Afgebroken kies(met wortelkb) nog te repareren

Author:
Suster020
Posted:
ma, 11/25/2013 - 10:11
Kies(re boven element 16) met wortelkanaalbehandelig, waarin een breuk zit, is nu(ook) aan de buccale kant afgebroken.Mogelijk zit er ook nog een wortelpunt ontsteking, bultje aan de zijkant tandvlees. Heb er echter totaal geen last van, geen pijn oid. Noodtandarts heeft het afgebroken stukje verwijderd.
Is deze kies nog te redden(of is ie rijp voor extractie..(ben niet zo van de implanaten) ? dwz kan deze kies nog opgebouwd worden met keramiek enzo ja, hoe? Moet er iets aan de mogelijke wortelpuntontsteking gedaan worden (geen last)...
Alvast bedankt voor het antwoord!
vV

lastig verhaal, zit ook gezien alle aantekeningen meer aan vast. geteken op de kies ervoor, de15 begrijp ik niet goed. maar is wel van belang in het verheel.
En onduidelijk is of het beeld van de 17 nu wel of geen vulling betreft.
Herbehandeling endo kan prima lijkt het, geen heel schokkende klus, alleen of de kies verder op te bouwen is hangt erg af van de staat boven het tandvlees.
ma, 11/25/2013 - 17:31 Permalink
Suster020

De kies waarop getekend is, is de 16 , de kies waar het omgaat, het geteken was van de Endo om aan te geven dat de wortels niet rechtlopen. De andere zaken zijn de opties die de Endo noemde voor de 16; extractie, nieuwe wortelkanaakbeh, bij kaakchirurg ontstoken wortelpunt weg laten halen . De Endo heeft de kies opgegeven tijdens een ieuwe WKB is hij gestopt, omdat deze kies gebarsten is..zijn advies was extractie, nu is de kies gister en vandaag verder afgebroken.
Dank voor het meedenken.
ma, 11/25/2013 - 17:44 Permalink