaar geleden dat ik een tandarts heb gezien, als het niet meer is. Nu is het zo dat mijn kiezen aan het afbrokkelen zijn, zo ljikt het. alsof ze tegen elkaar worden gedrukt en daardoor afbrokkelen.

Nu heb ik aan mijn rechterkant boven twee kiezen, de twee naast de hoektand die heel slecht zijn, de verste is al weg. Daarmee begon het dat de vulling eruit ging, toen knapte de buitenkant af want de kies zat door de helft en toen een maand later viel de andere kant eraf.

de kies naast mijn hoektand voel vrij 'los'aan en is ook door de helft. Alleen een stukje vulling zit er tussen. De helft aan de binnenkant lijkt zwart, en andere kant heeft een zwarte vlek, en er is al wat van af gebrokkelt. Ik denk niet meer dat het te redden valt. en dat hij er vroeg of laat ook uit is. De wortel van de andere kies heb ik nog wel erin zitten.

Ik weet eigenlijk neit meer wat ik kan doen heirmee, of het weer hersteld kan worden? meerdere kiezen hebben er een stukje eraf en ben bang dat t met al mijn kiezen zo afloopt. Behalfe mijn lnkerbovenkant die is wel goed.

Ik heb in het verleden een slechte tandarts gehad en ben er nu bang voor, en de schaamte word met de dag meer. :( Wie weet wat ik hiermee kan doen? beetje hoop geven om te gaan
Van Leeuwen

Tandartsen zien dag in dag uit de meest uiteenlopende tanden en kiezen. De een heeft alles keurig en bij de ander moet er soms het een en ander gebueren om alles weer keruig te krijgen. Voor de meeste tandartsen is dit juist een uitdaging. U hoeft zich dus niet te schamen om naar d etandarts te gaan. Zelf vind ik het juist heel moedig als u gaat want het zal niet vanzelf beter worden.

Gr. Maurice
do, 05/31/2007 - 20:45 Permalink